רעיונות לארוחת ערב?

רעיונות לארוחת ערב?

בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי כמעט כל יום אוכלת במסעדות בערב, בעיקר בשווארמה הצמחונית ובחומוסיה הקרובה לבית שלי. זה ממש נוח, כי למשל אותה חומוסיה נמצאת ממש בתחנה שבה אני יורדת מהאוטובוס בדרך חזרה מהעבודה כך שממש מפתה ללכת לשם וקשה להתגבר על הפיתוי.

אני חושבת שזה גם נעוץ בעובדה שעד לא מזמן הארוחות ערב שלי היו קבועות ולא משתנות ואולי קצת השתעממתי מהן, מה שגורם לי ללכת יותר למסעדות ומעבר להוצאה הכספית, מטרידה אותי יותר העלייה במשקל. כמובן שזה לא רק בגלל המסעדות אבל יש להן "תרומה" לא מעטה בעניין.

מה אתם נוהגים לאכול בדר"כ בארוחת ערב (טבעונית)? בייחוד בחורף כשפחות יש חשק לאוכל קר כמו סלטים.
אשמח לרעיונות לארוחת ערב טבעונית, טעימה וכמה שאפשר, דלת קלוריות
 

Ofericko

New member
חורפי ודל קלוריות = מרק ירקות עשיר.

לי זה תמיד עובד.
 

ניר4819

New member
איך מכין?

סופ"ש הקרוב אכין בפעם הראשונה בחיי מרק ירקות, ואני מחפש מתכונים.
 
ככה

מבחר ירקות - בצל, כרשה, גזר, דלעת, קישוא/זוקיני, בטטה, תפוח אדמה, לפת, שום, סלרי שורש וגבעולים, פטרוזיליה כנ"ל, כרובית... הכל בקוביות קטנות או ]פרוסות דקות.

אפשר גם קטניות מושרות כמו נניח מאש או אזוקי. ניתן להוסיף עדשים אותם לא צריך להשרות קודם.

מעט שמן. מלח, פלפל שחור, מי שאוהב ירוקים מוזמן. שורש ג'ינג'ר זה תיבול אופציונולי לא רע בכלל וכורכום מתאים לחורף.

בסיר מעט שמן, עליו הבצל המקוצץ והשום. לערבב ולהזהיב. אחר כך כל שאר הירקות. לכסות במים. להמליח ולפלפל לפי הטעם. לתת לזה להתבשל מכוסה מעת לעת לערבב. לתקן טעמים. ירוקים ניתן להוסיף בכל שלב.

אם אתה מעונין בקטניות יש להוסיף חצי כוס מהן בתחילת הבישול. עדשים כתומים מוסיפים לרבע שעה האחרונה.
 

ניר4819

New member
סיימתי עכשיו להכין

על פי המתכון שכתבת, אבל בלי הקטניות. הכנתי אורז במקום זה. טעים מאד. תודה רבה רבה על המתכון.
 

gs1234

New member
ארוחות הערב האחרונות שלי...

אני מבשל בסופי שבוע כמויות שמספיקות למשך השבוע.

מסוף השבוע הקודם שלי נשארו במקרר מרק שעועית, לזניה חצילים ובצק לפיצה. אז השבוע אכלתי מרק שעועית, לזניה חצילים, ופיצה ביתית. באופן כללי, הנה כמה מאכלים מהירים (וחמים) לארוחת ערב שאני מכין: פסטה עם ירקות ורוטב פסטו, חביתת קמח חומוס, מרק ירקות, קארי ירקות וקטניות, פולנטה.

והנה טיפ שאני מיישם לאחרונה. אני משרה במים קטניות כמו חומוס, שעועית אדומה, שעועית שחורה, שעועית לבנה גדולה ושעועית לבנה קטנה (כל קטניה לחוד). אחר כך אני מסנן היטב ומקפיא את הקטניות המושרות. הן דורשות בערך שעה של בישול, שזה זמן סביר, ואפשר להכין מהן קארי, צ'ילי, חמין, מרקים ועוד.
 
דלורית בתנור

חצאי בטטה בקליפה הפוכים על פניהם בתנור
קוביות טופו מגולגלות בתבלינים חמית עם בצל קצוץ בתנור
מרק מיסו עם קוביות טופו קטנות
אורז עם הרבה קוביות ירקות בתנור
מרק ירקות עשיר
מרק עגבניות עם פינכת אורז בצד

אלה הכל דברים מהירי הכנה
 

ladybug6

New member
מרקים עם פרוסת לחם/קרקרים ליד

ירקות שונים חצויים וצלויים בתנור עם טיפה שמן, מלח ופלפל, עם רוטב טחינה דלילה וחמצמצה ליד.
או לחילופין ירקות מהסוגים שקונים קפואים- לכמה דקות במיקרו ואז לערבב עם קצת רוטב סויה, מלח פלפל, טיפת שמן שומשום, קמצוץ ג'ינג'ר (או בלי). לתוך זה אפשר להוסיף קצת אורז מבושל אם יש לך במקרר, או פתיתים, או חיטה, או קטניות מונבטות. ארוחה שלמה בכמה דקות.

חביתת קמח חומוס

כל תבשיל שהוא על בסיס רוטב, ביחד עם קצת אורז או לחם - זה משהו שצריך לבשל פעם פעמיים בשבוע ושיהיה במקרר לחימום זריז.

פשטידות או פריטטות על בסיס ירקות וקמח חומוס או קמח חיטה, כאלו שאפשר להכין פעם בשבוע ולאכול חתיכות ממנה במהלך השבוע עם קצת ירקות טריים ליד.
 

נטאשKה

New member
כמה רעיונות

אורז עם ירקות
ירקות מוקפצים במחבת
"סטייקים" ושניצלים שונים של ירקות מגולגלים בפנקו. אפשר לאפות בתנור ואז זה יותר דל כי אין טיגון.
לביבות אפויות.

תבשילי עדשים עם ירקות.

פשטידות על בסיס ירקות.

ירקות בתנור וירקות צלויים על הפלאנצ'ה, או מחבת רותחת, לא צריך שום שמן, אפשר מצופים בקמח (מלא)
 
למעלה