רעיונות יצירתיים בחומרי מיחזור

ים כחול

New member
רעיונות יצירתיים בחומרי מיחזור../images/Emo126.gif

שמחה להעלות את פינת המיחזור ואעלה אותו בפתיחת כל שבוע אתן מוזמנות לקחת חלק בנתינת רעיונות לפינה במסרים אליי בנושא ובמשך הזמן אעלה אותם
בכל פעם נעלה מוצר מסויים ונתמקד בו ונמצה את כל מה שנוכל להפיק ממנו . (כמו עם גלילי הטואלט
) אם יש לכן\ם תמונות שקשורות לנושא המיחזור שנעלה כל שבוע והסברים איך לעצב מאותו חומר - נשמח מאד
הנושא שאני מעלה השבוע הוא - בקבוקי פלסטיק בכל הגדלים
החל מבקבוקי הסוכרזית הקטנטנים , בקבוקי אקטימל , בקבוקי חלב , ועד לבקבוקי שתייה כמו קולה ועוד... מחכות לרעיונות שלכן

אור לנו

New member
יש לי, יש לי, יש לי

מבקבוקי פלסטיק בכל הגדלים - למלא מים בבקבוק, להוסיף גואש או נייר קרפ צבעוני (שבמים מוריד את הצבע), להוסיף פתיתי סול או נצנצים ואפשר גם להוסיף דמויות מסול - למשל של דגים, לסגור היטב את הפקק וקיבלנו בקבוק שלג. עוד רעיון - עובד הכי טוב עם בקבוקי מים מינרלים - לגזור את החלק התחתון של 2 בקבוקים - אחד מהם למשהו כמו 2 ס"מ ממנו והשני מעט פחות, להוסיף פנימה חומרים מרשרשים כמו חרוזים/אורז/קטניות, לסגור חלק בתוך חלק, להדביק עם נייר דבק וקיבלנו רעשן. מבקבוקי אקטימל - להדביק כדור קלקר על הפתח, להוסיף פרצוף, אפשר להוסיף גם ידיים ורגליים ממנקי מקטרות וקיבלנו דמויות של אנשים. עוד מאקטימלים - לקשט עם טושים ודבקיות, לשמור בקבוקים עם פתח גדול כמו של שוקו, מרכך כביסה, נוזל כביסה וכו' ולעשות מזה משחק השחלה - הילדים צריכים להכניס את בקבוקי האקטימל לבקבוקים הגדולים וגם להוציא - הם מתים על זה. מבקבוקי מים גדולים - לגזור את הבקבוק מהחלק שמתחיל להיות ישר בצורת ספירלה בעובי של כס"מ וחצי - לתת לילדים לקשט את הספירלה עם טושי ארטליין ודבקיות ולתלות לקישוט. סלסלה לט"ו בשבט - מבקבוקי קולה למשל. לגזור את הבקבוק בערך בגובה חצי, הגזירה לא שלמה, להשאיר בצדדים מקום לידיות שעשויות מהחלק העליון של הבקבוק, להדביק מסביב נייר דבק צבעוני (כי זה חד) לקשט וקיבלנו סלסלה לט"ו בשבט - מקורית וממוחזרת. אין לי תמונות לצערי - אני יכולה לארגן אם ההסברים לא ברורים

ים כחול

New member
../images/Emo115.gif../images/Emo140.gif

עציצים לטו בשבט לילדים : לחתוך תחתיות של בקבוקי קולה (רבע מהגודל או יותר) לקשט איתם בחומרים שונים וכמובן לדאוג לצפות את החלק החד לפני הקישוט (אפשר עם מסקינטפ ) לחורר בשתי קצוות ולהעביר חבל עבה כדי שאפשר יהיה לתפוס את העציץ . למלאת את העציצים המקושטים באדמה יחד עם הילדים ולשתול איתם את הפרח או הצמח . אפשר ליצור ידית רחבה מהחלק שנותר מהבקבוק
(זה יכול לשמש גם כמשלוח מנות לילדים בפורים או בימי הולדת - למלאת חצי מהבקבוק בהפתעות ) ....... צמידים מעיסת נייר שרשראות לקישוט סוכה כלי איחסון לצעצועים לילד (לגו פאזלים, ועוד) ..... מתקן לטישו המפורסם של גננות
: חותכים במרכז הבקבוק (שתייה) שיתאים לגובה של גליל טואלט ועם הקצה הגבוה של הבקבוק (הפיה ) יוצרים מיכסה . ומהפיה מוציאים את הנייר . (וכמובן נחמד לקשט את הכלי המשוכלל
...... מוביילים : להשתמש בחלק העליון של בקבוק שתייה עם הפיה : ולחורר באופן שווה מסביב לקצה הבקבוק החתוך . לצבוע היטב ומהחורים לקשור חוטי דייג ולהשחיל חרוזים ושאר חומרים בשלל צורות מענינות למובייל
........ בטח יהיו לי עוד בהמשך

ורדה 1

New member
דמויות מבקבוקי אקטימל אנחנו מדביקים את כדור הקלקר דווקא בתחתית וכך מתקבלת בובה הפוכה שיכולה לשמש כבובת אצבע.

גאיליי

New member
עוד רעיון הדורש עזרת מבוגר

חותכים בקבוק פלסטי של מים מינרליים או קולה לחתיכות ואז שופכים על זה מים רותחים ונוצרות צורות מיהממות שאפשר להכין מהן מוביילים.

ים כחול

New member
יו גאיילי ../images/Emo24.gif אנסה זאת בקרוב מא

סיקרנת אותי
יש לך רעיון איך נקדח חורים בצורות ? או שמדביקים מתלים ממתכת?

גאיליי

New member
עוד כמה טיפים לעניין

עדיף ליצור צורות מקו עקום, מתקבלות צורות פחות חדות. נדמה לי שאני חוררתי עם מחט פשוט.

גאיליי

New member
בעיקרון סתם חתיכות. אני אכין דוגמית

ואצלם אבל תצטרכו לחכות שאסיים את הדיאט קולה שלי....

מיחזור בקבוקי פלאסטיק

מבקבוקי מים מינרלים קטנים- חותכים את החלק העליום של הבקבוק- זה של הפיה, ממלאים תערובת גבס ומים ומשאירים ליבוש, ויוצרים ככה פמוט, אחרי שהגבס מתייבש, מקלפים את הבקבוק ואפשר לצבוע את הגבס. מהבקבוקים הגדולים יותר- חותכים באמצע הבקבוק, מכניסים לחלק התחתון גליל נייר טואלט, מלבישים חזרה את החלק העליון מושכים את קצה הנייר החוצה מהפיה וסוגרים בנייר דבק ויש מתקן לטישו.אפשר לקשט את הבקבוק.

אילנית03

New member
משחק באולינג קטן

מבקבוקים של האקטימל או הבקבוקים של היוגורט לשתיה. לצערי אין לי תמונות אבל ... צובעים את הבקבוקים עם גואש (או צבעי ידיים) , מעטרים במדבקות ואז רק המבוגר עם דבק חם או דבק מגע מדביק כל שני בקבוקים מהפיה וככה יוצרים 10 פינים של הבאולינג. לוקחים כדור טניס או כדור קטן מהמשחקים מסדרים את הפינים ומתחילים לשחק. זה מוצלח כי אפשר גם בתוך הבית לימי החורף

ים כחול

New member
../images/Emo9.gif עוד רעיונות ../images/Emo20.gif

בובה מבקבוקון סוכרזית צהוב : מהבקבוק יוצרים ראש - תוקעים בפיה קלקר או ספוג יבש ומחדירים שיפוד עם דבק חזק . אפשר לצבוע את הראש צבע גוף ולהוסיף עיניים לצייר חיוך השיער מצמר והמיכסה יהפוך לכובע שאפשר להדביק מעל הראש . מי שיודעת לתפור כפפה להכנסת שתי אצבעות ולהדביק את הראש בקצה במקום על שיפוד . ויש לכן בובה לתיאטרון בובות .
........... בעבר נתתי רעיון ליצור אגרטל פרחים מבקבוקי אקטימל בובות מעיסת נייר על בקבוקי שתייה קטנים בעלי מותן צר

הניה 1

New member
ים כחול

בבקשה אם את יכולה לתת שוב את הרעיון ליצור אגרטל פרחים מבקבוקי אקטימל. תודה

ים כחול

New member
בשמחה ../images/Emo24.gif

זה מאד פשוט
צובעים את הבקבוק בצבע מקשר ואחריו צבע אקרילי ומקשטים במפיות או בכל חומר שתרצי , מדבקות דקאלים . אפשר גם עיסת נייר לתת לו נפח וצורה מענינת יותר . אפשר גם לתפור על בד כל מיני קישוטים ולהדביק על הבקבוק . או בד כמו שק (שכחתי שמו) ולקשט עם חבלים וחרוזי עץ שלב שני לאגוד פרחים יבשים שיהיו גבוהים יותר מהבקבוק לקשור בחוט ראפיה ולהכניס לבקבוק המקושט . על צוואר הבקבוק לקשור חבל או שרוך צבעוני וליצור לולאה ולתלות על קיר . ..... אפשר להכין מובייל מחצאי בקבוקי אקטימל : לחצות 3 בקבוקי אקטימל באופן שווה לקשט כאוות נפשכם לחורר משני צידי הכלי ליצור 3 סידורי פרחים יבשים שכל אחד בצבע אחר דוגמית: נניח וורדים בורוד, אדום , ולבן . לקשור את כולם בחבלים כך שבכל קומה צבע אחר של וורדים יבשים . אם תרצו דוגמא בתמונה - עשיתי זאת עם ביצים מייד שולחת קישוריישן

IOפר KNK

New member
מובייל

אפשר ללפף רפיה צבעונית על טבעות שגזרתן מבקבוקים בכל מיני גדלים, ולקשור עם חוט דייגים. מוסיפים לזה עוד כמה פריטים לפי הנושא, כמו למשל תפוחים קטנים מפלסטיק, או דגים מסול, והרי לכם מובייל חמוד.

למעלה