רעיונות לארוחת בוקר

רעיונות לארוחת בוקר

אני לקטו צמחונית (לא אוכלת ביצים אך אוכלת מוצרי חלב). ארוחות הבוקר שלי לאחרונה הן מאוד קבועות: שתי פרוסות לחם מלא עם טחינה, יוגורט עם גרנולה ומשקה דגנים (תחליף קפה) עם חלב. הגיע הזמן קצת לגוון ואשמח לקבל עוד רעיונות. למרות שאני אוכלת מוצרי חלב עדיף רעיונות לארוחות בוקר טבעוניות. תודה

d a p h n a

New member
ארוחת הבוקר שלי בדרך כלל מתחלקת

לשלושה סוגים: 1) שתי פרוסות לחם עם ממרח, כאשר אני נעה בין חומוס (או חומוס ועגבניה, או חומוס ונקניק טבעוני ועגביה) לבין גבינה לבין מדי פעם חמאת בוטנים (כשמתחשק לי משהו יותר לכיוון המתוק). 2) קורנפלקס (בדרך כלל כשלא בא לי משהו כבד) 3) דייסת אינסטנט. זה בדרך כלל בחורף כשאני רוצה משהו חם יותר. מדי פעם אני מתפנקת ואוכלת ארוחת בוקר בבית קפה, ואז אני לוקחת תה ומאפה.

TheFinalCut

New member
חמוס על הבוקר? ../images/Emo6.gif

אצלי חומוס הוא חלק קבוע מארוחת הצהריים, אבל בבוקר הוא לרוב לא מסתדר לי
אלא אם זה חומוס מסעדתי מסוגים ספציפיים מאוד... ארוחת הבוקר שלי היא בד"כ טוסט עם ירקות, ממרח כלשהו (גבינות טופו, או מה שיותר נפוץ: ממרח שאני מכין בעצמי מאגוזים, טופו וטחינה, יש פה מתכון איפשהו באתר) ולעיתים קרובות נקניק צמחי או טופו מעושן; או קורנפלקס עם גרנולה וחלב סויה. לפעמים, כשאין לי ממש חשק לארוחת בוקר מלאה (נדיר, אבל קורה), אני פשוט אוכל כמה פירות. את האוכל מלווה תה מסוגים שונים. עם הטוסט זה בד"כ תה ירוק, עם הקורנפלקס זה בד"כ חליטת צמחים או פירות מסוג כלשהו.

d a p h n a

New member
אתה צריך להבין שכשאני מורחת משהו

על הלחם, אנחנו מדברים על מריחה דקה דקה, רק בשביל לתת ללחם קצת טעם. אז אנחנו לא מדברים פה על איזו כמות גדולה של חומוס.
אגב, אני, למשל, לא מסוגלת לאכול כמות רצינית של ירקות או פירות על הבוקר. פבל הציעה לאכול סלט, ואני בטוחה שזה רעיון מעולה למלא אנשים, אבל בשביל הבטן שלי המחשבה של ירקות על הבוקר (מעבר לפרוסה או שתיים של עגבניה על הלחם) עושה ממש רע. לפני 11 לפחות אין מה לדבר איתי על סלט. אז כל אחד וההרגלים של קיבתו הוא.

p e b b l e

New member
רעיונות לארוחת בוקר

1. סלט - חסה, עגבניות, מלפפונים, אבוקדו, זיתים, קרוטונים, פלפל, בצל ירוק, גרגירי חומוס מבושלים, גזר גמדי, תירס או כל ירק אחר שבא לך. הרוטב שלי הוא שמן זית וחומץ בלסמי. 2. מקושקשת טופו. 3. שקשוקה טופו 3. מאפינס בריאותיים: מקמח רגיל וקינואה, עם תפוחים ודבש. אפשר להחליף את הדבש בסילאן. 4. לחם מלא מרוח באבוקדו עם עגבניות וזיתים שחורים. (לחם מלא עדיף בעיני כי הוא משביע הרבה יותר) 5. מוזלי עם יוגורט סויה.

nowonder

New member
קני לך בלנדר

ותעשי לך שיק בבוקר. השיק האהוב עלי הוא עם: בננה אחת, מנגו (איפה שאני גרה מוכרים קוביות מנגו קפואות), וכוס חלב סויה. אפשר גם: תותים על בסיס מיץ תפוזים. זה גם ממלא, גם מרענן וגם טעים.

d a p h n a

New member
רעיון נחמד

אבל רק אם את מסוג האנשים שלא מרגישים שאם הם שתו את ארוחת הבוקר שלהם אז הם לא באמת אכלו משהו.

hobitit29

New member
רעיונות

* דייסות שיבולת שועל/סולת/אורז על בסיס חלב/חלב סויה /חלב שקדים עם זרעים ופירות/פירות יבשים קצוצים . *ממרחים ללחם במקום טחינה: ממרח שקדיה, ממרח חרובים,טחינה+דבש/סילאן,ממרחי טופו , אבוקדו ,חמאת בוטנים [לא מתוקה],ממרח חצילים,צזיקי [גבינה /ממרח טופו עם מלפפונים חתוכים ושמיר קצוץ] *אם יש לך כוח - סלט גדול עם ירקות ואגוזים וטופו, ירקות מאודים -את יכולה להכין אפילו לילה לפני בסיר אידוי. *לבוקר מתוק- פנקייק , עוכיות שיבולת שועל, מאפינס תפוחים -תחפשי ברשת מתכונים למאפים טבעוניים- יש המון [אני גם אוכל לשלוח לך אם תרצי ], סלט פירות. *עם הלחם- חביתה עם ירקות בפנים.פה באמת אפשר לגוון-להוסיף איזה ירקות שבא לך. אני הכי אוהבת חביתה עם פטריות ומלא פטרוזיליה. את יכולה להוסיף נתחי טופו, או שבבי טופו מיובשים שהושרו במיים.אם את אוכלת דכים- אז כדי להוסיף נתחי סלמון מעושנים. *תוספות ליוגורט - [מתוך ספר בישול בריא שקניתי השבוע]- -פינוק טרופי: 1/3 כוס מנגו מרוסק בבלנדר+כפית דבש+חצי פסיפלורה -הרפתקאה מרוקאית:כפית דבש, כפית מי ורדים, מעל לזרות קוקוס ובוטנים קצוצים -נסיכה אמריקאית:2 כפיות צימוקים,כפית סירופ מייפל ,קינמון -נשיקה צרפתית:3 תותים מרוסקים בבלנדר וכפית דבש - חופשה יוונית:2 כפיות דבש ושתי כפיות שקדים קצוצים/מלפפונים ושמיר קצוץ -השראה הודית:5 כפיות פיסטוקים קצוצים,1/4 כפית הל טחון,כפית דבש

תודה

כפי שכתבתי ביצים אני לא אוכלת ומכיוון שאני צמחונית מן הסתם גם לא אוכלת דגים. לגבי אבוקדו יש לי רגישות, כך שזה לא מתקבל לצערי. שכחתי לציין שבימים אלה אני גם מנסה לרדת במשקל כך שמנסה להפחית בפנקייקים/עוגות ועוגיות ומעדיפה ארוחת בוקר מזינה ובריאה. אבל תודה על שאר הרעיונות

איילת1974

New member
היי נטע

איזה כייף שיש לנו עוד משהו משותף חוץ מירדנה. אני צמחונית כב 16 שנה, שלאחרונה עוברת לתזונה טבעונית לגמרי. בבוקר אני אוכלת צנימים עם ממרח טחינה משומשום מלא, קצת לימון, שום, פלפל שחור וסויה. אפשרות נוספת צנים עם מעט גבינת שמנת של טופופוי (מספיקה כפית) ועל זה עוד ממרח פסטו, עגבניות מיובשות, ממרח זעתר וכו'. או קורנפלקס סובין עם חלב שקדים, שבו יש פחות קלוריות מחלב פרה 1%. לפעמים אני אוכלת פירות. לגבי דבש, החלפתי אותו מזמן בסילאן.

למעלה