ברור: שיר המריבה
משלמה המלך ושלמי הסנדר.
כמעט עשיתי את זה עם ידיד שלי (שהיה אמור להתחפש לאישה. זה היה ענק)... בסוף המופע ההוא נפל אבל יום אחד אני אחזור לזה... קיצור- אם את מחפשת דואט נשי ומצחיק- אין טוב מזה.
http://www.youtube.com/watch?v=DdweFJPoDKo דוגמא של הדואט שביצעו שני דאג-קווינ'ס... איכות לא משהו, אבל תוכלי להבין את הרעיון של השיר ככה.
http://www.youtube.com/watch?v=hMO8s3BiEnA&feature=related וזה לא ממש מתחילת השיר, אבל נשמע טוב יותר. מקווה שעזרתי!
שיר המריבה גלית גיאת ומירי מסיקה מילים: נתן אלתרמן לחן: סשה ארגוב נעמה: ספחת מי? ספחת מי? נסי, מפלצת ממולחת, לומר זאת עוד פעם.. נופרית: ספחת. נעמה: מה? איך? נופרית: ספחת, תמתי! זו לא עברית? נעמה: אש וגופרית. איך זה הספקת, גבירתי נופרית, כל-כך מהר עברית ללמוד? נופרית: איך? באולפן! פשוט מאוד! נעמה: אולפן שלמה? נופרית: כן, כל האלף לומדות פה בשיעורי-ערב. נעמה: אומרים, זאת להעיר כדאי לך, שיש פה רק שיעורי-לילה. נופרית: ואת, אני רואה, מיהרת להרשם! אבל אחרת... נעמה: שאי רגלים! חיש הצידה! נופרית: הה, צרור שומים! נעמה: הה, פירמידה! איזה הילוך! נופרית: איזו קומה! נעמה: וכמה פוך! ממש אימה! נופרית: הא, שמן זך בסולת! נעמה: הא, דבש ונופת צוף! נופרית: ואיזה ראש כרבולת! נעמה: ואיזה גוף שפוף! נופרית: פרצוף מלוח! נעמה: אף כפוף! -יחד- תנו לשאוף רוח... אוף! נעמה: שמעי נא, גברת, כל פסוק שלך מעיד, אם זה נאה לך, שגם בתוך ארמון המלך לשון חורצים כמו בשוק. נופרית: כך בדיוק! ולכבודך בציפורני האדומות, את זאת ארשום על פרצופך כתוב בכתב החרטומות! נעמה: גם לי, חי כל שרים וסגל, עוד יש ציפורן יד ורגל... נופרית: אהא, לאט לך, בלי רגליים! נעמה: לא! דווקא עם! עם כל השתים! נופרית: אני אפרוץ כנהר שיחור! נעמה: אך לא ירדן יסוב אחור! נופרית: בצל קצוץ! נעמה: קליפה מבהקת! נופרית: חושחש חמוץ! נעמה: דבלה נדבקת! איזה הילוך! נופרית: איזו קומה! נעמה: וכמה פוך! ממש אימה! נופרית: הה, שמן זך בסולת! נעמה: הה, דבש ונופת צוף! נופרית: ואיזה ראש כרבולת! נעמה: ואיזה גוף שפוף! נופרית: פרצוף מלוח! נעמה: אף כפוף! -יחד- תנו לשאוף רוח... אוף! נעמה: נפל שמשון בידי דלילה. אבל לא לך יהיה המלך כי אין מפלצת שתדמה לך ואת כולך כדחלילה! נופרית: אם מדברים על דחלילים שיש להם צורת מקל, כדאי לך, אם תקשיבי לי, פשוט בראי להסתכל. נעמה: עוד יש הבדל גדול בינתיים ביני לבין תנין מצרים! נופרית: ראיתי תנינים בנילוס והם יפים ממך אפילוס. נעמה: איני רוצה לקרוא שמות, אך יש חיה כזאת, בהמות. נופרית: ישפוט המלך כאן בין שתינו... נעמה: לילית! נופרית: פרת משה רבנו! נעמה: איזה הילוך! נופרית: איזו קומה! נעמה: וכמה פוך! ממש אימה! נופרית: הא, שמן זך בסולת! נעמה: הא, דבש ונופת צוף! נופרית: ואיזה ראש כרבולת! נעמה: ואיזה גוף שפוף! נופרית: פרצוף מלוח! נעמה: אף כפוף! -יחד- תנו לשאוף רוח... אוף!