רעיונות לקינוחים/מתוקים ללא אפייה ולא קפואים?

ladybug6

New member
רעיונות לקינוחים/מתוקים ללא אפייה ולא קפואים?

זה מאוד עצוב שיש לי במקפיא עוגת שמרים לא אפויה שמחכה לתנור, אבל בינתיים רוצה לחשוב על משהו אחר שיתן מענה לצורך במתוק כשהוא עולה, ויקח עוד כמה ימים טובים עד שיגיע הטוסטר אובן החדש..
מעדיפה לא להכנע למתוקים קנויים ומעובדים אלא להכין משהו פחות תעשייתי בבית. ביומיים האחרונים פשוט אכלתי שוקולד מריר או עוגיות פתי בר, אבל זה די מבאס..
בגלל שקר, אין לי חשק לגלידות וקינוחים מוקפאים למניהם, אני מעדיפה את המאפים והפחמימות, אבל גם זו לא אופציה בלי תנור, אז למי פתרונים?
הסחלב החם הוא פתרון מצוין, וגם פנקייקים. אבל אני רוצה עוד רעיונות..!
 
אממממממ

-עוגות מיקרו. יש המון מתכונים, מאמינה שתצליחי לטבען, ויש הרבה סוגים. זה זריז וטעים.
-עוגת ביסקוויטים- עם גבינת סויה מתוקה או משהו כזה. אף פעם לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא ילך.
-דברים סטייל קינוחי כוסות - פירורי עוגיות, בננות חתוכות, קרם חמאת בוטנים וקצת שוקולד מריר למעלה.
אמנם הרוב לא חם אבל הם טעימים ויותר כיפיים מסתם פתיבר לדעתי.
 

ladybug6

New member
עוגות מיקרו.. זכור לי נסיון עמום שעשיתי פעם

עם מנה אישית במיקרו לעוגת שוקולד, יצא כזה שלא יורד בגרון

תודה על הרעיונות
 
צריך לעשות ניסיונות

כי זה תלוי גם במיקרו ובכמה הוא חזק. בכל מקרה יש בפינטרסט מיליון מתכונים אם יתחשק לך לנסות :)
 
תפוחים/אגסים מקורמלים

במחבת
עם או בלי אגוזים

קרמבל במחבת

שוקולד מומס בסיר לשפוך על קורנפלקס ושברי שקדים

פודינג אינסטנט משמנת סויה ועליו ניטופי שוקולד

ליפתן תפוחים עם הרבה לימון, זסט וקינמון- אפשר לאכול חם, זה שוס.

תפוחים אפויים במיקרו

כדורי תמרים עם בסקיויטים ושברי בוטנים מלוחים או תמרים ממולאים בחמאת בוטנים
 

salo22

New member
כמה אופציות ללא אפיה וללא קמח חיטה

למרות שמאוד אוהב לאכול קר גם בחורף.. מרקי פירות מצומצמים נפלאים גם כשהם חמים ואפשר לשלב נניח פנקוטה מחלב שקדים בשילוב עם רוזטה וכולי, למי שנמנע ממוצרים חלביים כמובן.. בזמן האחרון אנחנו מכינים גם כדורי בצק אורז ממולאים בסיגנון הסיני עם כל טוב בפנים, זה יכול להיות גם שוקולד מגורד משולב עם פירות יבשים, ריבת דובדבנים טובה.. וכמובן ובעיקר הגירסא המסורתית של עיסת סומסום שחור טחון. ניתן גם להקפיא כמות, מבשלים כמו פסטה במים רותחים עם מעט מלח עד שעולה למעלה, אני אוהב את זה בציר מתוק של סוכר דקלים וג'ינג'ר.. ניתן גם לעשות ניוקי נניח מקמח ערמונים משולב עם קצת עיסת ערמונים ולבנות רוטב מעניין גם כן..
טפיוקה בחלב קוקוס וים פירות יבשים וטריים, ממש לא חייב להיות קר..
 

salo22

New member
כדורי קוקוס טחון

מעורבבים עם תמרים ושאר תוספות, לחפש פירמת קוקוס טובה או לעשות לבד בבית, היו בזמן האחרון קוקוסים נהדרים בזול בשווקים עם "בשר" צעיר צעיר וטעים עד מאוד בפני עצמו..
 

salo22

New member
הקיצר יש אין סוף אפשרויות


המתוק הרשמי של החורף הוא ריבה מחבושים מגורדים עם וניל וקינמון, כל יום כפית שתיים בשעות קשות
מדהים כמה שזה טעים..
 

ladybug6

New member
כדורי בצק אורז...

זה משהו שאני סקרנית לגביו כבר הרבה זמן, יש לזה כל מני וריאציות עם שמות יפניים וסיניים.. אבל לא יצא לי אף פעם להכין כזה, מקסימום לטעום פה ושם.
לפי איזה מתכון אתה מכין אותם? ומה בדר"כ המילוי?

ותודה על כל הרעיונות המגניבים בלי קשר!
 

salo22

New member
בכיף
צריך להתאמן קצת על הבצק

כדי להגיע לאלסטיות המתאימה, אבל סה"כ זה די פשוט, חפשי glutinous rice balls או tangyuan מסין, קינוח "חגיגי" ללא מילוי או במילוי של אבקת סומסום שחור, אחד מחומרי הגלם היותר נפלאים לשימוש בקינוחים לטעמי עם נטייה חזקה כמובן לצד הטבעוני. לרוב שמים מעט מקור שומן בתוך כל כופתאה כזו יחד עם אבקת הסומסום, יעבוד יופי עם שמן קוקוס או כל מקור שמנוני אחר.
 

de triple f

New member
חטיף אנרגיה נחמד

1 כוס גדושה שקדים טבעיים (או כל סוג אגוז אחר)
1/2 כוס תמרים מגולענים, שהושרו למשך 2 דקות במים רותחים וסוננו.
1/3 כוס חמאת אגוזי מלך (או חמאת אגוזים אחרת)
3 כפות גדושות זרעי צ'יה
1 כפית תמצית וניל
1 כף דבש/ סירופ מייפל
חופן חמוציות מיובשות

טוחנים את השקדים במעבד מזון לפירורים גסים. מוסיפים את התמרים, חמאת אגוזים, 2 כפות זרעי צ'יה, תמצית וניל ודבש וטוחנים עד לקבלת עיסה.
משטחים בתבנית אינגליש קייק, מפזרים מעל את החמוציות והכף הנותרת של זרעי הצ'יה.
מכניסים למקרר לשעה וחותכים לריבועים. טעים!
 
למעלה