רעיונות למנות עיקריות מטופו

בלי סויה וטריאקי, שאת זה יש בכל מקום.
אין לי מתכון ספציפי אבל הייתה תקופה בה ניסיתי לתגבר צריכת טופו אצלי בבית ושילבתי במאכלים צמחוניים. למשל - הוספת טופו מגורר דק (בחרתי טופו קשה שנוח יותר לגירור) לממולאים, ללביבות ולפשטידות. קוביות קטנות של טופו בתוך סלט טבולה או סלטים אחרים על בסיס דגנים (סלט קוסקוס, תבשילי/סלטי קינואה, סלטי/תבשילי בורגול).
 

shira1960

Active member
בלי סויה וטריאקי, שאת זה יש בכל מקום.
אני לא אוכלת טופו (לא אוהבת, וטופו לא אוהב אותי). אבל מזמן מזמן ניסיתי להוסיף לתפריט והיו לי שתי שיטות:
1. לחתוך לקוביות, להכין כמו שניצל (ביצה, פירורי לחם, טיגון). אחר כך אפשר - לשלב עם ירקות, לבשל בתוך רוטב אדום או לימון, וכו'.
2. לפרוס לרצועות של בערך 1 ס"מ רוחב. לשטף, לייבש היטב היטב היטב (ממש לכסות עם מגבות נייר ולסחוט), לשים במרינדה של רוטב ברביקיו. לסדר בתבנית אפיה בשכבה אחת ולאפות בחום בינוני-נמוך הרבה זמן עד שהרוטב נספג. (צר לי אבל אין לי מתכון מסודר, זה היה ממש לפני שנים רבות).
 

צליליתה1

Well-known member
יש טופו רך, באריזת קרטון, לא בקירור. המרקם כמו גבינה לבנה רכה, משתמשת בפשטידות, לאזניה, וכו.
אפשר גם להכין ממרח טופו - להתייחס לזה כמו גבינה לבנה, להוסיף תבלינים, שמן זית ועשבי תיבול על פי הטעם,
 
אני ראיתי ברשת שניצל טופו.מציעה לעשות חיפוש בגוגל אם רלוונטי
 

michalgad

Active member
הבנתי מהבן שלי שלא כל הטופו נולדו שווים. יש טעימים ומוצלחים יותר ויש שפחות. אז שווה לנסות כמה יצרנים ולראות מי מהם מוצלח ונותן תמורה לאגרה...
 
למעלה