בהנחה שנותר לך בורגול לא מבושל :
אפשר להכין מבורגול קובה במלוי בשר,יוצא טעים מאוד עם מרק דלעת .
הכנתי כמה פעמים וזה יוצא הכי טעים מכול הקובות שאכלתי עד היום.
המצרכים הדרושים :
המצרכים לקובה: (הכמות ל-לשש מנות .)
להכנת בצק:
- 500 גרם בורגול יבש .( לפני בישול.)
- 500 גרם סולת ,לפני בישול.
- 4\3 כוס מים
- חצי כפית מלח
למלית:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 500 גרם בשר-בקר טחון
- חבילת פטרוזיליה קצוצה
- מעט שמן
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל
- כפית מחוקה פפריקה מתוקה
- רבע כפית כורכום
להכנת הרוטב:
- מעט שמן
- 1 בצל קטן קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 כוסות מים
- 1 קופסת רסק עגבניות
- כפית גדושה פפריקה
- כפית מחוקה מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- רבע כפית כורכום
- מעט כמון
- 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות גסות
- 2 גבעולי -סלרי קצוצים (גבעולים עם העלים.)
- מיץ מחצי לימון
- כף מחוקה קורנפלור
אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך 20 דקות.
2. בינתיים מכינים את המלית:
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל להזהבה,ומוסיפים אליו את הבשר וכשהוא משחים מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה.
כשהבשר משנה צבעו לבהיר, אך עדיין לח ולא יבש, מכבים את האש ומניחים בצד.
3. מסננים את הבורגול מהמים ומניחים בקערה יחד עם הסולת והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה וללוש עד לקבלת בצק לא יבש מדי, ולא רטוב מדי. אם
הבצק יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים, ומניחים את הבצק בצד למשך 10 דקות.
4. להכנת הרוטב:
מטגנים בצל במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את השום.
אחרי דקה של טיגון מוסיפים מים, רסק עגבניות ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה עד להכנסת הקובות.
5. מרתיחים סיר עם הרבה מים, לוקחים חתיכות בצק, פותחים ביד לצורת פיתה קטנה ומניחים באמצע את המילוי, סוגרים ומגלגלים לקובה.
6. שולקים את הקובות במים הרותחים שלוש-ארבע דקות ומעבירים לסיר עם הרוטב יחד עם קוביות הדלעת.
7. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית. מבשלים כחצי שעה עד שהקובות רכות וכתומות.
8. לוקחים מעט מהרוטב לקערה קטנה ומערבבים לתוכו קורנפלור לערבב היטב עד שאין גושים.
מחזירים את הרוטב עם הקורנפלור לסיר יחד עם הלימון והסלרי הקצוץ מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות.
להגשה:
מניחים בצלחת עמוקה 3 קובות, וקוביות דלעת והרבה רוטב. ולקשט בעלי -פטרוזיליה ולהגיש עם רבע -לימון.
ט ע י ם מאוד !!!