רעיונות לסקר

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
רעיונות לסקר

עד כמה אתם בוטחים בראומטולוג שלכם, או עד כמה אתם חושבים שזה חשוב להרגיש בנוח עם הראומטולוג, או מה נראה לכם יותר חשוב: שהרופא יהיה מקצועי או יותר חשוב שיהיה אנושי?

maruan

New member
שבוע טוב ומבורך לכולכן בקשר לסקר

אני מעדיף קודם כול שיהיה מיקצועני כי אם לא אז אנו בצרות צרורות ואחר כך שיהיה אנושי אבל היום בזמן הזה קשה למצוא ראומטולוג מקצוען ואנושי ביחד לא יודע אבל זה מה שיש חבל מאוד לצערי בכבוד רב ובאהבה ובהערצה ובאהדה מרואן\צד"ל אוהב ומעריץ ישראל לנצח ולעד

ל3

New member
לגבי הסקר

נחמד שאמרת את דעתך אבל חכה שגיאה או כוכי ישימו את זה בסקרים ( בשורה האפורה למעלה) ואז תצביע- ככה זה יכנס לנתונים הכלליים ואפשר יהיה לחשב. ובכלל, איך עברה עלייך השבת? איך אתה מרגיש?

maruan

New member
לכבוד ל-3 תודה רבה הייתה שבת ....

נחמדה עשיתי ספורט כדי לחזור כמו שהייתי לפני הטיפול נמרץ ספורט עוזר לי לצאת מהדיכאון יותר ממה שאתם מדמיינים לעצמכם . אני מעדיף רופא מיומן ומקצוען יותר משיהיה רופא אנושי ולא יודע לטפל בי הייתי מת לפגוש אחד שיש בו כול התכונות הטובות לצערי מעטים הם כאלה מה דעתכן?שיהיה לכן אחלה לילה טוב לילה מתוקה כמו דבש לילה שקטה בכבוד רב ובאהבה ובהערצה ובאהדה מרואן\צד"ל אוהב ישראל ומעריץ לנצח

gaia20

New member
אני חושבת ש...

זה מאוד חשוב להרגיש נוח עם הראומטולוג, חשוב שיהיה נוח להגיד כל מה שמרגישים- אפילו אם זה נראה דבר קטן וחסר משמעות כמו כן, היתי מעדיפה מקצועיות על אנושיות, כמו שמרואן ציין- אם אני מקבלת רופא אנושי שחסרה בו מקצועיות, אני אכן בצרות צרורות.

gaia20

New member
שירי, מאחר והתשובות

מכילות ממש משפטים ארוכים (או הסברים על הנושא הזה) אני מעדיפה שנקרא לזה דיון, ונדון בו כאן בפורום. בסקר אמורות להיות תשובות של 2-3 מילים ואני מעדיפה שכולם ירחיבו על מה שהם חושבים.

נועה בת

New member
היי לכם

על הראומטולגים שלי שהם ממש מוערכים בארץ - אני ממש ממש ממש לא סומכת הם יפיפו לי את כול הדיאגנוזה , חירטטו לבעל המיועד מה ההשלכות של הלופוס, ביכלל איתם היה לי תחושה של אי שליטה על המצב לחלוטין והם אנשים חביבים וסמפטים עד מאוד !!!!!!! וזה אל נאמר בצניות ביכלל על הפנימאי שלי - שהוא קפריסט לא קטן, אני סומכת הכי בעולם כבר הרבה הרבה שנים . הוא מיקצועי, והוכיח עצמו בעבר, ומוכיח עצמו גם היום !! ואני קשורה אליו בחבל הטבור, והוא שומר עלי !!! אז הוא קפריסט ולא כולם מתים עליו .. SO ....??????? הוא איש מקצוע שאין שני לו !!!

ל3

New member
אני חושבת

שהאנושיות אצל רופא היא לא פחות חשובה מהמקצועיות. הרופא יכול להיות בעל הידע הכי גדול בעולם אבל ברגע שהפציינט מרגיש לא בנוח איתו אז שום דבר לא יעזור. זה במיוחד חשוב במחלות כמו שאני מתמודדים איתם, בהם לא אחת אני צריכים להתייעץ ולשאול אפילו על כל דבר קטן שלנו נראה כרציני. אני לצערי לא חשה מספיק בנוח לדבר עם הראומטולוג שלי על הכל, והבעיה היא לווא דווקא אצלו כי אם אצלי. לא יודעת למה, אבל אני מתביישת ולפעמים אני מרגישה יותר מדי נודניקית לשאול כל כך הרבה שאלות. בשורה התחתונה, אין ספק כי מקצועיות חשובה מאוד ואף אחד מאיתנו לא היה רוצה להיות לשפן נסיונות, אבל כמו כן גם האנושיות חשובה. תמיד עדיף רופא שידע גם לחייך ולהגיד מילה טובה ושידע שהחולה -לפני שהוא חולה הוא גם בנאדם ( נקודה למחשבה) שיהיה לכולכם לילה טוב וחלומות נעימים. אוהבת, שירי

maruan

New member
לנוי המלאכית לא קיצוני מדי לשלול

את כול הרופאים רוצה בבקשה לנמק למה את חושבת וכותבת ככה?? שיהיה לך לילה מתוקה בכבוד רב וובאהבה ובהערצה ובאהדה מרואן\צד"ל אוהב ישראל לנצח

gaia20

New member
שלום לפנים חדשות ../images/Emo24.gif

הי נוי, מה שלומך? רוצה לספר לנו קצת על עצמך? בת כמה את וכמה זמן את חולה? בעקרון היתי מאמצת את משפט ה"אין לסמוך על אף אחד", עד שהבנתי שאין לי הרבה ברירות... בשלב מסויים, היתי צריכה לתת אמון לרופאה הקודמת שלי, ואני שמחה להגיד שעשיתי בשכל- היא הצילה אותי ממות בטוח. יש רופאים כאלה ויש כאלה אבל תמיד אפשר למצוא רופא טוב ואנושי שיטפל בך.... נשמח לשמוע ממך עוד,

זאבית

New member
עוד רעיונות לסקר../images/Emo20.gif

האם (וכיצד) אתם מטפלים בלופוס מעבר לטיפולים הקבועים במרפאה הראומטולוגית,טיפולים כגון; טיפול נפשי, רפואה אלטרנטיבית, תזונה מיוחדת, או שום דבר מהנ"ל ורק טיפול קונבנציונלי, או משהו אחר שלא מוזכר כאן. בי בי עדית

תומכת מאוד ברעיון של עדית../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הרעיון של עדית לסקר, נראה לי חשוב ביותר וגם מועיל מאוד. כל דרך שיכולה לסייע לנו להתמודד עם הסימפטומים של המחלה, בנוסף לטיפול הקונבנציונאלי, חשוב שנשמע עליה. גם הרעיון של הקשר עם הרופא המטפל שלי בלופוס, הוא רעיון לגמרי לא רע, אלא שאני מסוייגת מהמינוח של "ראומטולוג", כי במחלת הלופוס מטפלים רופאים תחת הגדרות שונות, וביניהם ראומטולוגים. מקווה שהשבוע "אראה" אתכם יותר מאשר בימים שחלפו. שיהיה שבוע טוב

שאנל

New member
ראמוטולוג

נכון שרופאים רבים מטפלים בלופוס, אבל ראומטולוג "מרכז" את כול פרטי המחלה והא מעיין "רופא הבית" של לופוס. לכן ראומוטולוג הוא המינוח הנכון והחשוב לדעתי.

אימונולוג, ראומטולוג, פנימאי,......

שלום שאנל זה ממש לא מדוייק.... אצל חולים שונים, מטפלים מומחים שונים. מניחה שמי שעיקר המחלה שלו באה לידי ביטוי בפרקים, מטופל על ידי ראומטולוג. יש מי שמטופל על ידי אימונולוג, ואצלו מתרכז כל המידע, ויש מי שמטופל אצל פנימאי וכן הלאה... לכן, בעיני, ההגדרה הנכונה, היא "הרופא המטפל בלופוס שלי". ובכלל, נדמה לי שהחומר מרוכז אצל רופא המשפחה, בדרך כלל, כי דרך הקופה יוצאים ה"טפסים" וה"אישורים" למיניהם. בכל מקרה, אנחנו מדברות כמעט על אותו הדבר, אבל כשאנחנו אומרים "ראומטולוג", אנחנו מצמצמים את אפשרות התגובה לסקר או לדיון. בי למשל לא טיפל אף ראומטולוג. אני טופלתי (בעבר) על ידי פנימאי והמטולוג, ובהווה (וגם בעבר) על ידי אימונולוג. שיהיה לך שבוע טוב עם הרבה בריאות

ל3

New member
הי כוכי

ראומטולוג לווא דווקא מטפל בבעיות פרקים. אני לא כל כך סובלת מהפרקים בלופוס אבל הראומטולוג מטפל בי ולא רופא אחר. רופאת המשפחה שלי כמובן מעורה בעניין ומודעת לכל הפרטים אבל התיק " הראשי" נמצא בידי הראומטולוג ששולח אותי הלאה לאן שהוא רואה לנכון

gaia20

New member
הסקר כבר מופיע בשורה האפורה

כולם מוזמנים להצביע

gaia20

New member
הערה בקשר לסקר-

כמובן שמי שמטופל בכמה מהסעיפים בסקר, יכול להצביע כמה פעמים.

ל3

New member
הי עידית

אני בנוסף לטיפול התרופתי של פלקווניל וכרגע גם סטרואידים מטופלת אצל פסיכאטרית. לצערי אני סובלת גם מדכאון קליני ממושך שהתחיל לפני שנה פלוס. עד היום אני לא יודעת אם זה כתוצאה מפגיעה של הלופוס במערכת העצבים או כתוצאה מההתמודדת עם המחלה. הרופאים שמטפלים בי בלופוס לא יודעים על הדיכאון כך שאני לא יכולה לשאול אותם. ( אני מטופלת באופן פרטי ואני מעדיפה שהם לא ידעו כי אם אני אצטרך אישורים ללימודים מהם זו יכולה להיות בעיה). ברפואה אלטרנטיבית אני לא מאמינה כך שלא פניתי אליה , אך כמובן שאני לא פוסלת את זה על הסף ומי שמאמין אשרי לו

למעלה