רעיונות לטיפול בילד עם ADHA

nitsan999

New member
רעיונות לטיפול בילד עם ADHA

היי, אני סטודנטית לע"ס ובמסגרת הכשרה מעשית נפגשת עם ילד בכיתה ב' עם הפרעות קשב וריכוז שמגיע מבית מורכב.
אני צריכה רעיונות למפגשים איתו, כיוון שהוא משתעמם מאד בקלות ומאד קשה להביא אותו לשיחה.
אשמח אם תגיבו כאן או תשלחו לי למייל [email protected]

KFIRB

New member
עבודה אקפרסיבית

באומנות, במשחקPLAY THERAPHY , דרמה תרפיה, משחקי כדור, ציור, חסר מה לעשות?

יש לי מרצה שאומרת שהכלי הוא אמצעי, למשל יצירה, אפשר להתייחס לתהליך היצירה, לתוצר וליחסו של הילד ליצירה, וכך אפשר לעשות על כל דבר, תתפלאי כמה אפשר ללמוד ממשהו שאינו בהכרח שיחה.

אותי מטריד , היכן המדריכ/ה שלך? נרדמה בשמירה? אז צריך להעיר אותה, ואפילו לערב את מורת שיטות/מתודות/סמינר/מעבדה בנושא ולתהות עימה ועם הכיתה האם יש צורך לערב גם את היחידה להכשרה מעשית...

בדר"כ בטיפול בילדים , ובמיוחד ילדים בסיכון יש החזקה והכלה של מדריך/ה , אם אין, גם אם תביאי לילד את הירח זה לא יעיזור, את צריכה ללמוד , את משלמת על זה כסף, והמדריכה שלך מקבלת משכורת.

אם זו חונכות פר"ח זה דבר אחר, אבל בהכשרה מעשית- זה תפקידה של המדריכה ואוי אם היא מתרצת את אי עבודתה- דבר שלכשעצמו נושא להדרכה- יחסי הדרכה לאן? תנצלי את ההערכה המתקרבת ומגיעה לדון עם המדריכה על הקשיים שלך, אם אני הייתי צריך להתייעץ על מטופל שלי בפורום, זה היה מדליק לי אישית, מנורת פוזגקטור על המדריכה שלי ומדוע אני נמנע לפנות אליה ובעיקר השאלה המפורסמת והנדושה אך גם היעילה :"איפה זה פוגש אותך?.

מצטרפת לדבריו של כפיר

ראשית גם לי בלט בהודעתך חסרונה של המדריכה שלך.
שנית, עם ילדים לא מצפים שהטיפול יהפוך בשלב כלשהו לשיחה, אלא הטיפול הוא דרך משחק. משחק או יצירה היא "שפתו" של הילד. ממליצה לך לעיין בספר "אשנב לנפש" שמדבר על טיפול יצירתי עם ילדים.

nitsan999

New member
תודה

תודה חברים, המדריכה שלי נמצאת ואנו מקיימות הדרכה פעם בשבוע, קיוויתי לשמוע רעיונות ודעות מעוד אנשים בתחום.

למעלה