רעיונות לעבודה עם מתאמנת עם עודף מש

דניאלוג

New member
רעיונות לעבודה עם מתאמנת עם עודף מש

הגיעה אליי(מהמלצה) מתאמנת ששוקלת 160 ק"ג,למרות שהסברתי לה שאין לי ניסיון בתחום זה,התעקשה והדגישה שהיא לא רוצה מאמנת עם אוריאנטציה לדיאטה.אני מרגישה בלבול!!! מצד אחד נראה לי שמטרת אימון לא יכולה להיות לרדת במשקל,היות ולדעתי הירידה במשקל קשורה לעוד המון נושאים. ומצד שני כהיא מדברת על הישג באימון או ציפיות מהאימון זה ישר מתקשר להורדת משקל. האם למישהו יש ניסיון בנושא זה? האם לדעתכם אפשר לדבר עם מתאמנת ולהחליט לשים את המשקל בצד ולהגדיר מטרות נוספות שרוצה להשיג כשהיא תשקול במשקל הרצוי? ובכלל....נקודות חשיבה נוספות..... תודה

הי ../images/Emo24.gif ../images/Emo13.gif

מטרת האימון יכולה אולי להיות לזהות מה גורם לה להיות במשקל כזה, ולטפל בגורמים האלו. אנשים שמנים הם לא סתם שמנים. יש לזה סיבות. אני אפרט כמה: רווחים משניים לרוב, כשיש לנו בעיה כלשהי אנו גם מפיקים ממנה רווחים משנים. נכון, יש בעיה וזה מציק ואנחנו לא רוצים שהבעיה תימשך, אבל באותו זמן ממש, יש כמה "צ'ופרים" או "יתרונות" אפילו במצב הבעייתי! הרווחים המשניים בדרך כלל קשורים למערכת האמונות הלא מודעת שלנו. למשל, רווח משנה נפוץ אצל שמנים הוא הגנה. השומן מהווה הגנה עבור מי ששמן (הכוונה לא לשומן מתוך מחלה כלשהי, אלא על שומן בגלל אכילה). ההגנה יכולה להיות ממוסד בירוקראטי, או מאדם מסוים, ממין שלם (מגברים או מנשים), ממצב מסוים, וכדומה. האלמנט החוזר הוא רצון להיות מוגנים. השומן בעצם מהווה באופן תת מודע הגנה מהדבר שאנו פוחדים ממנו. השומן מהווה מעין חוצץ שלנו מפני הדבר החיצוני שממנו אנו חוששים. כמובן שאם נשאל את האדם השמן אם הוא רוצה לרזות הוא יגיד לנו "כן! אני לא רוצה להיות שמן, מה פתאום, אין לי פחד משום דבר", אבל בתת מודע השומן מגן עליו מפני דברים שונים במציאות. מערכת האמונות שלנו לא תמיד הגיונית. על מנת לאפשר בהירות והבנה של הרווחים המשנים ניקח לדוגמא מישהי דמיונית שמפחדת להיות רזה ומושכת כי אז מלא בנים ירצו לשכב איתה והיא לא תוכל להגיד להם לא. אם למישהי יש את הפחד הזה, אזי הרווח המשני מכך שהיא שמנה הוא שהיא לא תצטרך להתעסק באמירת "לא" למלא בנים. כמובן שלא באמת מלא בנים ירצו לשכב איתה באופן שהיא מדמיינת זאת, אם היא תהיה רזה, אבל מערכת האמונות שלה אומרת שאם היא תהיה רזה אז יש סיכוי שזה מה שיקרה. אם מישהי מחזיקה באמונה זו אז לא אמור להיות לזה צידוק הגיוני, והיא מאמינה שמשקל היתר באמת מגן עליה מפני המצב שהמון בנים ירצו לשכב איתה. אז במקרה זה הדרך לרזות תהיה לטפל באמונה הזאת ולהרגיש בטוחה ומוגנת לגמרי, ולא "לעשות דיאטה". פיצוי רגשי האוכל משמש "פיצוי רגשי". אם ישנה בעיה, או כאב רגשי, אז האוכל כביכול מפצה על כך. האכילה נעשית על מנת לעשות לעצמנו טוב ולתת לעצמנו צ'ופר. בדיעבד ישנו מעגל חוזר של כאב נוסף בגלל האכילה הלא רצויה. דרך טובה לטפל בזה היא לעבוד בעזרת מטפל/ת טוב/ה על הכאבים הרגשיים שלנו, לרפא את עצמנו, ללמוד לבטא רגשות, ללמוד לעבוד עם רגשות שנחווים בעינינו כלא נעימים, לפתח את היכולת שלנו להיות עצמאיים ולא חסרי אונים, ללמוד לעמוד על שלנו, ללמוד לאהוב את עצמנו, לשפר את מערכות היחסים שיש לנו בחיים ועוד. קושי לתת אמון בחיים או בעצמנו הקושי לתת אמון בעצמנו או בחיים על כדור הארץ, או פחד לא להצליח כלכלית או נסיון לשרוד יכולים להביא את עצמנו (הגוף בעיקר) לנסות לצבור מזון. לאגור מזון. כאשר האדם מתוכנת על הישרדות והוא "לחוץ" על נושאים הקשורים להישרדות - אוכל, כסף, לינה, דבר זה יכול להתבטא בכך שהמערכת שלו תצבור מזון. כמובן שהדבר אינו מודע והאדם לא בוחר בצורה מודעת לצבור מזון, אבל זה מה שהמערכת שלו (כולל הגוף) מתוכנתת לעשות. הפיתרון במצב זה הוא להפוך לאדם אשר נותן אמון בעצמו, בחיים, בשפע הכלכלי האפשרי עבורו, שהגוף שלו ייתן אמון בעצמו ובעולם, ושהאדם ייתן אמון בחיים בכדור הארץ. האמון אינו אמונה. אמונה היא מצב שעלינו להאמין במישהו או במשהו, ושיש ספק. אמון זה בקירוב תחושה של וודאות ברורה ותחושת שלמות (למשל, אם אנו מזמינים במסעדה מנה שאנו מוכרים, אנו בטוחים לגמרי שהיא תגיע, ואיננו יושבים מלאי חששות וחוסר אמון. הוודאות שהמנה שהזמנו תגיע מזכירה תחושה של אמון). את מוזמנת להיעזר בי טלפונית, אם יש לך עוד שאלות

בכל אופן, דיאטה אינה הפיתרון

למישהי כזאת. הבעיות קיימות והתוצאה הסופית שלהן הוא המשקל. כאשר מרפאים את הבעיות, הגוף לומד להתאזן ולומד לבקש אוכל במינונים אחרים, ובאופן אחר. ואז אפשר לשלב גם תזונה מאוזנת, אבל לא מתוך איסורים לגוף ולאסור על עצמנו דברים, אלא מתוך הקשבה, הבנה, מודעות, איזון, אהבה.

גולד11

New member
דיאטה

דנילוג רעיונות לעבודה עם המתאמנת 1. לבדוק את דפוסי האכילה בבית ההורים. 2. הסטוריה הדיאטות של המתאמנת (לבדוק את הדפוסים מתי נשברה ומדוע) 3. לבדוק מהם הרווחים המשניים שיש לה מהיותה שמנה (מדוע היא אוכלת?מתי? 4. מה יקרה כשהיא תרזה? 5. אמונות לגבי הגוף שלה.. מקווה שעזרתי ורדית מאמנת אישית לאיכות חייים

גולד11

New member
אמונות לגבי הנושא

יכולות להיות : שמן הוא בריא יותר . אמונות מספקוצ ערכים כמו אם אני שמנה+ אני בריאה אלו הם ערכים שאולי באו לידי ביטוי בילדות.

נקודות למחשבה נוספות

מה לדעתה יחשב לתוצאה טובה מה יגרום לך להתגבר כדי להשיג את מה שאת רוצה איזה עוד השפעות יהיו לירידה במשקל חיבור לחוויות מהעבר שהובילו להצלחות. מה הם מקורות הכח שלך מאיזה מקום את מגיבה כשאת אוכלת מה מניע אותך לאכילה בהצלחה

תקשיבי לה

כמה עובדות (מתוך דברייך) 1. היא שוקלת 160 ק"ג 2. הסברת לה שאין לך נסיון בתחום 3. היא אומרת מפורשות שהיא לא מחפשת מאמנת עם אוריינטציה לדיאטה 4. המטרות שלה קשורות לירידה במשקל נשמע שהבחורה יודעת מה היא רוצה אם את לא יכולה לראות אותה משיגה את המטרות שלה עדיף להעביר אותה למישהו שכן יכול, לטובתה כמובן. אבל, אם את סומכת עליה שהיא בן אדם גדול ומדהים ואם עד היום היא לא הצליחה במשהו זה נסיבתי בלבד אין סיבה אמיתית שזה לא יהיה אחרת אם את סומכת על עצמך שאת תהי שם 100% בשבילה ולא בשביל התוצאות, לכי על זה, הדבר האחרון שיכול לעזור למישהו זה שישקפו לו מה הוא לא יכול. לי זה נשמע שהיא לא מחפשת דיאטה אלא מאמנת. את אומרת שאת מרגישה מבולבלת, זה מצויין זה שם אותך במקום טוב את לא יודעת מה להחליט יש לך הזדמנות לראות אפשרויות חדשות, לראות מה אפשרי. בהצלחה דניאלוג

דניאלוג

New member
תודה רבה רבה לכולכם...ובכל זאת...

מאמנים יקרים תודה על העזרה ועל נקודות מבט נוספות. תודה למיכל שהוסיפה לי הרבה ידע על השמנה תודה לעידית על רעיונות וכיוון.... תודה לדורון על החיזוק והשאלה החשובה אליי.... ותודה לאבי שיודע לשקף מאוד יפה את דברי המתאמנת...תודה שאתה מדגיש לנו את נושא ההקשבה(מסכימה איתך מאוד!) אבל....הפורום נועד לנו המאמנים להעלות דילמות מקצועיות ו"קצת"להרגיש כמתאמנים....ואבי היקר,שיקפת נפלא אך התעלמת קצת מהשיקוף אליי כמאמנת....חשוב לי לחשוב בקול רם..האם : אם אין לנו ידע מקצועי בתחום שהמתאמנת מביאה-אי אפשר לאמן? האם דיאטה -יכולה להיות מטרת אימון יחידה? לגביי אמונה-אני מאוד מאמינה בכל מתאמן שמגיע עם רצון חזק לשינוי שהוא מסוגל ויכול! כך לפחות אני מתחילה אימון..בהמשך יכולים להיות שינויים כתוצאה מתהליך האימון..... בכל מקרה עזרתם לי מאוד! תודה

הי דניאלוג

ראשית לשאלות שלך אם אין לנו ידע מקצועי בתחום שהמתאמנת מביאה-אי אפשר לאמן? את שואלת דווקא בדרך השלילה, אם היינו בשיחה הייתי מבקש ממך לנסח את השאלה בדרך חיוב, כדאי להתמקד במה אפשר לא במה אי אפשר אם את שואלת האם דרוש ידע בתחום המטרות על מנת לאמן? אישית במקרה ספציפי זה אני מאמין שאפשר. האם דיאטה -יכולה להיות מטרת אימון יחידה? דיאטה זה לא מטרה מהסיבה הפשוטה שאין יעד ברור בקשי ממנה להגדיר מה היא רוצה להשיג באמצעות הדיאטה, משהו מדיד וכן גם להגיד "להגיע למשקל X" זו מטרה ראויה את קובעת במסר הפותח את השירשור "נראה לי שמטרת אימון לא יכולה להיות לרדת במשקל" כדאי להבין מה עומד מאחורי זה? את חושבת שאת לא יכולה לאמן על זה כי אין לך ידע/נסיון? את חושבת שאימון הוא לא הכלי המתאים לירידה במשקל? את חושבת ש 160 ק"ג זה משהו שדורש "טיפול מקצועי" ולא אימון? כל מה שאני אומר כאן הוא לא לספק לך עוד אינפורמציה כיצד לאמן את הלקוחה הזו, לי אין ספק ולו מהשירשור הזה שאת יודעת את העבודה. מציע לך להסתכל על הדברים יותר בכיוון של להבין את התפיסה שלך בעיניין לגלות מה באמת עומד מאחורי השאלה שלך כאן. לדעת מה אחרים חושבים בדרך כלל איננה מטרה, זה כלי כדי להשיג משהו מה המטרה שלך בשאלה? על מה האימון שלך כאן?

רעיונות ....

שלום דניאלוג. מה שלומך? את מאתגרת אותנו תמיד - תודה על ההזדמנות. הרעיון הראשון שלי הוא להקשיב למה שאבי בכר כתב (המון הקשבה ותבונה יש לדעתי בדבריו). הרעיון השני, נובע מההסכמה שלי לדעתך - "ירידה במשקל לא יכולה להיות מטרה באימון". זה מבטא ומדגיש תודעת חסר (וזה למה דיאטות לא עובדות). יחד עם זאת, "להגיע למשקל ___ ק"ג עד לתאריך _____ " , בהחלט יכולה להיות מטרה אימונית מדידה וראויה. אך גם במקרה זה האימון יהיה על ההקשרים שברקע - על כל אותם "המון נושאים" שיתכן וישנם ברקע (ולא על training של איך, מה או מתי לאכול). לא הייתי מדבר איתה על לשים בצד את המטרה שאולי הכי חשובה לה, אך הייתי בהחלט חוקר איתה מה עוד יתאפשר? או מה המטרות שהיא תשיג? כשתגיע למשקל הרצוי שלה. הרעיון השלישי, עצמי עיניים ונסי לראות האם בדמיונך את רואה אותה מגיעה למשקל אליו היא רוצה להגיע. אם את לא רואה זאת או חושבת שזה אינו אפשרי עבורה, עדיף (לשתיכן) להגיד לה שאינך יכולה לאמן אותה. בהצלחה

Yin

New member
עוד שני גרוש

קיבלת מקודמי כמה רעיונות מצויינים, תודה לכם. אתן את שני הגרוש שלי: מה היית שואלת או לאן היית מובילה נגר שבא להתאמן שאומר שיש לו 160 מברגים והמטרה האימונית שלו היא לחטוב עץ ולבנות ממנו בית? אני מניח שללא ידע עמוק בבניה ונגרות ומבלי שכמות המברגים תהיה הנושא - תשתנה הכמות. אפשר להסתכל על המשקל כעל כלי, כמו על מברג או צבת, כזה שאין לו חיים או שימוש מחוץ להקשר מסוים וברגע שמגיע הקשר אחר הכלי הופך ללא רלוונטי. מה הנמשל? לגבי ירידה במשקל, או משקל רצוי - אין לזה שום משמעות בפני עצמו. בעיניי מה שחשוב הוא מה אפשר לעשות! המתאמנת רוצה לרוץ 10 ק"מ ב שעה? המתאמנת רוצה לעשות שפגט? המתאמנת רוצה להיות ברמת בריאות Y? כל אלו הן מטרות אימוניות שלדעתי מועילות יותר מ"משקל X" ואז תוצר נלווה לאימון לקראת המטרה שלעיל יכול להיות משקל X. היה ויש צורך להשתמש בשרותי מומחה תוכן לתזונה/ספורט/... עדיין זה יכול להיות במסגרת האימון שאת מובילה,אני חושב שאין כאן סתירה או פגיעה מקצועית. תהני, עדי

מניין הקושי?

הי דנילוג, קראתי את הדברים, ואני חושבת שכדאי, לפני עיצוב תוכנית האימון לברר היכן את רואה קושי של האפשרות לחבר את האימון אל ירידה במשקל? האם משום שצריך ללכת לפי תוכנית תזונה מסויימת? אם כן הרי שבוודאי שצריכה להיות לה תוכנית אכילה מאוזנת. כי מה שצפוי להיות הוא שהיא תעמוד ביעדי האכילה בעיקבות האימון אולם יהיו לה חסרים תזונתיים כגון ברזל סידן ועוד מינרלים נדרשים, שבקלות אפשר שלא לקבל אותם כשהתזונה אינה מאוזנת. לגבי ספורט- לפי מה שאני יודעת בתחילת הדרך אין צורך להוסיף ספורט, אולם אחרי שיורדים כמה ק"ג כדאי להוסיף ספורט למראה יותר חטוב וגם כדי לעזור בחילוף החומרים. עם זאת עליה במסת השריר עלולה להראות לה שלכאורה המשקל אינו יורד אבל היא תרגיש בבגדים שיש ירידה בכל זאת בהקפים, היא גם כמובן תרגיש יותר טוב. כעת לגבי עצם האימון, כפי שאני רואה את הדברים האימון צריך בעצם להחיל את המטלות המוטלות עליה לירידה במשקל שזה תזונה וגם ספורט, ואיך להתמודד עם האתגרים שבדרך כגון יציאה לחתונה או עליה במשקל, שגם זה קורה, למרות שממש שומרים, והכי חשוב כמובן בראש הדברים, איך להתמודד על הרגל והתמכרות שיש לה ושהיא רוצה להפטר מהם, איך היא רוצה להפטר מהם, ולמה. האם היא מודעת להיותה מכורה, ומהם הכלים שהאימון יכול לתת לה על מנת לצאת מהתמכרות זו. בנוסף, אני אישית יכולה להמליץ לך על כמה מוצרים שמאוד יעזרו לה לרדת גם במצבי התקעויות. ויש כאלה. בשורה התחתונה כפי שאני רואה את הדברים, כמאמנת את בהחלט יכולה לאמן אותה, תוך לימוד של עניינים מהותיים כאמור לעיל. כמובן שצריך לוודא שאנשי מקצוע כבר נתנו את המסגרת של איך לרדת. ולגבי מטרות נוספות ולמה היא רוצה לרדת, זה מצויין על מנת לשמור על מוטיבציה גבוהה, ולהשתמש בתרגילים מעוררי מוטיבציה, כי כמו כל מטרה שרוצים להשיג, הולכים קדימה אבל גם אחורה, אז כדי לא להתייאש ולוותר, מוטיבציה גבוהה תועיל מאוד לשמור על טונוס עשיה. והעיקר שיהיה בהצלחה, הילה הדר מכון קשת אימון לאיזון חיים-עבודה מנהלת פורום זוגיות ויחסים ב-nrg [email protected] www.2all.co.il/web/sites/keshetcoaching

עוד שני גרוש

אם היא רוצה אימון היא יודעת שהיא רוצה להשיג משהו. היא גם יודעת שבדרך למשהו הזה היא כנראה תצטרך לאבד משקל. היא גם יודעת שהמטרה "להוריד במשקל" היא מטרה שהיא לא עובדת מולה טוב, תהיינה הסיבות אשר תהיינה. באימון אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהמתאמן הוא שלם ושהתשובות נמצאות אצלו. הוא צריך אותנו כדי לשחרר אותן מתוכו כי לבד הוא לא מצליח לעשות את זה. מה היא רוצה להשיג? אם היא באמת רוצה להשיג את זה, היא תצטרך לעשות את מה שצריך כדי להגיע לשם, כולל ירידה במשקל אם זה חלק מהחבילה. הצבת מטרה כזו, אם היא חשובה לה מאוד, תאפשר לה גם לעשות את מה שהיא לא מוכנה לעשות בדרך כלל שזה ירידה במשקל ואולי עוד כמה דברים. יכול להיות שחלק מן הדברים שהיא תצטרך לעשות בדרך יידרשו התערבות של עוד אנשי מקצוע, אבל היא צריכה אותך כדי לעזור לה לארגן את המחשבות, את הכיוון, את איזו עזרה לקחת ואיזו לא ולהיות שם איתה לאורך כל הדרך, לא להוריד את העיניים מהמטרה ולחגוג את ההישגים. דוגמה אישית: אני בלרדת במשקל כמטרה ממש לא טובה. לא משנה מה יגידו, מה מפריע לי, מה ההסברים בעד, אני לא. מצד שני, בהרבה מאוד דברים אחרים, אני חיית מטרות ושום דבר לא עומד בדרכי. אחרי שהתבוננתי על הסה"כ של המטרות שמולן אני עובדת מצויין, הבנתי שהן כולן קשורות בקריירה שלי. לכן, חיפשתי משהו בעתיד הקרוב של הקריירה שאני מאוד מאוד מאוד רוצה להצליח בו. כדי לעשות זאת, אני אצטרך בין השאר לרדת במשקל, להיכנס לכושר פראי, ללמוד להשתמש בחרב עתיקה, ללמוד לרקוד ריקודים טקסיים גאלים, ללכת בתוך מבוך תוך כדי דיבור, לנגן ועוד כהנה וכהנה. אני מאוד רוצה להשיג את זה ואני גם יודעת שאעשה זאת, לא יעזור בית-דין כי זה קשור בקריירה. בנוסף לכל זה, היצבתי לעצמי תאריך יעד וגם אירוע חגיגי בנוכחות הרבה אנשים בו זה יקרה. לנגן כבר יש לי, לדבר כבר יש לי, ולעמוד מול קהל כבר יש לי. בעניין החרב והמבוך - מיד חיפשתי לי עזרת אנשי מקצוע כי היה ברור לי שאני לא יודעת על זה כלום. לרדת במשקל ולהיכנס לכושר - אני יודעת בדיוק מה צריך לעשות, תאמינו לי. אבל עבר שבוע ועבר עוד שבוע וראיתי שאני לא עושה כלום. ולכן, כדי להוריד מעצמי חלק מן השלבים כמו חשיבה, בניית תכנית עבודה, בירורים רפואיים וכד', פניתי לעוד אנשי מקצוע. הם עושים את החלקים שפרטתי ואני צריכה לעשות מה שהם מחליטים. המשימות שלי הצטמצמו, התכנית מאוד ברורה וכל מה שנשאר לי זה להיכנס לנישה הצרה שהשאירו לי - להוציא לפועל. כבר הקלת העומס הזו הקלה על האפשרות לבצע. לא שאין לי התנגדויות, כי מלכתחילה יש לי התנגדויות לעניין אבל עכשיו הן הפכו לסוג של הומור ביני לבין כל מי שעוזרים לי במשימה הזו. גם יש שם פתאום המון אנשים שמעבר לזה שהם מקבלים תשלום, הם מאוד רוצים שאני אצליח, כי סיפרתי להם מלכתחילה את המטרה הגדולה וגם הזהרתי אותם מן ההתנגדויות שלי וגם ביקשתי שלא יוותרו לי ו...בקיצור, לימדתי אותם איך לעבוד מולי, אמרתי מה אני צריכה. אני הלקוח והלקוח הוא שלם ויודע את התשובות, הוא רק צריך את עזרת המאמן כדי...כבר פרטתי. אז במקרה הזה, בניתי לי "צוות הצלחה", כי לבד לא הצלחתי לזוז קדימה. פיצלתי את המשימה החשובה לי כל כך בין כמה אנשים וזה מקל על כל ההתמודדות וגם יוצר ציפייה שאני רוצה לעמוד בה כי אני בן-אדם הישגי. אמנם במקרה הזה מדובר באימון עצמי - כלומר, מאמנת הגג שאני מתאמנת אצלה מעבר לכל אנשי המקצוע האחרים היא אני. אבל גם בשניים זה עובד בדיוק אותו הדבר. מקווה שתרמתי במשהו. בברכה ובהצלחה, נשמע לי שיש לך מתאמנת מעניינת ביותר.

אהבתי מאוד

מה שכתבו לך - אין לי מה להוסיף חוץ מהאסוציאציה שעלתה לי כשקראתי את הפנייה שלך. הגיעה מישהי עם עודף משקל לאימון שרוצה לרזות בלי להתעסק עם זה. "תעזרי לי לרדת במשקל ככה, כדרך אגב וכשאני לא מסתכלת. אדע שהצלחת במשימה הזו על פי המשקל" משהו קצת עקום בלוגיקה, לא?

עוד דרך להסתכל על זה

אני יודעת שהבעיה שיש לי עם המשקל נובעת ממקום אחר לגמרי בואי נעזוב לרגע את המשקל ונבדוק את מה שבאמת מציק לי אין לי ספק שכאשר אטפל בדברים שמציקים לי באמת הבעיה שיש לי עם המשקל תפתר גם היא היום אני לא רואה את הדברים שעומדים מאחורי המשקל ולכן אין לי דרך אחרת אלא להציב כמטרה את נושא המשקל אני באה אליך דווקא כי אין לי עיניין בעוד דיאטה אני סומכת עליך שתעזרי לי לגלות את מה שבאמת חשוב לי מה שבאמת יהפוך אותי לאדם שלם מאושר ומוגשם. אני רוצה שתקשיבי לי ותראי אותי כאדם שאני רוצה להיות ולא כבעיה במשקל 160 ק"ג שצריך לפתור.

... ולכן

גם לא נסתכל על המשקל כהוכחה שאנו מצליחים. אם זזים מהעיסוק במשקל, זזים מהעיסוק במשקל.

יכול להיות

רק שבאימון מי שקובע מה המטרות זה הלקוח ולא המאמן אישית אני לא מוצא הרבה תועלת לנהל מו"מ עם לקוח על המטרות שלו או לחלופין לשכנע אותו שהמטרות שלו לא מספיק ראויות לאימון אולי זה גם קשור לזה שאני באופן כללי לא שם דגש גדול מדי על המטרות עצמן אני סומך על האימון שיביא את הלקוח למקום שבו הוא יוכל לראות את עצמו בכלל ואת עצמו בהקשר של המטרות שלו כך שיוכל לעשות את מה שהוא רוצה אחד הדברים שעשויים לקרות זה שהוא יגיע למסקנה שהמטרות שהוא קבע הם לא רלוונטיות עבורו ויש לו מטרות חדשות. אני לא רואה שום בעיה לשים את המשקל כתוצאה מדידה להצלחה.

אימון מתמיר הרגלים ואמונות מפעילות

תרבות גוף בנויה על הרגלים ואמונות מפעילות, כמו רוב הנושאים שמעלים מתאמנים ומתאמנות באימון. לכן, אני לא רואה הבדל בין משקל לחסמים בהתפתחות אישית, למשל. אגב, כשעולה נושא שלמידה עליו יכולה להעשיר את עולם הדימויים בהם את/ה משתמש/ת באימון ספציפי כזה או אחר - מחובתך הבסיסית ואחריותך כלפי הקריירה שלך עצמך ללמוד את הנושא קצת יותר ולהחשף למה שעושות/ים אחרות/ים עם מתאמנות דומות. אני בטוחה שיש הרבה חומר ספציפי ברשת.

למעלה