רעיונות יתקבלו בברכה

רעיונות יתקבלו בברכה../images/Emo101.gif

אני בת 32, רופאת שיניים במקצועי (אך עוסקת בכך מעט). עברתי גם קורס ביואינפורמטיקה (אין עבודה בתחום הספציפי) שנתן לי גם כלים בעבודה עם מחשב, בעיקר חיפוש ואיחזור מידע מהאינטרנט. אני שולטת היטב באנגלית ובעלת יכולת כתיבה טובה (בעברית). חשבתי על עיסוק במידענות/תרגומים/כתיבה... יש רעיונות? איך עושים את זה (שכירה/עצמאית- לא משנה לי)? למי פונים? תודה!!!!!

motyka

New member
יש לימודי מידענות בבר-אילן, שם ידעו

או לפנות למר עמי סלנט במפ"ט עמל (רשת בתי הספר עמל)

המקצוע שלי...../images/Emo7.gif

אם יותר לי להעיד על עצמי- אני טובה בו. אפילו מאוד. אבל זה לא מספיק. אני אנסה לרכז את הסיבות בצורה מסודרת: 1. המצב בשוק 'על הפנים'- אנשים נוטים לטפל רק בדברים הדחופים ומנעים מטיפול מקיף. 2. יש הרבה רופאי שיניים בשוק, הרבה יותר מצרכי השוק- התוצאה: הורדת מחירים פרועה (כמובן ע"ח איכות הטיפול). 3. השילוב שלך שני הגורמים שתארתי מביא לכך שיש הרבה רופאים מובטלים. אלו שכן מועסקים כשכירים, מקבלים שכר נמוך. אם יש להם 'מזל'- הם נאלצים לעבוד בכמה מקומות בכדי להביא שכר מכובד הביתה. 4. עיקר העבודה (אם לא כולה) נעשית בשעות אחה"צ והערב. אני אמא לילדים קטנים. כל מילה מיותרת... אני עצמאית. שכרתי מרפאה לפעמיים בשבוע אבל ההוצאות והמצב במשק הביאו לכך שאני בקושי שורדת כלכלית. רבים מחבריי ללימודים אינם עובדים/עשו הסבה ונטשו את המקצוע/עובדים בתנאים לא תנאים. אני זקוקה לתוספת הכנסה וגם זקוקה ל'עבודה עם הראש'- זה ממש חסר לי. עבודה מהבית היא אידיאלית עבורי- גם בגלל מצבי המשפחתי וגם בגלל אופיי והגמישות שהיא מאפשרת. אשמח לעוד רעיונות!

מה דעתך לתת "פוש" בפרסום

לקליניקה שלך? משהו כזה חזק ומאיץ. אני רוצה לשאול, אם הקליניקה שלך תשגשג,אם תרוויחי בה כסף טוב, תחפשי עבודה נוספת? ולסיום, אם אני הייתי מסתכלת על "המצב"... לא הייתי יוצאת מטר מהבית... לפי ה"מצב" כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה לכסות את הראש עם השמיכה ולהיות במיטה בדכאון כי... "אין עבודה" "אין מטופלים" "אין כסף" ו"המצב קשה"... אלה המשפטים הכי הורסים שיש! מי שמאמין בהם לא יוכל להתקדם. אז, רונית יקרה, מוכרים בארץ המון דברים מאוד יקרים כל הזמן למרות המצב אנשים נוסעים בהמונים לחול וחנויות מוכרות וגם דברים שנחשבים "מותרות" בהגדרה נמכרים ללמוד להסתכל על החצי המלא עוזר לפעמים... מה את אומרת?

אביבה שלום

ה"מצב" הוא לא משהו ערטילאי. זה משהו שאני מתמודדת איתו בימים אלו. נכון שגם מוצרי 'מותרות' נמכרים, אבל משום מה הרבה אנשים חשים שטיפולי שיניים (כל עוד לא כואב ולא מזעזע אסתטית) אינם בעדיפות. את יודעת כמה פציינטים יש לי (יותר נכון היו...) שהשקיעו סכומים לא מבוטלים על מעצבת לחדר התינוק/'פינוקים' לרכב/לבוש ותכשיטים/נופש בחו"ל ומה לא אבל טיפולי השיניים נדחים לעדיפות אחרונה (אם בכלל)? אני לא שופטת אותם- לכל אדם סדר העדיפויות שלו. ובעניין הפירסום: עד לא מזמן, פירסום לרופאי שיניים היה אסור עפ"י חוק. זה מאוד ברור לי למה, אני מרגישה שזה מביא לזילות נוראית של המקצוע וקשה לי עם זה. נניח שהתגברתי על הרתיעה הרגשית ואני עושה את זה- אז מה אני אפרסם בדיוק? * שאני רופאה טובה? זה נכון- אבל כולם אומרים את זה בפרסומות שלהם. אין בכך שום ייחוד. * מחירים ללא תחרות? עם זה אני לא יכולה להתמודד. אני לא יקרה אבל יש אצלנו עשרות רופאים שעובדים במחירים נמוכים משלי, אפילו 1/2 מחיר ממני! * סתימה רביעית חינם? אין מילים.

לבדוק אפשרות עבודה מהבית

במקום לכור קליניקה - הוצאה גבוהה, אולי לחשוב לעשות קליניקה מחדר בבית. ואז את עובדת מהבית. ייתכן שאת גרה בקומה גבוהה ובאזור לא מתאים לקליניקה,אולי גם קטן ואין אפשרות להפריש חדר לקליניקה. במקרה כזה כדאי להשכיר דירתך, ולשכור דירה גדולה יותר, במקום מתאים, ומחדר אחד לעשות קליניקה. כך הכסף הנחסך משכירת מרפאה, אפשר להשתמש בו לעזרה בטיפול בילדים הקטנים בשעות עבודתך. כך את עובדת מהבית, ואם את רופאת שיניים טובה , אני מאמין שתהיה לך עבודה ופרנסה טובה עם שילוב עבודה מהבית בדרך זו. מקווה שזה אפשרי לך ולהצלחתך.

בני, תודה. כבר חשבתי על זה...

אבל: דירתי אכן קטנה. שכירת דירה גדולה יותר והכנת חדר לקליניקה היא בעייתית: 1. ההפרש בין השכירות שאקבל על דירתי לבין זו שאצטרך לשלם. 2. לא פשוט למצוא משכיר שיסכים לכך בגלל שיקולי מס (אם חלק מהדירה מיועד לעסק יש עליו 35% מס- שאני אאלץ לכסות). בנוסף, נדרשות אינסטלציה ושינויים במבנה. 3. 'להרים' קליניקה (כסא, ציוד וכ"ו) מגיע ל 100,000 ש"ח אומדן זהיר. בחישוב כולל- זה יותר יקר ומהווה סיכון כלכלי גדול יותר.

טוב, תראי מה עשיתי

הלכתי למנוע חיפש גוגל וכתבתי חברות תרגום... עשי את זה, אני חושבת שתמצאי שם הרבה אינפורמציה שקשורה לעיסוק שלך במידענות ותרגום. מקווה שיהיה לך לעזר בהצלחה

למעלה