רעיונות מה אפשר לעשות עם בית?

רעיונות מה אפשר לעשות עם בית?

הי חברים,

יש לי בית קטן מאד (90 מ"ר בנוי) על מגרש קטן גם הוא (145 מ"ר). מדובר בבית "של פעם" אותו שיפצתי ברמה גבוהה מאד ב 2010. בזמנו הספיק לי הגודל, אבל אחרי שנכנסתי לזוגיות משמעותית, בניתי בית חדש, הרבה יותר גדול, אליו נעבור בחודשים הקרובים. אני לא מעוניין למכור, הוא יתאים מאד לבן שלי כשיסיים צבא בעוד +/- 9 שנים. אין לי לא זמן ולא כוח להתעסק עם דיירים. מתווך שדיברתי איתו אמר שיהיה לבית ביקוש רב לגן ילדים פרטי וכמובן התנדב למצוא לי שוכר שגם יטפל בעצמו בהוצאת היתר בעיריה. לפני שאני פונה לכיוון הזה, יש אולי עוד רעיונות? הדרישות הן דייר שיתחייב לתחזק את הבית בעצמו ובמצב כלכלי איתן. בתמורה יקבל חוזה לטווח ארוך, 8-9 שנים.

הבית דרך אגב ממוקם בעיר גדולה בשרון, לא מעוניין למסור את שם העיר.

תודה.

RingGirl

New member
למה לא להשכיר למשפחה?

ישמרו על הבית יותר טוב מחבורת ילדים...

המון התעסקות

אנחנו משכירים עכשיו את הדירה של זוגתי בת"א. כל הזמן משהו מתקלקל, מזגן בחדר שינה, הטרמוסטט בדוד, המקרר לא מספיק קר וכו'. וזה גם נוטה לקרות ברגע הכי לא מתאים. דיירים לא שומרים על דירה כמו בעל הבית וכמות התקלות אסטרונומית. עסקים לוקחים על עצמם את התחזוקה וגם ישיבו את המצב לקדמותו כשהם עוזבים. כמובן יש סכנה שיפשטו רגל אבל פרטיים נעלמו לא פעם ולא פעמיים והשאירו מאחוריהם חובות. למרבה הצער אין הרבה סוגי עסקים שיקבלו היתר שימוש חורג לפעול שם.

elvinnox

New member
שטויות במיץ

הדברים האלה מתקלקלים לעיתים רחוקות מאוד
מה בדיוק יש לתחזק בדירה שכורה? איזה התעסקות יש לך מלבד לקחת שיקים פעם בשנה?
&nbsp
לא חושב שתקבל היתר בקלות כל כך אני בספק כמה זה אפשרי ובלי קשר, הייתי מטיל ספק רב בדברי מתווכים שכל מטרתם היא לסגור עסקה גם במחיר של שקרים.
לפי דעתי, המתווך רק רוצה לקבל ממך את הנכס והוא בסוף יגיד לך שהסוחר לא הצליח להשיג היתר אבל הוא יכול לשכור את הנכס באופן רגיל.
&nbsp
בלי קשר, ההוצאות של העסק יגרמו לכך שתקבל שכירות נמוכה יותר.
&nbsp
פשוט פרסם באתרי הלוחות להשכרה וזהו.
&nbsp

אורפיש

New member
השכרת בית פרטי לגן ילדים

דמי השכירות של הבית לגן ילדים, באם אכן יש דרישה, יכולים להיות גבוהים באופן משמעותי ביותר אפילו +50% ויותר ממגורים בהתאם למיקום ולדרישה (בשל הרווח שבהפעלת גן פרטי והקושי של בעלי הגנים למצוא בית מתאים לאורך זמן)
מקובל כי ענין השגת הרשיון הינו באחריותו הבלעדית ועל חשבונו של השוכר. סביר שאם לא יצליח ירצה לצאת מהחוזה.
השכנים יכולים לנסות להתנגד.
לצד היתרון הברור של השכירות הגבוהה באם אכן תהיה דרישה לכך, קיימים חסרונות:
- השכרה לגן הינה מסחרית ואתה צריך לבחון את העלויות ואת המיסוי.
- אם תרצה למכור בסמוך לאחר השימוש כגן יתכן ולא תוכל לקבל פטור ממס שבח (אם בכלל).

תודה, ברור לי עניין המיסוי

אין לי כל תכניות למכור בקרוב או בכלל וממילא אינני זכאי לפטור ממס שבח לפי החוק החדש.

השאלה, כדי לא להיות נעול רק על גן ילדים, איזה עוד עסקים עשויים להתעניין בבית פרטי ולהעדיף כזה על פני בניין משרדים? מבחינה חוקית מותר גם לעוסקים במקצועות חופשיים, כמובן בכפוף לקבלת היתר. הבעייה שחבר טוב, רופא, אומר לי שרופאים לא מתעסקים בהוצאת היתר. הם רגילים לשלם שכירות וזהו. כך שאם אני רוצה להשכיר לרופאים, אני אצטרך להוציא את ההיתר ואין לי זמן להתעסק בזה אפילו שאת רוב העבודה השחורה יעשה אדריכל.

התשואה מעסק כפולה

אם זה אפשרי, אז ברור שכדאי להשכיר לעסק.

ולשואל המקורי: עסקים שאני מכיר שפועלים מבתים פרטיים: מרפאות שיניים, מרפאות וטרינריות, משרד אדריכלים.

כמו כן יש כל מיני אגודות ששוכרות בתים כאלה לחיילים בודדים, חוסים ועוד כל מיני ציבורים שלא יכולים לשכור לבד. הם יתחייבו לתחזק את הנכס בעצמם אבל לא ישלמו מעבר למחיר השוק לשכירות למגורים.

אפשרות אחרונה שאני יכול לחשוב עליה זה לדיפלומטים. גם אלה בד"כ מתחזקים את הנכס באמצעות השגרירות. הביקוש שלהם הוא לנכסים יפים ולתקופה ארוכה כך שיכול להתאים עפ"י התיאור שלך.

בתכנית העסקית שלך קח בחשבון שבסוף תקופת ההשכרה, כשתרצה להחזיר את הבית לבן שלך, תצטרך לשפץ מחדש בשל בלאי טבעי. לפחות החלפת מטבח, כנראה גם אמבטיה.

תודה רבה

בודק את זה.

פתרון אפשרי נוסף הוא מנהל נכסים.

במקרה כזה אתה נותן מפתח למנהל נכס אשר מטפל בהשכרתו וכלל בעיותיו.
אתה מקבל עדכון חודשי וקבוע על הבעיות שהיו (באם היו). בנוסף בטרם חתימת החוזה הוא עורך בדיקות נדרשות על השכורים ומציג לך את הממצאים לאישור סופי לפני חתימה. באם הנכס שלך נמצא במרחק נסיעה סביר מנתניה, אוכל להמליץ לך באופן אישי על בחור צעיר ומדהים שאני עובדת איתו שנים.
הוא משקיע את נשמתו בכל נכס, נהנה מאנשי מקצוע זולים שמטפלים במספר רב של נכסים והכי חשוב בתחום הזה - אמין.

בהצלחה!
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

מצאתי בינתיים משפחה צעירה שאם החוזה יהיה לטווח ארוך, הם מוכנים לקחת על עצמם את התחזוקה השוטפת.

למעלה