עוד שני גרוש
אם היא רוצה אימון היא יודעת שהיא רוצה להשיג משהו. היא גם יודעת שבדרך למשהו הזה היא כנראה תצטרך לאבד משקל. היא גם יודעת שהמטרה "להוריד במשקל" היא מטרה שהיא לא עובדת מולה טוב, תהיינה הסיבות אשר תהיינה. באימון אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהמתאמן הוא שלם ושהתשובות נמצאות אצלו. הוא צריך אותנו כדי לשחרר אותן מתוכו כי לבד הוא לא מצליח לעשות את זה. מה היא רוצה להשיג? אם היא באמת רוצה להשיג את זה, היא תצטרך לעשות את מה שצריך כדי להגיע לשם, כולל ירידה במשקל אם זה חלק מהחבילה. הצבת מטרה כזו, אם היא חשובה לה מאוד, תאפשר לה גם לעשות את מה שהיא לא מוכנה לעשות בדרך כלל שזה ירידה במשקל ואולי עוד כמה דברים. יכול להיות שחלק מן הדברים שהיא תצטרך לעשות בדרך יידרשו התערבות של עוד אנשי מקצוע, אבל היא צריכה אותך כדי לעזור לה לארגן את המחשבות, את הכיוון, את איזו עזרה לקחת ואיזו לא ולהיות שם איתה לאורך כל הדרך, לא להוריד את העיניים מהמטרה ולחגוג את ההישגים. דוגמה אישית: אני בלרדת במשקל כמטרה ממש לא טובה. לא משנה מה יגידו, מה מפריע לי, מה ההסברים בעד, אני לא. מצד שני, בהרבה מאוד דברים אחרים, אני חיית מטרות ושום דבר לא עומד בדרכי. אחרי שהתבוננתי על הסה"כ של המטרות שמולן אני עובדת מצויין, הבנתי שהן כולן קשורות בקריירה שלי. לכן, חיפשתי משהו בעתיד הקרוב של הקריירה שאני מאוד מאוד מאוד רוצה להצליח בו. כדי לעשות זאת, אני אצטרך בין השאר לרדת במשקל, להיכנס לכושר פראי, ללמוד להשתמש בחרב עתיקה, ללמוד לרקוד ריקודים טקסיים גאלים, ללכת בתוך מבוך תוך כדי דיבור, לנגן ועוד כהנה וכהנה. אני מאוד רוצה להשיג את זה ואני גם יודעת שאעשה זאת, לא יעזור בית-דין כי זה קשור בקריירה. בנוסף לכל זה, היצבתי לעצמי תאריך יעד וגם אירוע חגיגי בנוכחות הרבה אנשים בו זה יקרה. לנגן כבר יש לי, לדבר כבר יש לי, ולעמוד מול קהל כבר יש לי. בעניין החרב והמבוך - מיד חיפשתי לי עזרת אנשי מקצוע כי היה ברור לי שאני לא יודעת על זה כלום. לרדת במשקל ולהיכנס לכושר - אני יודעת בדיוק מה צריך לעשות, תאמינו לי. אבל עבר שבוע ועבר עוד שבוע וראיתי שאני לא עושה כלום. ולכן, כדי להוריד מעצמי חלק מן השלבים כמו חשיבה, בניית תכנית עבודה, בירורים רפואיים וכד', פניתי לעוד אנשי מקצוע. הם עושים את החלקים שפרטתי ואני צריכה לעשות מה שהם מחליטים. המשימות שלי הצטמצמו, התכנית מאוד ברורה וכל מה שנשאר לי זה להיכנס לנישה הצרה שהשאירו לי - להוציא לפועל. כבר הקלת העומס הזו הקלה על האפשרות לבצע. לא שאין לי התנגדויות, כי מלכתחילה יש לי התנגדויות לעניין אבל עכשיו הן הפכו לסוג של הומור ביני לבין כל מי שעוזרים לי במשימה הזו. גם יש שם פתאום המון אנשים שמעבר לזה שהם מקבלים תשלום, הם מאוד רוצים שאני אצליח, כי סיפרתי להם מלכתחילה את המטרה הגדולה וגם הזהרתי אותם מן ההתנגדויות שלי וגם ביקשתי שלא יוותרו לי ו...בקיצור, לימדתי אותם איך לעבוד מולי, אמרתי מה אני צריכה. אני הלקוח והלקוח הוא שלם ויודע את התשובות, הוא רק צריך את עזרת המאמן כדי...כבר פרטתי. אז במקרה הזה, בניתי לי "צוות הצלחה", כי לבד לא הצלחתי לזוז קדימה. פיצלתי את המשימה החשובה לי כל כך בין כמה אנשים וזה מקל על כל ההתמודדות וגם יוצר ציפייה שאני רוצה לעמוד בה כי אני בן-אדם הישגי. אמנם במקרה הזה מדובר באימון עצמי - כלומר, מאמנת הגג שאני מתאמנת אצלה מעבר לכל אנשי המקצוע האחרים היא אני. אבל גם בשניים זה עובד בדיוק אותו הדבר. מקווה שתרמתי במשהו. בברכה ובהצלחה, נשמע לי שיש לך מתאמנת מעניינת ביותר.