רעיונות לפעילות בגן

פרלמנים

New member
רעיונות לפעילות בגן

אבישי יהיה בן שלוש אוטוטו. הוא מתחנך בגן פרטי ובו 14 ילדים (גננת מוסמכת ושתי מטפלות יצירתיות וחביבות), במושב בדרום. הרוח הכללית של הגן תואמת מאוד את חיי המושב, יש די הרבה טיולים והיכרות עם הסביבה המדברית. כמחצית ילדי הגן בני שלוש ומעלה, השאר צעירים יותר. לפעמים אני מקבלת את ההרגשה שהפינות והפעילויות בתוך הגן, וגם החצר הסטנדרטית קצת משמעממות את הבן שלי, הוא מרכיב בעיניים עצומות את הפאזלים, בונה בשעמום מגדלי לגו, ומאוד מקנא בפינות שיש בגן של דניאל, שבו הגננת עם זיקה אנתרופוסופית יש לי שיחה עם הגננת ועם המנחה הפדגוגית של הגן ביום שני, וחשבתי להציע לה לפתוח פינות "אחרות" האם תוכלו לעזור לי לחשוב על משחקים ופינות ? למשל יש משחק של נעיצת מסמרים קטנים, אולי פינת נגרות "לייט" מותאמת לגיל 3, פינת פירוק, פינת בנייה מנייר דבק וקופסאות ישנות של גבינות וגלילי נייר? תודה על כל עצה ג´סיקה

ranels1

New member
רעיונות

חימר נגיש חצר גרוטאות פינת משפחה עם חפצי לבוש-נעליים,כובעים, בגדים בפינת ספר-פינת תאטרון בובות. שולחן חול שולחן מדבקים פתוח -דבק וכל מיני חפצים שולחן אור- שולחן שבו אפשר להעיק ציור בעזרת מנורה שהופכת את הדף לשקוף תנסי לחשוב מה האופי של הגננת, למה היא יכולה להתחבר ואת זה להעשיר כמה שיותר. וכנ"ל מה אבישי אוהב ומתוך זה לצאת. אשמח להועיל רק צריכה כיוון.

פרלמנים

New member
שעמום? קצב של הגן?

ראשית, תודה. הגננת מאוד מיושנת, מבוגרת-מאוד מאוד אוהבת ילדים. הסייעות מאוד יצירתיות ועובדים הרבה בגן באומנות (שאני לא בטוחה שזה התחום החביב על אבישי). אני מרגישה לפעמים שהקצב של הגן "איטי" מדי לאבישי. הוא ילד מאוד מהיר הן בגופו והן במחשבתו, הוא יודע ספרים שלמים בע"פ . הצוות המקצועי בגן (מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת) העירו את תשומת ליבי למהירות התפיסה שלו ולקצב המהיר. למשל: אנחנו מגיעים לגן בשעה 07:45, והמפגש מתחיל ב 9. בשעה ורבע האלה, אין הרבה גיוון-יש שולחן פאזלים, משושים, פטריו. יש שולחן צביעה או פלסטלינה או בצק ולפעמים אחת הסייעות מתפנה לקרוא סיפור. שעה ורבע זה המון המון זמן בשביל אבישי-הוא משתעמם ומתחיל להציק, להשתובב ו"למשוך אליו אש". מיקדתי קצת?

ranels1

New member
מנסה שוב.

מה לגבי פינות אצלינו זה זמן של משחק חופשי והילדים הפעילים בדרך כלל בונים מבצרים בקוביות ומשחקים משחקי דמיון. אני מוציאה פעמים רבות טרמפולינה להוצאת מרץ יש שולחנות אורינות בהם ניתן להתנסות בכתיבה. השולחן חול אם הוא אוהב חיילים,מכוניות וכדומה יכול להיות מעולה. שמים חול עם אביזרים והם משחקים תוך כדי גירוי תחושתי מהחול. חימר וקצף גילוח גם הם יותר תחושתיים ופחות בצד האומנות. אצלנו יש משחקי קלפים טאקי/5 בלונים/איה פלוטו וכאלו.

פרלמנים

New member
כל זה בגיל שלוש? (שנתיים+10)

הלוואי והיא תאהב את הרעיונות האלה. טרמפולינה יש. קוביות ענק זה מגניב אבל אין בגן שלהם. אוריינות בגיל הזה? שולחן חול יש, עם הרבה חיות וחיילים וכו' תודה רבה על התשובות!

ranels1

New member
רב גילאי

הגן אצלינו רב גילאי מגיל 3 עד 6 אורינות אכן משתייך בדרך כלל לגדולים יותר אבל כיוון שהשולחן פתוח מגיעים גם הקטנים וחלקם כותבים חמוד נורא בגבריש משחקי קלפים בדרך כלל מונחים ע"י גננת/סייעת אולי תיבות פעילות- תיבת כובעים/תיקים/חיות/תיבת אבא ואמא/תיבת קופסאות/רעשנים/מכוניות כדורים/השחלות יש על זה הרבה חומר כתוב באינטרנט אחפש לך יותר מאוחר קל ליצור תיבות אם ההורים מביאים הרבה ג'אנק מהבית בגן הפרטי שהיה לי גילאי2-4 הם יכלו לשחק שעות בתיבות

טאניוש

New member
אין משחק חופשי עם החברים?

אני יכולה לפרט לך את הפינות של גן אנתרו', אבל לא נראה לי שהגננת השומרנית תאמץ משהו. אצלינו בבוקר היה משחק חופשי (ובמקביל הכנת ארוחת בוקר, תפירה וכו', שום דבר מאלה לא ישים אצלכם כנראה). אין סוף למשחקים דימיוניים, לא משתעממים. מלגו לא חייבים לבנות מגדל משעמם (לא היה בגן, מניסיון בבית). אפשר לבנות ממש הכל... במה הוא משחק בבית?

פרלמנים

New member
בבית הוא משחק בהכל

יש לנו גם חצר ענקית, טרמפולינה, מאוד אוהב לטייל ולחפור בחול, משוגע על ספרים. יש משחק שכל גן לדעתי צריך לאמץ (קצת יקר) יש לנו אותו והוא מאפשר שעות של משחק יצירתי מאוד MAGAN TILES במשחק חופשי הוא דווקא מצטיין, בחצר או בסיטואציות "פתוחות" הוא ממש נהנה ולא מרביץ ולא מושך אש. השיחה עם הגננת והמדריכה הייתה טובה. ברור לי שהן יעשו מאמץ לשפר ולאתגר את אבישי ואני מקווה שנראה שינוי לטובה כבר בימים הקרובים
ג'סיקה

טאניוש

New member
אין את זה בארץ, נכון?

לאון מסוגל לשבת שעות על כזה משחק. יש לנו משחק קטן עם רעיון דומה - צורות עם מגנטים בצלעות- הוא בונה במשטח, אחר כך מרי, זה מתקפל, ויוצאת לו צורת תלת-מימד. ג'סיקה, אולי במקום לאתגר צריך קצת לשחרר? נזכרתי בשנה שלנו בגן עירייה. בבוקר היה צריך לשבת ולשחק ליד שולחנות. כל מיני משחקים דידקטיים שפשוט שיעממו את הילד שלי. וכל מה שהוא רצה זה לשחק בפינת דינוזאורים... זה לא אומר שילד בגן צריך לעשות את מה שבא לו. אבל אפשר גם לזרום קצת עם הילד לדעתי.

פרלמנים

New member
אין את זה,אפשר להזמין באינטרנט

כן, יכול להיות שיש משהו בדברייך... שבוע מקסים, ג'סיקה

למעלה