רעיונות למניעת קפיצה/נפילה ממרפסת...?

רעיונות למניעת קפיצה/נפילה ממרפסת...?

הי, אשמח אם תוכלו לגלות לי איך אפשר למנוע מהחתולה לקפוץ או ליפול מהמרפסת, מדובר במרפסת ארוכה מאוד עם מעקה אבן (כמו חצי קיר).
היא אוהבת לקפוץ על המעקה ולהשקיף משם לחצר, אבל כבר נפלה פעם אחת (למזלנו זה נגמר בשלום).
בינתיים המרפסת סגורה אבל זה לא פיתרון...
יש רעיונות?? (עדיף כאלה שלא עולים הון תועפות...)
תודה!

Yukita

Active member
מנהל
מרפסות עם מעקה אבן סגור הן יותר בעייתיות אבל אולי

אפשר איכשהו לשים רשת מעל גובה המעקה, צריך רק לחשוב איך לחבר אותה. ראיתי כבר מרפסת שסגרו עם מסגרות אלומיניום מרושתות, אבל יתכן שאפשר וריאציה קלה יותר של אותו רעיון - מוטות מתכת שביניהם אפשר למתוח רשת. ניסיתי לשרטט קצת את הרעיון בקובץ הרצ"ב. יתכן שאפשר אפילו לעשות משהו שהבסיס שלו נח על הרצפה בדיוק לפני המעקה וככה לא יהיה צורך לקדוח במעקה או לחבר אליו בכוח משהו...

דרורפפ

New member
לפי דעתי מדובר בתקציב משמעותי

לא ציינת כמה את מעוניינת להשקיע, אבל לפי דעתי כל פיתרון שיאפשר לחתולה לשהות במרפסת מבלי לאפשר לה לקפוץ החוצה, או רק סוג של הגנה כדי למנוע נפילה/מעידה, יהיה כרוך בהתקנה מקצועית, סביר להניח של רשת כזו או אחרת. וככל שהמרפסת תהיה יותר גדולה/ארוכה סביר להניח שזה לא יהפוך את העבודה ליותר זולה.

1. האם מטרת הפיתרון היא רק לשמש כהגנה/מניעה של נפילה, או שיש צורך למנוע 'בריחה'?
2. האם היא באמת נפלה, או שהיא קפצה כי היא מעוניינת להיות בחוץ?
3. מה הגובה של המרפסת/באיזו קומה מדובר? איזה סוג של משטח יש שם? (גינה/דשא? או משטח קשה כמו מרצפות/בטון/עץ?)

אצלי בחצר אני רואה חתולי רחוב בוגרים קופצים/יורדים מגובה של קומה לדשא בחצר, וזה לא נראה שזה סיפור עבורם

דרורפפ

New member
הפיתרון הכי זול שחשבתי עליו:

הפיתרון הכי זול שחשבתי עליו, שהתפקיד שלו זה למנוע פציעה בעת נפילה (ולא למנוע בריחה), זה להתקין יריעת הצללה (קשיחה) בחלק החיצוני של המרפסת. אך אם יש יותר מכיוון אוויר אחד זה יהיה בעייתי ולא ייראה טוב.

Yukita

Active member
מנהל
חתולים רבים נפגעים קשה בנפילות ממרפסות

בבנייני דירות יש די הרבה פגיעות קשות בנפילות ממרפסות. אישית, מוכרת לי חתולה אחת שנהרגה בנפילה ושניים שהפכו לנכים לשארית חייהם. בבתים פרטיים לעתים אפשר לסדר מסלול יציאה בטיחותי, אבל ממש לא כדאי להניח שחתולים לא מועדים ולא נופלים, כי הם כן. אחרי שאצלי אחד נפל (ובנס לא נפגע, רק נבהל מאוד) דאגתי לרשת את המרפסת שלי. מאחר שאצלי יש מעקה, יכולתי לחבר רשת עם אזיקונים. במקרה של פותחי השירשור, צריך נק' אחיזה לרשת, או לחילופין לוותר על הנוף ולהציב דק גינה שמתחיל מגובה הרצפה ומגיע לגובה 1.80 בערך כדי למנוע מעבר חתולים.

דרורפפ

New member
כמובן שלא טענתי אחרת

פשוט ניסיתי להדגיש שיש הבדל בין חתול שנופל/מועד לבין חתול שבוחר לקפוץ/לרדת. לפי התיאורים של הפיתרונות שציינת אני מבין שהדגש הוא רק לשמש כקיר הגנה, כי אני מנחש ששום דבר לא מונע מהחתול לטפס על רשת או לזנק לגובה של 1.80 מטרים- אז זה לא מונע מהחתול לברוח במידה והוא בוחר לצאת (ולא סתם נפל/מעד)

Yukita

Active member
מנהל
הרישות אצלנו

אף אחד מהחתולים לא עובר את זה. על דק עץ יהיה להם קל יותר לטפס, וגם על רשתות יתושים הם מטפסים יותר. על רשת כזו יש הרבה פחות קופצים, תרתי משמע. 1.75-1.85 מ'.

דרורפפ

New member
אני מניח שלא לכל החתולים כישורים דומים?

הגורים כאן מטפסים על רשתות של ייתושים כמו עכבישים וגודל החורים ברשת שלך דומה לגודל החורים ברשת של הטרמפולינה שהם מטפסים עליה בלי בעיה- אז אני מניח שלא לכל החתולים כישורים דומים?

Yukita

Active member
מנהל
נכון

עד לפני קרוב לשנה היו לי חתולים נוחים שהסתפקו ברשת עד לגובה המעקה ולא עשו עניינים.

...ואז הצטרף אלינו הנונג'ה... אם היית ותיק קצת יותר בפורום, היית מכיר

נוניו בהחלט מגיע ***לכל*** מקום, ו"בזכותו" הרשת עלתה עד מעל לגובה הראש שלי. אז כן, חתולים שונים הם בעלי כישורים שונים ונטיות שונות.

בקשר לרישות, אני מניחה שהטרמפולינה מוקפת ברשת בד וךא מתכת, כמו בטרמפולינות אחרות שראיתי. לחתולים אין שום בעיה לטפס על בד, אבל מתכת נותנת פחות אחיזה והיא פחות אטרקטיבית. רשת יתושים היא רכה יחסית ולכן דומה מדי לבד, אבל מרבית החתולים לא ייהנו להיאחז ברשת מתכת חזקה (זה לא שאין יוצאי דופן, אבל רוב מוחץ עד כמה שראיתי...). בנוסף, נראה לי שיש חשיבות לעובדה שמדובר במרפסת - מעבר לרשת יש אויר ריק וגובה משמעותי. לחתולים כן יש ראיה טובה מאוד ואני מניחה שהעניין הפעוט הזה משפיע.

אנחנו גרים בקומה שביעית ובנתים

חיים פשוט עם הכל סגור ומזגן, כי א: אני מפחדת מוות ב: החתול שלנו G זכה לשם שלו בצדק (זה על שם דמות בסדרת טלוויזה שיש לה כישורי נינגה ויכולת ההתחמקות מרשימה).
זה מבאס חבלז, אבל הבטחון שלהם חשוב יותר.
אם מישהו מוכן לשתף (או בפרטי אפילו) בכמה עלה לו לרשת המרפסת, אהיה אסירת תודה. וגם המלצות יתקבלו בברכה

Yukita

Active member
מנהל
האם המרפסת שלכם עם מעקה סגור או פתוח?

למעקה פתוח אפשר להצמיד רשת באופן עצמאי, כשהשאלה היחידה היא "לאיזה גובה". במקרים הכי גרועים צריך לסגור את כל הגובה עד לתקרה, במקרה שלנו הנינג'ה נפל לאחור כשניסה לקפוץ על מה ששמתי - שלא היה כל הדרך עד לתקרה.
&nbsp
רשת עם מיסגור (יש משהו כזה אצלנו בשכונה, אולי אצלם מתישהו אם הבעלים ירשו) צריך לברר אצל מסגר, כי הוא צריך להתאים את גודל המסגרת למה שאתם צריכים במרפסת שלכם. במקרה כזה המחיר לכל אחד יהיה שונה לפחות במקצת.

Yukita

Active member
מנהל
אפשר להלביש רשת על דבר כזה

השאלה היא עד כמה זה מפריע לכם. בשרשור שעבר עדיין הפריע לכם הרעיון שמשהו יעמוד לכם בין העיניים לבין הנוף. מיסגור עם זכוכית לכל הגובה כמובן יעלה הון תועפות, אבל זה מה שישאיר לכם את הנוף...

האופציה הפחות "נופית" אבל עדיין פתוחה וניתנת אפילו לביצוע עצמי (צריך להשקיע קצת מחשבה איך זה אמור להסתדר אצלכם בדיוק, כי צריך למצוא נקודות אחיזה בשני צידי המרפסת איפה שהחיבור לקיר הבניין). ראה את השרטוט הרצ"ב. מאחר שיש לכם גם מעקה וגם את נקודות החיבור בין לוחות הזכוכית, יש לכם איפה לחבר את הרשת עם אזיקונים פשוטים. כדי לקבל עוד גובה, מחברים עוד רשת, שמתחברת לרשת הראשונה או ישירות לחלקי המתכת של המרפסת (תלוי אם תוכלו להשיג חיבור יציב, הכי קל זה על גבי חלק מרשת שמתחילה מגובה הרצפה). מאחר שיש מגבלה על גובה הרשת (=גובה הסליל שמוכרים בחנות) אבל אין כמעט מגבלה על האורך שלה, אפשר למדוד כמו שצריך, להביא בחשבון עוד כמה ס"מ לפינות וכו', ולקנות יריעה אחת ארוכה לכל המרפסת כולה, ואולי עוד אחת שמשמשת לתוספת גובה. זה בערך מה שעשיתי אצלי, רק שאצלי היה קל יותר כי אצלי המעקה הוא ברזל בסגנון הישן אז יכולתי ממש לבחור כל נקודת חיבור לאזיקונים שרציתי. חשוב לבחור רשת חזקה ויציבה, ככל שהיא יותר חזקה (וקשה לחיתוך... עבדתי קשה עם הפלאייר-צבת במרפסת שלי), כך היא גם תעמוד בצורה יותר יציבה. בחלק מהמקרים אפשר להוסיף מוטות מתכת מגובה הרצפה (שיחוברו עם אזיקונים לנק' החיבור שבין לוחות הזכוכית) כדי שיהיה יותר למה לחבר רשת בגובה מעל גובה המעקה עצמו. ראה את השרטוט השני הרצ"ב.

כאמור, השאלה היא מה אתם מוכנים לקבל מבחינה אסתטית. רשת עצמאית כזו שתיארתי למעלה לא דורשת קדיחות וחורים, יכול להיות שזה יפתור לכם את הבעיה עם G ובכלל (צריך לעקוב כדי לדעת בוודאות, לא לשחרר למרפסת בתחילה בלי פיקוח), ואפשר להסיר את זה כשיגיע הזמן לעבור דירה או סתם אם רוצים לוותר על זה בסופו של דבר. אפשרויות אחרות קיימות, אבל כנראה יותר יקרות.

Yukita

Active member
מנהל
אחרי כל זה, עלה בדעתי פתאום

שאפשר גם לשאול בפורומים "עשו זאת במו ידיכם" ו"נגרות" אם יש להם הצעות משלהם לצורך העניין

Yukita

Active member
מנהל
רעיון אחר לגמרי

ממקום אחר... לא חשבתי על זה, אבל במקום רשת אפשר כנראה לקנות יריעות ויניל עבות ושקופות. כאן הבעיה היא יותר בקטע איך שומרים על זה נקי

http://www.thecatsite.com/t/261466/kitten-proofing-an-apartment-balcony-diy

דבר כזה כנראה אפשר לחבר אחרי שעושים חורים עבור אזיקונים, אלא אם כן אתם חושבים על הדבקה (שכנראה לא מומלץ).

תודה לעונים

עונה למי ששאל - החתולה קפצה או נפלה - לא ידוע לנו כי לא היינו נוכחים כשזה קרה. אני מנחשת שנפלה, אבל אי אפשר לדעת.
היא כן חתולה הרפתקנית שמחפשת ריגושים, אז יכול להיות שהיא רוצה לצאת. אבל אנחנו גרים בקומה שלישית כך שזה לא ממש אפשרי וגם לא רצוי לדעתי.
הפיתרון של רשת נראה לי בעייתי כי היא יכולה בקלות לקרוע את זה, אפילו רק בקטע של שעשוע, ויש לי תחושה שחיי הרשת יהיו קצרים מאוד.
תודה בכל מקרה.

Yukita

Active member
מנהל
לא מדובר ברשת רגילה

ממש לא ברשת יתושים או משהו כזה. מדובר ברשת מתכת. הביטו היטב בתמונות שהעליתי מוקדם יותר בשירשור עם הרישות אצלנו - מדובר ברשת מתכת שגם מספריים לא חותכים, אלא צריך פלאייר צבת חיתוך כדי לחתוך אותה. חתול בהחלט לא מסוגל לקרוע דבר כזה.

רשת לולים כן ניתנת לקריעה (בעצמי משכתי ונקרע). אבל יש רשתות זמינות בטמבוריות שהן חזקות יותר, ואני קניתי אחת מהן, שבסוף גם יצאה הרבה יותר יפה לעין (לא מחלידה כמו רשת לולים רגילה ולכן לא בולטת כל כך לעין).

אני לא בטוחה שזה בר ביצוע אצלנו

בניין מפונפן. חזית אסתטית וזה. לא בטוחה שיקבלו בהבנה רשת ברזל...

למעלה