רעיונות להכנת טחינה מלאה?

רעיונות להכנת טחינה מלאה?

אז ככה: אני מודעת לחשיבות שבאכילת טחינה מלאה, בגלל הערכים התזונתיים שבה שחלק מהם (בעיקר ברזל) מאוד חסר לי. בדר"כ אני אוכלת טחינה לא מלאה. הבעיה עם טחינה מלאה היא שהיא ממש לא טעימה לי. ניסיתי לשדרג את הטעם בזה שהוספתי לימון אבל זה לא עזר. אשמח לקבל רעיונות איך להכין טחינה מלאה כך שתהיה גם טעימה, מה אפשר להוסיף כדי לשדרג את הטעם וכו'
 

gs1234

New member
אני מודה שגם לי יש את אותה הבעיה

ומצאתי כמה דרכים לשלב טחינה מלאה בתזונה שלי: 1. כשאני מכין טחינה, אני מערבב גם טחינה לבנה עם טחינה מלאה, בערך 2/3 כמות טחינה לבנה ו-1/3 כמות טחינה מלאה. זה יוצא טעים. 2. חצילים עם טחינה: אופים חצילים בתנור עד שהם רכים, מוציאים את בשר החציל ומועכים גס, מוסיפים טחינה מלאה, לימון, מלח, ולמי שאוהב אפשר גם קצת שום, פטרוזיליה, כמון או תיבול נוסף. זה יוצא יותר מוצק ויותר מוצלח, לדעתי, מאשר עם טחינה לבנה. 3. ירקות מאודים (כמו של קוסקוס) שאני מפזר מעליהם קצת טחינה מלאה.
 
טעם הוא דבר נרכש ולא מולד

הכל עניין של הרגל בלוטות הטעם. הכי בריא לאכול טחינה מלאה גולמית,אני אוכל רק ככה ולעיתים רחוקות טחינה מדוללת כאשר גם הערכים עקב כך ירודים יותר.
 
אני יודעת

שלא קשור אבל סתם הערה לגבי טחינה. מה שמעצבן אותי זה שהיום גם לגבי טחינה כשאני אוכלת בישראל חוץ אני צריכה לבדוק. יש מקומות שמכינים טחינה במקום מים עם מוסיפים יוגורט (כמו קפה לנדוור בתל אביב.
 

cwen

New member
אני מכינה רגיל

ופשוט ממשיכה להוסיף מים, לימון ומלח עד שזה טעים לי. פשוט צריך יחסים אחרים. אני לא יודעת בדיוק כמה כי אני כל פעם מוסיפה קצת עד שזה טעים. אני חושבת שזה גם תלוי בפירמות. זו במותג של עדן טבע מרקט יותר טעימה לי מהמותג של אדמה (מה שיש לי עכשיו בבית). לפעמים אני גם מערבבת קצת שקדיה לתוך העסק (חמאת שקדים).
 
תודה לכולם על הרעיונות

אני באמת אנסה לתבל את הטחינה יותר ואולי גם להוסיף אותה למטעמים אחרים
 

crackduck

New member
עם סילאן

יוצא משהו-משהו! מומלץ גם לנסות טחינה מלאה מזן אמארה, זן מאתיופיה. טעם מיוחד ועשיר. (יש בחנויות טבע)
 
למעלה