גזר ממולא ...
כל מלית שחביבה עליך! העניין הוא שצריך מיומנות סבלנות ויד בטוחה. לפני שנים מישהו סיפר לי על אחותו שהכינה לו גזר ממולא וחשבתי לעצמי "הגזימה! מי ממלא גזר?" אבל כשמנסים זה שווה את ההשקעה.
מקלפים את הגזר (לא מבושל!) ובעזרת סכין פילוט קטנה מסמנים עיגול מהראש ומתחילים להוציא בזהירות את התוכן. עם הזמן לומדים איך להחזיק את הגזר תוך כדי חפירה, כדי שיישארו קירות דקים שלא יישברו תוך ב"קידוח".
אני מאד אוהבת סיר גדול גדול עם ממולאים מכל הירקות שיש, גם אם זה אומר שלא לכל הסועדים יהיה מהכול: גלדי בצל, סלקים קטנים, עגבניות, גזר, פלפל (לא תמיד, כי יש לטעמו נטייה להשתלט), קולרבי, חבושים, שזיפים מיובשים!
אחי לימד אותי להתחיל את הסיר עם איזה 2-3 קילו בצל פרוס שמאדים ב(הרבה) שמן, על המצע הזה מניחים את כל הממולאים ובדרך כלל ממש לא צריך מים. סוגרים היטב היטב והבצל מייצר את נוזל הבישול.
מזמן לא הכנתי, עשית לי חשק!