רעיונות לסלטים בבקשה

רעיונות לסלטים בבקשה

החלטתי שאני רוצה להוריד את כמות הלחם שאני אוכלת. אני בדר"כ אוכלת סנדויץ (שתי פרוסות) בבוקר ובצהריים והארוחה החמה שלנו היא בערב.

צריכה רעיונות לארוחת צהריים קלה שהיא לא סנדויץ. פעם הכנתי לי קינואה, אבוקדו וסלט סלק עם עדשים, עכשיו הכנתי לי סלט ירקות (עגבניות, מלפפון, זיתים ואבוקדו), ואני מחכה לביצה קשה שתתבשל.

איזה רעיונות יש לכם לארוחת צהריים קלה ללא לחם?

סלטים אהובים במיוחד

אני אוכלת סלט גדול כל בוקר, ובכל כמה זמן מחליפה את הסלט האהוב עלי.
&nbsp
במשך תקופה ארוכה ה-סלט שלי היה סלט גזר, סלרי וסלק חתוכים דק מאוד (יש לי קולפן מנדולינה), עם לימון, שמן זית ומלח ואולי סומאק, ואם מתחשק לגוון אז גם צנונית, או ארטישוק מצנצנת ולימון כבוש. לפעמים אני מוסיפה לזה זרעים ואגוזים קלויים במחבת עם טיפה חומץ בלסמי ואז זאת ארוחה שלמה.
&nbsp
גם כשמוסיפים הרבה טחינה לסלט ירקות ישראלי קלאסי הוא נעשה מאוד משביע, וזה מה שאני עושה באחרונה. ולפעמים הגרסה שלנו לסלט קלאסי היא "כל הירקות שיש בבית", כולל כרוב סגול, פלפל אדום, הרבה עלים ירוקים מכל הסוגים ומה לא, ואז הסלט צבעוני, יפהפה ומשביע).
&nbsp
עוד סלט אהוב ודי קל להכנה הוא קוביות חציל צלויות בגריל (פשוט בתנור על מצב גריל), לערבב עם כוסברה קצוצה, עגבניות וזיתים שחורים + מלח, לימון ושמן זית (וסומאק, האהבה שלי בשנתיים האחרונות). אפשר להוסיף גם צנוברים אם יש.
&nbsp
יש ימים שאני פשוט קוצצת עלי בייבי ומוסיפה עגבניות שרי עם רוטב ויניגרט, ואם רוצים לשדרג אפשר להוסיף קוביות טופו מטוגן (אני טבעונית).
&nbsp
וכמובן המשביע האולטימטיבי: להוסיף לסלט קטניות, נגיד אדממה או חומוס או שעועית לבנה (הסלט הקלאסי עם זיתים שחורים, בצל סגול וירוק, הרבה פטרוזיליה, שום ועגבניות).
&nbsp
קינואה שניסית כבר היא גם להיט והולכת עם רוב הסלטים.
בתיאבון!

אה ועוד משהו

היו תקופות שגם אני נמנעתי מלחם ואז הכנתי כמה סלטים בסגנון באבא-גאנוש וכרכתי אותם בעלה חסה יחד עם סלט ירקות רגיל. סנדויץ' חסה הוא פתרון מעולה למי שרוצה לאכול בלי לחם.

תודה רבה

טחינה משום מה עוד לא הכנסתי לתפריט ובהחלט מתאים לי לירקות, וגם חציל, זה ירק שאני מאוד אוהבת, אבל בעלי מתגרד ממנו, אז אנחנו לא קונים, אבל אם אני יחסל אחד בלי בעיה, נקנה

אחרי כן חשבתי גם על סלט תפוחי אדמה שאני מאוד אוהבת ובכלל תוספת של תפוח אדמה מבושל לסלט ירקות יוסיף המון.

גם ביצים הוספתי לרשימה.

סלט פסטה קר, סלט חסה ופטריות, סלט ירקות עם צ'יפס בטטה

אנחנו התחלנו כל ערב להכין סלט ירקות פשוט וטעים
.
תמיד שנאתי חסה ואחרי הלידה פתאום התחלתי לאהוב- קטע!

אני מכינה פסטה, מחכה שתצטנן

חותכת בנתיים מלפפון,עגבניות שרי, חסה, פלפלים בכל מיני צבעים.
מוסיפה קוביות גבינת פטה וזיתים שחורים.
&nbsp
הסוד הוא לחתוך הכל קטן וככה זה גם יפה ויזואלית וגם יותר טעים בעיני.
&nbsp
עשית לי חשק, אולי באמת אכין בסופשבוע

בדיוק קניתי 2 קופסאות של פטה- זה הולך אצלנו מאוד מהר.

Midriff

New member
עוד כמה אופציות

בד"כ בצהריים לא בא לי סלט. דברים אחרים שאני אוכלת:
פשיטדת ירקות
לפעמים מקפיצה סלט קייל מוכן, עם סויה, ג'ינגר וטיפה דבש
מרקים למינהם, לפעמים שמה איזה כף קוסקוס כדי שזה ירגיש יותר אוכל
יוגורט עם גרנולה

למעלה