רעיונות להכנת כריכים לבית הספר

../images/Emo53.gifלחם לא משמין בבקשה../images/Emo92.gif

דפנה, סליחה שאני מנצלת את השרשור אני חושבת שמרוב הלחמים אפשר לעשות סנדוויצים, עם ממרחים מותרים ולהוסיף ירקות בהתאם. עכשיו התחנונים שלי: הבן שלי בדיאטה ללא גלוטן (אלרגי) קזאין(אלרגי נורא לחלב ומוצריו) חלבון ביצה (אלרגי מעט) ותפו"א.. עשינו עד היום כמה סוגי לחמים... אך רובם עם קמחים כבדים והם ממש לא תופחים, מה שגורם להם להיות כבדים ומשמינים נוראות... בינתיים ובמקביל הוא על תרופה שמעלה לו את התיאבון ברמות שכל היום הוא מחפש אוכל... והמקרר לא נסגר. שקלתי אותו הבוקר והתחלחלתי כי הוא עלה המון במשקל לאחרונה. מדובר בילדון חמוד בן שבע, עם בעיית תקשורת. אך הוא יודע לבקש היטב\ את מה שאוהב.. אוכל ומחשב.. וממש לא פעיל מספיק גופנית. אני מחפשת דחוף לחם שיתפח היטב ולא אכפת לי אם יהיה לתנור או למכונה, רק שיתפח ויהיה פחות משמין... הבעייה שגם סיבים של סלק הסוכר ממש לא טובים לו. הוא גם רגיש לתוספים הכימיים הנמצאים בתוך קמח מרמורלייט המסובסד.. האם ידעתם שמוסיפים שם הרבה תוספים כדי שהקמח הזה יהיה פחות דביק ויתפוס נוזלים כמו חיטה?? אז מי יכול להרים את הכובע ולהמליץ על לחם תופח היטב ללא גלוטן? ואילו סיבים אחרים ניתן להוסיף שמותרים? ממש ממש תודה, כי אני די מיואשת...
 

daphna26

New member
אז ככה

באתר קמח שטיבל מופיעה הודעה על קמח כוסמין חדש בצירוף מתכון: http://www.stybel.co.il/recipe.php?id=199 בנוסף - הנה עוד כמה לינקים: http://www.fastq.com/~jbpratt/recipes/allergiesintol/breads.html| http://www.fastq.com/~jbpratt/recipes/allergiesintol/breads.html ספר מתכונים: http://www.amazon.com/gp/reader/0805065253/ref=sib_dp_pt/104-5324079-0959108#reader ודרך אגב, מכיוון שאני חדשה בפורום - האם ראיתם את הכתבה המצורפת? http://www.ynet.co.il/articles/0%2C7340%2CL-2750441%2C00.html
 

daphna26

New member
הוספתי - תלמה האם זה מתאים לך?

ולגבי הסוכר - האם אפשר להחליף בסילאן?
 
כוסמין מכיל גלוטן. יש בו

קצת פחות גלוטן (כי הוא צורה קדומה של החיטה המוכרת לנו היום) אבל לחולי-צליאק הוא אסור. לעיתים קרובות מבלבלים אותו עם כוסמת, שמותרת. תלמה: האם הילדון בן השבע הולך לבית-הספר או שהוא במסגרת גנית?
 
תודה רבה דפנה יופי של קישורים../images/Emo140.gif

אך באמת לצערי כוסמין מכיל גלוטן. הבעייה היא שהקמח לא תופח ברגע שהתחיל להיות פה קריר... כי כמובן שהבצק הזה אהב את הטמפרטורה של עמק הירדן ביולי אוגוסט... מעל 38-מעלות בצל... אבל כשהתקרר זה ממש לא תפח פה. לגבי סילאן- הומלץ לו ללא תמרים, כך שלמרות שהם מאד נפוצים פה, וגדלים על הדשא שלנו, צריך להימנע... תודה על הקישורים
אני אשמח להצליח עם אחד מהמתכונים שנוסו בפועל.. ומה לגבי סיבים?? קמח אורז מלא וקמח כוסמת, לא מאפשרים תפיחה אצלנו
ענת, הוא עדיין נמצא במסגרת של גן ומגיע אחה"צ הביתה. אני עושה בערך שניים שלושה לחמים בשבוע. קיבלתי מתכון של לחם ללא ביצים מקטרין, אך גם הוא לא תפח כמעט בכלל ויצא מאד כבד אוףףף תודה תודה.
 
אם הוא בגן, למה הוא צריך בכלל לאכול

לחם? אני מבינה שזה גן של קיבוץ, כלומר שהילדים לא מביאים כריכים מהבית אלא יושבים ליד השולחן ואוכלים בוקר, צהריים ואחה"צ? אם זה כך, למה שהוא לא יאכל חזה עוף בתנור (סתם דוגמא, התכוונתי לבשר רזה על כל מגוון אפשרויות ההכנה), מרק ירקות, ירקות ומעט פירות. אפשר לתת לו לנשנש גזר שלם, מלפפון, פלפל (אולי הורדתם סולניים), פרחי-כרובית, סלטים צבעוניים ומושכים שהוא יכול לבחור את מרכיביהם ולעזור בהכנתם. הוא צריך לאכול הרבה ולמלא את הבטן והפה כדי להרגיש שבע, אבל מזון לא-משמין. כלומר אוכל עם ערך קלורי נמוך, ערך תזונתי גבוה, שתופס הרבה נפח ונותן לפה המון הזדמנות ללעוס ולכרסם. אפשר לבנות פעילויות מאוד לימודיות וכיפיות וחברתיות סביב הכנת האוכל, וזה מאוד מעלה את הסיכוי שהוא ירצה לאכול את מה שהוא הכין. אני מציעה להיפרד מהמאכל שקוראים לו לחם.... מה דעתך?
 
ממליץ בחום (תרתי משמע)

על רכישת אופה לחם.ראי בקישור רשימה חלקית. הם עולים פחות מ- 400 ש"ח כולל משלוח ומספקים לך יציבות כי ההתפחה נעשית בתוך תא האפיה, עם חימום מבוקר. בצורה כזו, במתכון שהצליח לך יהיה הרבה יותר קל להמשיך ולהפיק את אותן תוצאות.
 
תלמה מתוקה

המתכון שנתתי לך הוא לאופה לחם, וגבי שיפר אותו זה עדיין תחת עבודת מעבדה ברגע שהוא יהיה מרוצה המתוצר הסופי הפרסם אותו. בכל מקרה הלחם לא כבד כל כך לעומת לחמים אחרים שעשינו.
 
תודה, נחזיר את האופה לשימוש בבית

תודה למחפש בנרות ולקטרין, אחרי שלא מעט לחמים גלשו החוצה ולא הצלחנו לשלב אותו עם שמרים טריים... ננסה לחזור אליו, אחרי ניקוי יסודי. בתקווה שהלחם יהיה מוצלח יותר הפעם
 
למעלה