רעיונות לסדנאות

may364

New member
רעיונות לסדנאות

היי אני הולכת להעביר סדנאות לילדים בכל מיני גילאים, הייתי שמחה לקבל רעיונות למתכונים להכין לפני נושאים, כל מפגש שעה וחצי. תודה וחג שמח.

האם יהיה לך תנור? כמה ילדים בכל

קבוצה? האם יהיו מבוגרים שיכולים לעזור? אסנת

may364

New member
יהיה תנור..

יהיה הכל זו כיתה מאובזרת, לא יהיו הורים והילדים יהיו בגילאי 8-14 למרות שנראה לי שכדאי להוריד את הגילאים כי בגיל 14 כבר פחות מתעניינים.. הפעילות תהיה שעה וחצי תודה

חוה 1

New member
תני לילדים הגדולים לחנוך את הקטנים

ולעזור להם. מנסיון הם מסכימים לעשות הכל כשהם החונכים והם גם מאד נהנים מזה.

פנקייקס מעוצבים

הנה דוגמה למתכון שלא צריך תנור ומתאים לכל הגילאים. התוצאות מדהימות והילדים לומדים בדרך גם על מדידה. אני משתמשת בכירה ניידת ואני דואגת לטגן את הפנקייקס. הילדים מודדים לבד את המרכיבים לבלילה הבהירה - כל ילד מודד לבד את הבלילה שלו. אם הילדים רוצים- הם מזלפים את הבלילה הכהה מהבקבוק ואחר כך יוצקים את הבלילה הבהירה שהכינו. ילדים שפוחדים- אני עושה זאת בשבילם והם אומרים באיזו צורה לזלף.

הנה דף (שיכול לשמש למדבקות)

של הכמויות שכל ילד צריך למדוד. אני שמה ליד כל מרכיב שלט ועליו המדבקה של הכמות שצריך למדוד מאותו מרכיב וכלי מדידה מתאים (כף/כפית/ 1/2 כפית וכד'). הילדים עוברים לבד ומודדים את המרכיבים.

ועוד רעיון: קישוטים של ביסקוויטים

או בצק שוקולד או מבצק סוכר ועליהם בעזרת רויאל איסיינג (חלבון ביצה מפוסטר ואבקת סוכר - אם תרצי אפרט). אפשר לעטוף עם צלופן - זה יוצא מקסים.

והנה עם עוגיות/בצק שוקולד רויאל

איסינג וסוכריות צבעוניות על צלחת. נותנים לילדים את הרעיון והאם מבצעים אותו הרבה יותר טוב מאיתנו (או לפחות ממני....) אסנת

may364

New member
תודה אוסנת

האם מומלץ להשתמש עכשיו ברויאל אייסינג עקב שפעת העופות? ואיך עשית את הדוגמאות על הביסקוויטים? פעם אחרונה שהשתמשתי עם ילדים ברויאל אייסינג שמתי אותו בשק זילוף חד פעמי זה נגמר מהר והיה הרבה בלאגן. יש לך עצות שימושיות? ובקבוצה יהיו מקסימום 10 ילדים

תשובות:

חלבון מפוסטר: - אפשר לקנות אבקת אלבומין (חלבון) ולהוסיף לה מים. לווילטון יש אבקת מרנג פאודר שעושה את אותה עבודה. - אני קונה חלבון מפוסטר. החיסרון הוא שזה מגיע באריזות גדולות..... - אפשר לפסטר ביצים: להכניס ביצים שלמות למים בטמפ. של 60 מע"מ למשך 3 דקות. לפי סיפורי שפעת העופות אומרים שזה לא מספיק (כי צריך לבשל את הביצים במים רותחים 10 דקות). עדיין לא הצלחתי לקבל תשובה רצינית בנושא. לדוגמאות על הביסקוויטים הכנסתי רויאל איסיינג לבקבוקים לחיצים, זילפנו בצורות ואחר כך עברנו עם קיסמים. במפגש של היום (בשעה 9:00 בבוקר 24.4.06) נעשה משהוא דומה עם מזרקים. מניסיוני, לילדים קשה לעבוד עם שקית זילוף וגם קשה למלא אותה תוך כדי הסדנא.... דרך אגב, מספר הילדים איננו בעייתי. אפשר לעבוד עם הרבה יותר ילדים כשיש מספיק מבוגרים שמוכנים לעזור (גם אם אין להם רקע בתחום). בברכה ובהצלחה אסנת

כפי שניסינו במפגש, אפשר להשתמש

גם ברויאל עם מים וללא חלבון בכלל. ראי פרטים בסיכום של המפגש. אסנת

ואו זה ממש יפה../images/Emo70.gif

אפשר בבקשה לקבל הסבר מפורט להכנה
האם אלה צבעי מאכל?מה צריך לקנות בדיוק ואיך מכינים את הדוגמאות היפיפיות הללו?

למעלה