רעיונות למאכלים לפיקניק

vegan

New member
רעיונות למאכלים לפיקניק

לכל אלה שמתלבטים מה להכין, אני פותח שרשור עם רעיונות ומתכונים שמתאימים לפיקניק. אז הנה הרעיונות שלי. הערות כלליות: קישורים לאתרים המוזכרים מתכונים מאנונימוס (הכל טבעוני) - http://www.anonymous.org.il/recipe.htm מתכונים מ IVU (הכל טבעוני) - http://www.ivu.org/hebrew/recipes/ מתכונים מפורום זה - כנסו למעלה למאמרים מיונז טבעוני - לכל המתכונים המשתמשים במיונז טבעוני, ניתן להשתמש בקליונז של אוסם (זול, בטעם חרדל), טופונז של שיזן (יקר יותר וטוב יותר) או מיונז טבעוני תוצרת בית המופיע במתכוני הפורום (מי שקרא עד כאן יודע איך למצוא אותם). סלטים - באתר אנונימוס ניתן למצוא סלטים רבים שכולם מתאימים לפיקניק. רוב המתכונים שם גם משביעים מאד ויכולים לשמש כמנה עיקרית קרה. באתר IVU ניתן למצוא סלט ארטישוק ופסטה וסלט ולדורף (מתוק). סלטים נוספים - סלט פסטה - מבשלים פסטה ללא ביצים בצורה יפה על פי ההוראות. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון, ומוסיפים תוספות לפי לפי בחירתכם: עגבניות קצוצות, שמיר, זיתים, עירית קצוצה, בצל ירוק, מלפפונים חמוצים,שום, תבלינים. מכינים כמה שעות מראש כדי שהטעמים ייספגו. סלט שעועית ירוקה/צהובה - אפשר להשתמש בשעועית ירוקה או צהובה, אבל עדיף לערבב למען היופי. מבשלים, לא יותר מדי. מוסיפים שמן זית, לימון, שום, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל וזרעי חמניות או צנוברים. אפשר להוסיך גם בצל ירוק קצוץ. סלט שעועית יבשה - משרים כמה סוגי שעועית יבשה בצבעים שונים. אפשר גם חומוס או פול. מבשלים עד שייתרככו. מוסיפים בצל קצוץ. אפשר להוסיף זיתים שחורים. מכינים תחמיץ משמן, חומץ, שום, מלח, פלפל. ניתן להוסיף לתחמיץ עשבי תיבול ותבלינים נוספים. יוצקים את התחמיץ ומשאירים לעמוד במקרר לפחות למספר שעות. סלט עגבניות וריחן - חצאי עגבניות שרי, ריחן (בזיליקום) קצוץ ושמן זית. סלט תפוחי אדמה / סלט מיונז - תערובת ירקות - תפוחי אדמה, אפונה, גזר וכל מה שמתחשק, מלפפונים חמוצים ומיונז טבעוני. אם אין זמן, אפשר להשתמש בלקט קפוא, אבל יותר טעים מירקות טריים. תחתיות ארטישוק ממולאות - ממלאים בממרח טבעוני כלשהו - דוגמאות בהמשך. אפשר להוסיף לממרח עגבניות קצוצות או זיתים. ניתן גם להשתמש בבסיס קנוי - מיונז, גבינת צוריאל אוטופוטי ולהוסיף ירקות, עשבי תיבול ו/או זיתים. שונות: גספאצ´ו (מרק קר) - יש באתר אנונימוס ובאתר IVU סושי - באתר אנונימוס מתוקים: פנקייק תפוחים - אתר IVU פנקייק - אתר אנונימוס ובמתכוני הפורום. בלינצ´ס גבינה - אנונימוס כדורי חרובים בטעם שוקולד-חלבה או כדורי תמרים - http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6346646 כדורי שוקולד - אנונימוס עוגות טבעוניות - יש מבחר באתרים השונים סלט פירות לפתן פירות - אנונימוס סחלב/מלבי מחלב סויה ממרחים: 4 ממרחים טובים במתכוני הפורום גבית קאשיו - אתר IVU "גבינת שמנת" צמחית - אתר IVU טופו טרי מלימון תוצרת בית, טבעי או מתובל - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/Viewmsg.asp?id=301&msgid=7266333 (ממליץ גם לעיין בתוספות ששלחתי כהצעות לשיפורים). שתייה: לימונדה לימונדה משוכללת - מומתקת ברכז תפוחים ובתוספת משרה עשבי תיבול (נענע, לואיזה, לימונית,...) וקליפת לימון או תפוז מגוררת. אפשר גם מקל קינמון. לאלה שגרים קרוב, אפשר גם מנות חמות. אני ממליץ על בורקס הסויה שלי שלא מאכזב באירועים: http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6346671
 

vegan

New member
סלט טופו

רצוי (תמיד) לבחור טופו טרי ככל האפשר - לבדוק את התאריך. מפוררים את הטופו ומטגנים (עדיף שמן זית) עד שהטופו פריך מעט ומוזהב. מוסיפים הכל או חלק: עגבניות קצוצות, זיתים, שמיר, עירית, בצל ירוק, שום, שומשום, רוטב סויה, פטרוזיליה. מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומיונז טבעוני קנוי (קליונז של אוסם או טופונז של שיזן) או תוצרת עצמית (במתכוני הפורום). להשאיר לעמוד במקרר מספר שעות לפני ההגשה.
 

vegan

New member
וכדי שלא נחטוף קלקול קיבה

חלק מאתנו ייטלטלו מספר שעות עם האוכל ויכול להיות חם מאד בעונה זו. אז כמה עצות לשמירת הטריות: 1. לא להשתמש במוצרים מהחי, הם יכולים להכיל הרבה חיידקים מסוכנים שמתרבים עוד יותר בחום (טוב, אין צורך להזכיר זאת כאן, אבל לא יכלתי להתאפק). 2. לשמור את המוצר בעומק המקרר (לא בדלת). להכניס מייד לאחר ההכנה ולהוציא בסמוך ליציאה מהבית. 3. לשמור על הגיינה ונקיון בהכנה, אף יותר מתמיד. כמות קטנה של חיידקים מתרבה בדרך לפיקניק. 4. עדיף להשתמש (בסדר זה) בצידנית, מיכל קלקר או תיק "ציידנית" מרופד עם קרחון קפוא לשמירה על הקור. 5. באוטו או באוטובוס, עדיף שהאוכל יהיה באיזור הממוזג ולא בתא המטען. עוד יותר טוב, קרוב לפתח המזגן. להשתדל שלא יהיה בשמש. 6. מאכלים הרגישים יותר לקלקול (כאלה עם ירקות טריים, חומוס, טופו) עדיף להכין קרוב לאירוע ולא כמה ימים מראש. 7. בישול או הרתחה יכולים לעזור, למשל עבור טופו.
 
למעלה