רעיונות לתרגילי בטן מפציצים מקוריים?משהו?

רעיונות לתרגילי בטן מפציצים מקוריים?משהו?

יש לי מחר כמה אימונים אישים אחרי הצהרים ובא לי להפציץ בתרגילי בטן!להביא להם משהו קטלני באמת של אלכסונים/בטן/בטן תחתונה חרשתי חרשתי הכל על פיטבול בשכיבה על הגב/פלנק על פיטבול או בוסו שהרגלים עליהם או הידיים בטן ספה שיפוע שלילי/חיובי בטן עם משקוליות/עם הבר בא לי משהו מפציץ !@רעיונות??

oridoron77

New member
תראי לפני מפציצים

הייתי קודם מברר איפה אפשר למצוא תרגילים לבטן תחתונה. התרגילים הכי מפציצים שתמצאי לבטן הם תרגילים ששמים לב שמבוצעים נכון אפשר לבצע כפיפות בטן על מזרון, ופשוט לגרום לכל מתאמן להרגיש קושי רב אחרי מספר חזרות לא רב. הוריאציות שנכנסת נחמדות, אבל הסוד טמון בהבנה. בהצלחה אורי

רעיונות מתחום תורות הלחימה...

המתאמן נשען על קיר עם הגב, בעמידה, הרגלים קצת כפופות ברוחב הכתפיים (להקפיד על גב ישר מונח על הקיר), המאמן עומד מולו. על המתאמן (זה שעל הקיר), לעצום עיניים ולהחזיק שרירי בטן בפעולה, כך שלא יידע מתי הוא מקבל אגרוף..., המאמן נותן לו אגרופים לכל איזור הבטן בקצב משתנה ובעוצמות משתנות, אגרופים יהיו כאלה שהמתאמן יכול להחזיק (לא להרוג אותו בבקשה..), הייתרון בשיטה - המתאמן לא יודע מתי מגיע האגרוף, לא יודע לאן הוא מגיע ובאיזה עוצמה הוא מגיע ולכן הוא מאמץ מאוד את שרירי הבטן, בסוף סט של כמה דקות לתת לו לנוח ולחזור על כמה סטים של התרגיל. תרגיל נוסף - המתאמן נמצא במצב שכיבה על הרצפה כשהמאמן עומד לו על הבטן (עם תמיכה של כסא או קיר, כדי להוריד משקל מהלחיצה ולהתאים את עוצמת הדריכה ליכולת של המתאמן לספוג), לשים לב בבקשה שזו דרגה מאוד גבוהה של עבודה על שרירי בטן וצריך להזהר שלא לדרוך על הצלעות ולא על אברים חיוניים אחרים... במשך כל ביצוע התרגילים חשוב להקפיד שהמתאמן ינשום כרגיל, כלומר, שלא יעצור את האוויר בכלל. אח"כ תספרי בבקשה איך היה לכם. יאללה תפציציצציציצי

פייייייייייייייייי סחי על התרגיל הראשון

את התרגיל השני אני לא יבצע כי מדובר בילדות נעאות ונשים אחרי לידה אז אני אוותר על השני אבל מברוק מברוק על הראשון תודה ענקית:)

../images/Emo18.gifשכחתי לציין !!

מאוד חשוב להקפיד על ביצוע נכון של התרגיל, ולכן על המתאמן לשים יד אחת על עצם החזה ואת היד השניה מתחת לפופיק כך שכל האגרופים נשארים בתוך התחום הזה. וגם
לא לתת אגרופים לצלעות.

הר ניר29

New member
עכשיו תשאלי את עצמך מהי המטרה שלך

והאם את צריכה תרגילי בטן מפציצים?

יש לי השגות לעניין...

ראשית אני רוצה לפנות אל הדס ולומר כי השאלה עצמה (בעיני) קצת מקוממת... לא את, לא אני ולא אחרים המצאנו את הגלגל שנקרא גוף האדם והפעלתו ולכן החיפוש החפרני בלהמציא תרגילים הופך לעיתים להיות מטרה במקום אמצעי. ניתן לקחת אותו תרגיל בדיוק ובשינויים קטנים, מנופים, עומסים ולעיתים אפילו רק בחידוד ההנחיה ומתן דגשים שונים להשיג צורות גירוי שונות ומגוונות. יתרונו של האימון האישי הוא באיכות, בירידה לפרטים והיחס האישי שניתן להעניק ללקוח ולא בהצפה של תרגילים אותו ניתן למצוא במסגרות רבות ואחרות. זו דעתי... ולרונן - לרוב אני מוצא את דברייך מלאי הטעם פשוט מעוררי השראה, יצירתיים ועם זאת מלווים בבסיס מקצועי איתן. לדעתי הפעם יש כאן פספוס קטן - השאלה הראשונה שאנו שואלים לפני ש"נותנים תרגילים" היא קהל היעד, מטרת האימון וכו'. איכותו של תרגיל נמדדת ביכולת לגזור מה שיותר נתונים על המתאמן ולהביא אותם לידי ביטוי בבחירה מושכלת של תרגול. מהשאלה של הדס לא יכולת ילהבין כי קהל היעד אותו היא מאמנת הוא בעל זיקה כלשהי לתחום אומנויות הלחימה וכן מתחילה הבעיה שלי עם השימוש בתרגילים מהעולם הזה. הראציונל באימון מהסוג שהעלית הוא בצורך ללמד את הלוחם לספוג את אותן המכות המאפיינות קרב באופן שמרכות גופו יגיהו כראוי ויסייעו (בעזרת הפעלת שרירים) במניעה של זנק הטמון בספיגה של המכות. האימון הזה טומן בחובו סיכון ובטח כרוך בתחושות לא נעימות בהיותך "שק חבטות". לא ברור לי למה מתאמן מן השורה צריך להתנסות בסוג כזה של אימון שהשלילי בו (ביחס לקהל היעד) עולה על החיובי. האימון הזה אינו פונקציונלי לאדם מן היישוב, כולל סיכון מיותר ובכלל אם היו שואלים אותו על הקשר של אימון אישי שלא במסגרת עולם אומנות הלחימה - מה זה השטויות האלה להכות את המתאמן בתוך תרגיל בטן??? נו באמת... שורה תחתונה (ואני חוזר אל הדס) -תשאלי את עצמך מה המטרות שהצבת יחד עם המתאמנים, איזה חלק יש להקדיש לשם כך לעבודה על הבטן באימונים, קחי מהתרגילים שאת מכירה (וציינת עצמך כ"כ הרבה כאלה) ותני להם תשומת לב רבה יותר בהיבט איכות הביצוע, משחקים עם עומסים / מנופים וכו', יחד עם שאר חלקי האימון שיהיו מצויינים אני בטוח שהם יהיו מרוצים מאוד. בהצלחה, יואב

יואב - פרגון גדול על התשובה !

לפני שאגיד את מה שיש לי, אני חייב לפרגן לך על הדרך ועל צורה בה בחרת לענות - אתה משמש השראה לכל הפורום, גם על צורת ההצגה של זוית הראיה שלך, גם על צורת הביטוי ובעיקר על הכבוד שאתה חולק למי שחושב אחרת..., ועל זה הייתי אומר לכולם: "גזור ושמור". ועכשיו אסביר את הגישה שלי לתרגיל - כשמבקשים הצעות לתרגילים אני לא שופט את הבקשה, אני יוצא מנקודת הנחה שהמאמן מספיק מקצועי כדי לדעת מה נכון ומה לא נכון למתאמן, מה מתאים ומה לא מתאים לאימון שלו, את התרגיל שהצעתי הייתי עושה גם עם ילדים בבית ספר וכך הם היו לומדים איך דווקא לווסת את הכוחות שלהם, איך להקשיב לצורך ולקושי של חברם, איך לדייק בתנועה ולא "להפציץ", בסוג תרגילים כזה נוצרת אינטימיות בין בני הזוג מכיוון שהתרגיל מבוסס על "זה לא כוחות" (כי אחד עם עיניים עצומות), התרגיל היה חלק מאימון שלם בזוגות שלימד את הילדים מהי תקשורת בינאישית..., אולי הטעות שלי היתה שלא פירטתי את כל הרציונל שמאחרי סוג תרגילים כאלה, אבל בזה אני מחזיר את האחריות למאמן ומצפה שהוא יידע מה לעשות עם ההצעה. בצבא בקורס טרור בנוסף לאגרופים, הם גם בועטים אחד לשני לתוך הבטן..., לא זאת הייתה הכוונה ולא לשם כיוונתי, הכל שאלה של מינון ולמה מתכוונים שמבצעים תרגיל. מקווה שהבהרתי את עצמי טוב יותר ושוב - תודה על התגובה.

למעלה