רעיונות בקשר לניסויים!

רעיונות בקשר לניסויים! ../images/Emo62.gif

"ניסויים בבעלי חיים הכרחיים, ואם אתה חושב שלא, תתנדב אתה במקומם". כמה פעמים שמענו את המשפט הזה? יותר מדי (במיוחד מצמד המדענים שלנו, שאחד מהם פורש, ואני מאחל לו כל טוב בהמשך דרכו). אז הנה מספר הצעות (שחלקן הועלו כבר) כיצד להחליף את הניסויים האלה. חומר הרדמה אינו מוצר יקר. אדרבה, הוא זול למדי ומשמש גם לניתוחים קטנים ולא כואבים במיוחד. הרעיון שלי הוא לנסות למצוא ניסויים הפיכים. כלומר שלאחר הניסוי האדם יוחזר בדיוק למצבו הקודם. אני מציע לפתור בעיות רבות (כמו למשל בעיית החרדים והצבא) בדרך הבאה: במקום שרות צבאי, תהיה אפשרות לשירות רפואי. כלומר, לעבור ניסויים מדעיים, שיעזרו להצלת חיי אדם (גם זאת תרומה למדינה). כמובן שהניסויים יהיו בהרדמה מלאה והנזק שיגרם יהיה הפיך. השירות הזה יארך בדיוק כמו שירות צבאי, וגם כאן יהיו "פרופילים". כמו כן, פושעים בעלי עונש נמוך יוכלו להמיר את עונשם (לדוגמה עבודות שירות) בניסויים שכאלה. כמו כן, אם חייבים לבצע ניסויים בלתי הפיכים, אני מציע קהל שיכול מאוד לסייע בהם. חולים סופניים שרוצים לעבור המתת חסד. אם ממילא חייהם כבר אינם חיים, לפחות הם יוכלו לסייע להצלת חיים אחרים (גם במצבם), בהרדמה מלאה כמובן. לאחר מכן הם יומתו כמובן, וכך יגמר סבלם. קוסם לי גם הרעיון של חולים שעושים ניסויים על עצמם למציאת תרופה. אני בטוח שרק חולה במחלה כלשהי יוכל להבין את הסבל שבה, ולרצות כל כך להציל גם אחרים במצבו, ולכן נראה לי שרבים מהחולים יסכימו לכך. אשמח לקבל תגובות.

Gal-Mo0D

New member
כמה דברים

בשביל לעשות את מה שהצעת, צריכים למצוא את תרופת הנגד שתחזיר את המצב לקדמותו, מה שעדיין אין לנו. בנוסף לכך, אנשים שיתנדבו לשירות הזה כן יסבלו בגלל שאי אפשר להיות מורדמים שלוש שנים (חרדים וצבא ?) והאפשרות לעבור ניסויים רפואיים במקום כליאה בכלל לא קוסמת לי... פושעים צריכים להיכלא, לא לקצר את עונשם באמצעות ניסויים. (ועכשיו לא בנוגע להצעותיך). ראיתי כבר כמה פעמים שהציעו שייקחו כאן פושעים ואנסים ויבצעו בהם ניסויים ורציתי למחות ולהסביר כמה לא הוגן זה. ישנם אנשים (או אנסים) שאינם מסוגלים לשלוט בעצמם, הדחף לבצע מעשי סדום הוא כמו מחלה וקשה מאוד להתנגד לזה ובמקום לנסות לטפל בזה, אתם ישר קופצים לעונש! אנשים חולים כאלה העונש לא ירתיע, כי זה חזק מהם לפעמים. ובכלל, העובדה שהציעו לבצע על אנשים ניסויים בעל כורחם מחליאה אותי.

לא דיברתי על אסירים...

דיברתי על אנשים שצריכים לעשות עבודות שירות. זאת יכולה להיות אחת מעבודות השירות. לא חייבים להרדים אותם לשלוש שנים ברציפות, מכיוון שתהיה הפסקה בין ניסוי לניסוי. בדברים מסוימים אני חושב שאפשר למצוא את תרופת הנגד שתחזיר את המצב לקדמותו, ואפשר לפחות לנסות להשקיע בכך. כמו כן, אני חושב שזה צריך לבוא לצד ניסיון למצוא חלופות לניסויים ביצורים חיים באופן כללי.

למעלה