רעיונות לטבעונים לרגל שבועות?

d a p h n a

New member
רעיונות לטבעונים לרגל שבועות?

שבועות הוא בדרך כלל חג די נוח לצמחונים, אבל אני משערת שהוא קשה יותר לטבעונים, רגישים ללקטוז וכו'. תהיתי אם יש לכם רעיונות או טריקים נחמדים למאכלים חגיגיים שמרגישים כמו שבועות, אבל לא כוללים מוצרי חלב.

gs1234

New member
לצאת מהמסגרת של "מוצרי חלב"

אצלנו יש ארוחה משפחתית. בהתחלה חשבתי להכין "עוגת גבינה" ואספתי כמה מתכונים, שמתבססים על גבינת טופוטי, שמנת צמחית או טופו מפורר. בסוף החלטתי לא להיות כבול לקונספט של "מוצרי חלב" כביכול, ואני מכין פוקצ'ה עם מרווה ועוגת גזר וג'ינג'ר.

אמנם לא טבעונית אבל..

חשבתי על כך שאפשר פשוט לשנות את כיוון החשיבה לגבי החג הזה. במקום "חג החלב" אפשר לחשוב על שבועות כעל חג שבו מוזכרים גם שבעת המינים: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית, תמר. ולבסס את הארוחה על המאכלים הנ"ל שהם מן הסתם כולם טבעוניים. מתכונים אין לי כרגע אבל אני בטוחה שעם דמיון ויצירתיות (או להבדיל, חיפוש באינטרנט
) אפשר להכין מהמאכלים הנ"ל דברים נהדרים.

nowonder

New member
הנה שניים

פוקצ'ה טאפאנד. מכינים בצק לפוקצה. משטחים דק, אופים בתנור עד שמשחים. בפוד פרוססור מרסקים צנצנת זיתי קלמנטרה (מגולענים וללא הנוזלים), עם כפית של צנוברים, עד לקבלת ממרח. מורחים על הפוקצ'ה. מגישים. גלילת פסטו פילו. מכינים פסטו ביתי: מרסקים בפוד פרוססר עלי תרד ועלי בזיליקום (חצי חצי) עם כוס צנוברים (עדיף לקלות קודם במחבת) מלח, פלפל (מי שאוהב שום שיוסיף גם 2 שיני שום) ורבע כוס שמן זית, עד לקבלת ממרח. שמים נייר פילו, מורחים בשמן זית (עדיף לחמם קצת את השמן, יותר קל למרוח, ויוצא פחות שמן). מעל עוד נייר ועוד פעם מורחים, ככה ארבע פעמים. מורחים את הפסטו. מפזרים מעל צנוברים. מגלגלים את הבצק, כך שמתקבלת מעין רולדה. מורחים למעלה בקצת שמן זית. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה עד שמשחים.

taliF454

New member
אצלנו יש וטו על רוב מאכלי החלב והבצק, אז

אוכלים המון פרי וירק: פירות יבשים וטריים,המון סלטים עם ירקות,פיצוחים ודגנים. רעיונות לדוגמא: סלט ירקות עם קינואה,סלט ירוק עם גזר תפוח וקשיו,פסטו וטחינה בצבעים שונים שמשמשים כמטבלים לירקות חתוכים,פשטדות טבעוניות עם ירקות,חמוצים וזיתים,מיצי פרי,חטיפי "שומשומיות","ככר" פירות מפרי יבש,מלבי צמחי (עם קורנפלור) או ג'לי עם פרי למי שחייב קינוח קר.

למעלה