רעיונות לתוספות לסלט לצמחונית

טיפי12

New member
רעיונות לתוספות לסלט לצמחונית

שלום לכולם,
אני צמחונית ואוהבת לאכול בצהרים סלט ירקות בד"כ עם ביצה קשה, טחינה ולחם.
אני מחפשת תוספות בריאות לסלט כדי לוותר על הביצה והלחם ושיהיה משביע לכמה שעות.
אשמח להצעות.
 

usi1

New member
זה תזונה נורא דלה גם ככה

כך שחבל שתורידי מזה משהוא
זה גם חד גוני לאכול כל יום אותו דבר ....
קודם כל תגווני בירקות ויש שפע מהם
כולל סלט סלק טרי עם גזר מגורד - תכיני יום לפני עם לימון מלח וקצת שמן זית - טעים מאוד , בכלי סגור ואטום .
סלט קינואה עם פטרוזיליה וחמוציות ( אפשר עם בצל סגול ) אפשר לאכול גם בטמפרטורת החדר.
סלט תפוחי אדמה המוכר והוותיק
סלט פסטה אם את אוכלת גלוטן
אטריות אורז מוקפץ עם הרבה ירקות
להוסיף לסלט תמיד אפשר את כל האגוזים/ זרעים/ שקדים ושות / קרוטונים ( גלוטן )
גבינות את אוכלת? אם כן כל הגבינות הקשות מצטרפות יפה לירקות .
סלט של עדשים שחורות בכל דרך אפשרית, הוא טעים גם בטמפרטורת החדר.
קציצות ירקות ( קישוא+גזר+בצל+תפוח אדמה מגוררים דק ידנית + ביצה + קמח חומוס + מלח , לטגן קלות , טעים חבלז )
מקווה שנתתי לך כאן כמה גוונים .
 

Gidi Shemer

New member
אם יורשה לי....

הרעיונות עצמם מצוינים, אבל לא ממש הבנתי שני דברים-

1. מדוע את חושבת שמדובר בתזונה דלה?
זה לא מה שהיא אוכלת כל היום. זו רק ארוחת הצהריים שלה.

2. מדוע צריך לגוון?
מה רע אם מישהו אוכל אותה ארוחת צהריים כל יום במשך 50 שנה?
 

טיפי12

New member
הבהרה

התזונה שלי אכן די דלה כי אני לא אוהבת לבשל.
בארוחת ערב אני בד"כ אוכלת כריך/מרק אם יש בטעות.
מבדיקות הדם מסתבר שכמעט ואין לי חומצה פולית, הברזל נמוך וה-B12 בסדר.
 
אז את יודעת מה את צריכה

לסלט את יכולה להוסיף קוביות טופו שכן או לא שרו במים רוטתחים עם מעט מלח או שהוקפצו עם תבלינים במחבת, את יכולה להוסיף גרעינים וזרעים למינהם, אפונה ירוקה עדינה של סנפרוסט בלי לבשל רק לשטף במים, כנ"ל תירס,

את יכולה להוסיף לסלט שלך ירקות אפויים בתנור כמו זוקיני, פטריות, בטטה, חצילים.
אם חסרה לך חומצה פולית קחי תוסף. מעבר לזה תרד, חומוס ,פרי הדר,אספרגוס, כרוב, בוטנים , ברוקולי- כולם עשירים בנ. את יכולה להוסיף מאלה לסלט שלך
 

ladybug6

New member
קוסקוס אינסטנט מלא

מכינים אותו בכמה דקות עם מים רותחים ומלח. טעים ליד/עם הסלט.
גם בורגול אפשר להשרות במים חמים, לסנן ולהוסיף לסלט- טעים משביע ומזין.
ירקות אפויים/מבושלים - תפוחי אדמה, בטטות, ברוקולי, קישואים, בצלים, דלורית, גזר... מה שאוהבת. פשוט חותכים לקוביות, משמנים וממליחים ושמים בתנור עד שמוכן. כלום עבודה, וטעים ומעשיר סלטים. אפשר גם לשמור במקרר לכמה ימים.

קצת פסטה/אורז/פתיתים גם הולך טוב עם או ליד הסלט.

גרגרי חומוס או כל קטנית אחרת - מוסיף המון. טעים. אפשר לקנות בקופסת שימורים או קפואים של סנפרוסט, אם אין לך סבלנות לבשל.

פירות טריים ו/או יבשים, אגוזים, נבטים, נבטוטים.

חביתת קמח חומוס.

גבינות סויה ביתיות/קנויות עם כמה קרקרים.

קוביות טופו מטוגנות עם תבלינים, או טופו-בולגרית (טופו שהורתח במי מלח והושרה במקרר עם לימון, מלח, שמן זית)
 
למעלה