רעיונות לעוגת גבינה יתקבלו בברכה

רעיונות לעוגת גבינה יתקבלו בברכה

מזה תקופה אני מכינה למישהי פעם בשבוע עוגת גבינה. כל פעם היא רוצה להתנסות בעוגה חדשה. כבר הכנתי את כל הווריאציות של כבינה פירורים. וכמה וכמה וורואציות של גבינה אפויה. בצק, גבינה ושמנת חמוצה, בשלוש שכבות. פעם אחת הכנתי גבינה אפויה ללא בצק. והגברת ממשיכה לבקש גיוונים. עוגות עם תוספת פירות לא רלוונטיות. קיצור אני מחפשת מרשמים מענינים ובלי להשתגע... יש????????
 

simad1

New member
עוגת גבינה קרה וקוקוס קלוי

עוגת גבינה קרה וקוקוס קלוי -----סימה.ד: (תבנית עגולה קוטר 22) !!! יש לרכוש מראש קוקוס קלוי (בחנויות המתמחות) או לחילופין לקלות במחבת טפלון את הקוקוס עד להזהבה. לתחתית - 150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד ("פתיבר") 100 גרם קוקוס קלוי 100 גרם חמאה מומסת למלית- 250 גרם גבינת אורדה/ריקוטה 250 גרם גבינת 9% (מיכל אחד) 1 שמנת חמוצה 15% שפופרת חלב מרוכז (180 גרם) 5 כפות אינסטנט פודינג וניל מנופה כפית תמצית וניל 1/2 כוס אבקת סוכר מנופה 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה 150 גרם קוקוס קלוי (100 גרם לתחתית העוגה + 50 גרם לעיטור) **** מרסקים לפירורים את הביסקוויטים ומערבבים בקערה יחד עם הקוקוס והחמאה המומסת. משטחים בתבנית ומצננים עד להכנת מלית הגבינה. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עד לתערובת אחידה. טועמים ומשפרים טעם (עפ"י מידת המתיקות הרצוייה). מקציפים את השמנת המתוקה 80% (קצפת יציבה אך מעט רכה) ומקפלים לתוך קערת הגבינות. יוצקים את המסה על תחתית הביסקוויטים ומיישרים. מעטרים בקוקוס קלוי. מצננים את העוגה (רצוי ללילה).
 

רותי410

New member
עניין הכמויות

סימה, אי אפשר להוסיף כמויות בכוסות לטובת מי שאין להם מאזניים בבית? אם אפשר, אודה לך (ובעצם, לכולם) מאוד. חג שמח לכולם
 

simad1

New member
עוגת גבינה בבצק פריך/שמרים

עוגת גבינה בבצק פריך שמרים---סימה.ד: (תבנית בקוטר 26) לבצק- 350 גרם קמח תופח מנופה (1 אוסם קטן) 4 כפות סוכר 1 סוכר וניל כפית תמצית וניל 1 שמנת חמוצה 15% 3 חלמונים כפית שמרים יבשים 200 גרם חמאה רכה ** לשים את כל החומרים לבצק אחיד. מצננים במקרר ללילה. למחרת, מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל עלה בנפרד (בעובי רצוי) ומרפדים חלק תחתון של תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעל מפזרים שכבה עדינה של פירורי עוגיות ("פתיבר"). למלית גבינה: 3 חלבונים 2 ביצים שלמות 2 גבינת "טוב טעם" מיכל גבינת 9% (250 גרם) חצי כוס צימוקים זהובים כוס וחצי סוכר 1 סוכר וניל 4 כפות סולת ** להקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב. לערבב בקערה את יתר המצרכים, להוסיף את החלבונים ולערבב עד לתערובת אחידה. לצקת את המלית על התחתית שבתבנית ולסגור אותה בעלה נוסף שהכנו. לחורר את הבצק במזלג ולהבריש בביצה. לפזר מעל 1 סוכר וניל. לאפות בחום 170-180 מעלות כ- 50 דקות (העוגה מזהיבה ויציבה). לצנן היטב לפני חיתוך. (אני לא השתמשתי בכל הבצק – אוהבת שכבה דקה של תחתית – מהשאריות הכנתי את שבלולי הריבה והשוקולד. ניתן למרוח בכל מלית שרוצים (כפי שעושים עם בצק שמרים- ואופים עד להזהבה- בערך 20 דקות).
 

יוכי68

New member
עוגת גבינה בשלוש שכבות

עוגת גבינה בשלוש שכבות - קיבלתי את המתכון מחברה בשם ורד/יוכי העוגה מתאימה לתבנית חד פעמית מלבנית - גודל בינוני / תבנית עגולה 26 חומרים: 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח/קמח+אפיה 1 כף שמן 1/4 כוס מים 1 סוכר וניל מילוי: 1 שמנת חמוצה 2 גבינה לבנה (500 גר') 1 ביצה 3/4 כוס סוכר קליפת לימון/תפוז לערבב היטב את כל חומרי המילוי. אופן ההכנה: להקציף 4 חלבונים להוסיף בהדרגה סוכר + וניל+ שמן+ חלמונים + מים ולבסוף את הקמח בהדרגה - טורט. לשמן תבנית ולצקת כ 1/2 מהבלילה ולאפות בחום בינוני כ- 10 -15 דקות עד הזהבה חלקית. לשפוך כ 1/4 מהבלילה לתוך המילוי שערבבנו ולבחוש היטב...לאחר שהתחתית נאפתה חלקית מוציאים ושופכים את המילוי על התחתית. מעל המילוי שופכים את הבלילה שנותרה. אופים בחום נמוך כ שעה - לא להוציא את העוגה מיד לאחר סיום האפייה - להשאיר בתנור מעט פתוח כ 1/2 שעה לאחר האפייה. העוגה יוצאת רכה וטעימה משהו משהו - מ ו מ ל ץ.
 
תודה לכולן! אני חושבת שאנסה

אם העוגה של יוכי ואמשיך לפי הסדר... שומרת את כל המרשמים לשבועות הבאים. אשמח לקבל עוד
 
סימד העוגות שלך ניראות מעולה. רק שאלה

העוגה עם בצק השמרים למעלה נחתכת יפה? תמיד אני חוששת שבמקרה כזה הבצק ימעך את המילוי בזמון החיתוך. (כמו שקורה לפעמים בקרם שניט.)
 

simad1

New member
הבצק מאוד נוח לחיתוך, הוא אינו "נשבר"

וכאשר חותכים פרוסה מעוגה אף פעם לא לוחצים בפריסה אלא תוקעים את חוד הסכין פנימה וממשיכים לחתוך בתנועת ניסור. העוגה משגעת בטעמה!
 
למעלה