עוף עם שורשים
שפירסמתי לפני כמה שנים במעריב, ויום אחד אמא שלי הכינה אותו לצהריים של שישי, בקדירה המדוברת. ויצא לה מדהים. פשוט אמא שלי ידועה בשחיטת העוף שוב ושוב 0הוא תמיד יבש אצלה, חוץ מאשר בקולה) ואני טפחתי לעצמי על השכם, וגם קצת לקדירה על המכסה... סתם נסחפתי הנה מתכון שמתאים במיוחד למזג האוויר הסגרירי שמנסה להתמקם כאן. עוף עם שורשים עוף מפורק ל- 6 מנות 2 שורשי סלרי גדולים 2 שורשי פטרוזיליה גדולים ½ ק``ג ארטישוק ירושלמי 2 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות 3 שיני שום פרוסות ½ כוס עלי נענע קצוצים 2 כפות קימל טחון ½ כוס שמן זית מלח, פלפל מחממים תנור לחום גבוה של ° 200 . שוטפים וקולפים את השורשים. חותכים לקוביות גדולות. בקערה מערבבים את שמן הזית הקימל והנענע. מוסיפים את חלקי העוף ומושחים אותם היטב בתערובת. בתבנית מניחים את חלקי העוף, הירקות, השום, התפוחים והשמן. מתבלים במלח ופלפל. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחצי שעה. מסירים את רדיד האלומניום וצולים כחצי שעה, עד שהעוף מבושל ומושחם. מגישים בלווי סלט ירוק ועלי נענע טריים.