רעיונות ל-8 חודשים הקרובים

littlerunaway

New member
רעיונות ל-8 חודשים הקרובים

אז היום גיליתי שהתקבלתי ללימודים שמתחילים באוקטובר. עוד כ-8 חודשים. בינתיים אני עובדת, חוסכת כסף, ועושה קצת חזרה על החומר מהתיכון. אבל יש לי תחושה כזאת שבא לי לנצל את הזמן הזה לעוד משהו ואני לא יודעת מה. רעיונות?

halmazelmelet

New member
עצה-דעה אישית

היי, ראשית כל, מזל טוב על הקבלה!! :) אני לא יודע מה את הולכת ללמוד, אבל ההמלצה האישית שלי היא שעד ללימודים תנצלי את הזמן הזה גם לעבוד אם צריך, אבל גם לנוח ולקצת חופש. בכל מקרה, עצתי היא שאלא אם את ממש מרגישה חייבת, לא להתכונן ללימודים או לחזור על חומר מהתיכון! מתחילים את החומר מהתחלה, לא מניחים כמעט שום דבר, והכל צריך להיות בסדר. ובכל מקרה, הולכות לעבור עלייך כמה שנים (3 או 4) של לימודים, שבהן יהו למא מעט תקופות שכנראה תייחלי לחופש... אז נצלי את הזמן הזה שיש לך לפני הלימודים לדברים אחרים. ללמוד את הולכת בכל מקרה בקרוב, בינתיים תעשי דברים אחרים
רעיונות- טיול [בארץ או בחו"ל], לנוח ולצאת עם חברים, והכי פשוט- דברים שאת אוהבת לעשות (יכול להיות לצייר, לכתוב, לנגן..) כל מני דברים שעושים לך טוב. תהני מהחופש.

littlerunaway

New member
בעיקרון

אני מתכננת לעבוד עד אוקטובר כי אני צריכה את הכסף. אני מקווה לדחוס באוגוסט ו/או ספטמבר איזה טיולון לחו"ל של שבוע שבועיים. אני יודעת שמלמדים את הכל די מהתחלה, אבל עבר המון זמן מאז שעשיתי בגרות (כ-8 שנים) ומדובר בתואר הנדסה עמוס ולא קל ככה שאני לא רוצה להיתקע על חומר שכולם כבר יודעים כי הם כרגע סיימו תיכון או מרצה שרץ כי זה חומר שעשינו כבר עליו בגרות. אני באמת צריכה למצוא לי תחביב. למישהו יש המלצה איך לומדים צרפתית עצמאית בבית עשיתי פעם קורס של מתחילים)?

halmazelmelet

New member
אני עדיין ממליץ לקחת את זה בקלות

לשבת על זה כמו שצריך את תצטרכי במהלך התואר, חבל למות כבר עכשיו, כשאפשר למות רק אח"כ
בקורסי המתמטיקה תלמדי הכל מאפס בהקשר הזה, ובקורסי הפיסיקה לא יניחו שאת יודעת אפילו מכניקה בסיסית, וגם את הכלים המתמטיים שתדרשי אליהם תקבלי. אני מבין אם תרצי ללמוד אם זה בשביל הבטחון העצמי וההרגשה, אבל גם אז הייתי ממליץ לך לפחות לא לחרוש אלא לקחת את זה ממש בקלות ולא להעמיס או להלחץ. לצערי אין לי המלצה בנוגע לצרפתית .

littlerunaway

New member
טיול של חודש הוא מחוץ לתקציב

התכוונתי יותר למשהו אחרי העבודה, בסופ"שים.

NEO83

New member
למה לא? יש לך 8 חודש לעבוד ולחסוך?

יכול להיות נחמד :) אם לא חודש אז לפחות שבועיים במקום טוב.

littlerunaway

New member
אמנם יש לי 8 חודש לחסוך

אבל אני מעדיפה להשקיע את הכסף הזה בלימודים. אני אסתפק בשבוע איפשהו באוגוסט.

למעלה