רעיונות לתחליפים לדברי חלב

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
רעיונות לתחליפים לדברי חלב

הדיאטנית שלי אמרה לי לאכול טופו או דברי חלב בדיאטה הטבעונית שלי. בגלל סוכרת. אני ניסיתי כמה חודשים טופו והעלתי כ 6-8 קילו. בחוסר ברירה אני אוכל דברי חלב במקום טופו והמישקל הפסיק לעלות והוא יציב.
התוכנית שלי היא להוריד עם דברי חלב כ 6-7 קילו ואז לנסות שוב דיאטה טבעונית. משום הסבל בתעשיית החלב.
מה אפשר לעשות?
הבעיה המקורית שלי היא תרופה משמינה קצת. בגלל זה הטופו משמין ולא משביעה.
האם סיטין שגם לו חלבון רב ומעט פחממות משביע. מה מחירו בשופר סול אם הוא יקר לעומת טופו אז אין לי כסף.
האם יש לכם רעיונות נוספים???
הרעיון הוא להוסיף חלבונים ולהוריד פחממות משעועית עדשים ואורז.בדיאטה המוצלחת שלי קודם. שבה ירדתי במשקל וללא טופו ודברי חלב.
כרגע המישקל שלי מסוכן 100 קילו ושארד שוב ל 92 קילו אני רוצה שוב להיות טבעוני.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
גבינת קוטג....

חצי כוס חלב. לבן בשם גיל. 4 פרוסות גבינה צהובה..
שאכלתי טופו- אכלתי חצי טופו 1 כוסות חלב סויה יוגורט סויה- והרגשתי רעב. אז הגדלתי את כמות הטופו לשלם ואז השמנתי. למרות שלא הייתי רעב כבר
&nbsp
מבחינת קטניות אני אוכל לחם עם חומוס 2 כפיות. וצלחת עדשים עים מש ואורז.
וזה לא השתנה בדיאטה.
כרגע אני עם דברי חלב ויוגורט סויה. ואני לא משמין כבר חודש. ועכשיו שמזג האוויר מתחמם
אני כבר נרגיש שובע רב אז אני חושב שאוכל פחות ואוריד במשקל כמו בקייץ בשנה שעברה.

ladybug6

New member
יוגורט סויה ממותק?

אולי שווה לך להכין בבית יוגורט מחלב סויה. זה יתפקד כתחליף ללבן/גיל.
חלב סויה לשתיה יש לייט - של תנובה
ואולי במקום עוד חצי טופו ליום, תאכל יותר ירקות עד לתחושת שובע? למשל קערית מרק, תבשיל כרוב מאודה, סלט ירקות.. אתה בטח יודע שיש ירקות עם ערך קלורי נמוך במיוחד (כמו כרוב, ברוקולי, קישואים ועוד)
&nbsp
אני חושבת שבסייטן יש יותר קלוריות מאשר בטופו, ואני גם חושבת שהוא יקר יותר. אבל שווה לבדוק את זה לעומק
&nbsp
מה עם שבבי סויה לסוגיהם? יש בצורה של סוליות, נתחים, שבבים ועוד. אפשר לעשות מהם כלמני דברים כתוספת למנה העיקרית החמה ואז זה יותר משביע כי זה בעצם חלבון סויה מבודד

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תודה- אני אנסה- עוד כמה חודשים

עוד שבוע אני רואה את הדיאטנית. אני אתייעץ איתה. מה שקרה הוא. שדחו מהמנהלה את הפגישה בחודש. ועליתי קילו לשבוע במשך חודשים וחצי שלושה. שזה המון. כל החורף כמעט.
כרגע אני בפניקה מהמשקל. שאוריד כמה קילו אנסה תזונה טבעונית שוב.

מחשבה נוספת שהייתה לי- היתה שבגלל הסויה ואי אכילת אצות היה לי מחסור ביוד. ולכן השמנתי. אני אטפל גם בזה.בדברי חלב יש הרבה יוד.

kmiki

New member
מוצרי חלב הם אוייב לחולי סוכרת

מוצרי חלב ושומנים מוגברים ומעובדים.
מוזר לי מה שאתה כותב, לא מוזר שהיא אמרה כך, כי רובן בורות בכל מה שנוגע לתזונה טבעונית, אבל מוזר שאתה אומר שהעלית כל כך הרבה סמשקל דווקא בגלל סויה.
מה עם עדשים וקטניות במקום זה?

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
עם הרבה עדשים וקטניות אני מוריד משקל אבל הדיאטנית אומרת ש

אסור לי בגלל הסכרת לאכול הרבה מהם ( אכלתי קטניות ואורז).
בתוכנית שלי לרדת 10 קילו ל 90 קילו עם דברי חלב. ואז לחזור לנסות דיאטה טבעונית הפעם עם שלוב של טופו וסייטן או פתרון אחר שאני מנסה לברר כרגע אתכם.
&nbsp
אצלי המטבוליזם נוטה להשמנה בגלל תרופה קצת משמינה. ורק בהקפדה על מזון אני מוריד.
מה שקרה בטופו שהמלצה של הדיאטנית היתה חצי חבילה ליום- נשארתי רעב כך.אז הגדלתי כמות טופו לחבילה ליום ועוד 2 פרוסות לחם עים חומוס- ואז לא הייתי רעב אבל השמנתי במהירות 5 קילו - קילו לשבוע.
כרגע המשקל שלי מסוכן 100 קילו.אני יוריד במשקל ואז אנסה שוב דיאטה טבעונית

למעלה