רעיונות מטריקסיים ב-"הגל הראשון"

Gilliana

New member
רעיונות מטריקסיים ב-"הגל הראשון"

לא סדרה שאני עוקבת אחריה בד"כ - אבל אתמול יצא לי במקרה לראות את אחד הפרקים שהזכירו באופן שאינו יכול מקרי בשום פנים ואופן, את "מטריקס". אם מישהו מכם במקרה ראה, בודאי יודע על מה מדובר.

Gilliana

New member
טוב, הגל הראשון...

זו סדרה שעוסקת בפלישה חייזרית ובנבואות נוסטרדמוס שחזו את הפלישה. בפרק המסויים הזה, 4 גיבורי הסדרה נתפסו ע"י מנהיג החייזרים וחוברו למחשב באופן שמאד הזכיר את ההתחברות במטריקס (ללא השקעים בגוף כמובן) ובתוך המחשב הם חווים את חייהם כביכול במוסד לחולי נפש שבו הם מאושפזים. בשלב מסויים הם כבר מאבדים את היכולת להבדיל בין המציאות לבין המציאות ההזויה שיוצר עבורם המחשב אבל כמובן שבסופו של דבר הגיבור הראשי, קייד פוסטר - עולה על המזימה, מצליח להשתחרר מהחיבור ולנתק גם את חבריו. מאד מאד מטריקסי.

EMM1

New member
היה גם פרק כזה בפארסקייפ

נראה לי שלכל סדרת מדע-בדיוני/פנטזיה שמכבדת את עצמה(ואין כבוד) יש פרק כזה.

miss mcmillan

New member
גמאני נתקלתי באיזכור למאטריקס

בסרט לא רע בכלל, לא כליל השלמות אבל באמת לא רע, שיצא לי ממש במקרה לראות בסינמטק בחמישי- "המחנכים". הקונצפט אגב, מגניב. כמה צעירים רדיקליים שבין השאר פורצים לבתים של בורגנים עשירים, לא גונבים כלום, רק מסדרים להם מחדש את הרהיטים היקרים בכל מיני "עיצובים" מגוחכים ומוזרים (ספה בבריכה, טלוויזיה במקפיא) ומנסים לגרום להם לאבד את הבטחון בחיים ה"שמנים" שלהם. יש בסרט כלמיני רעיונות, מי שראה ויבוא לו לדסקס, שיגיט- אבל המאטריקס פשוט מוזכר כשהגיבורה מספרת לגיבור כמה היא שונאת את העבודה שלה כמלצרית באיזו מסעדה של סופר-נפוחים אבל חייבת לעבוד כי היא צריכה את הכסף, בעל הבית שלה כבר מפנה אותה מהדירה... משמע, היא לא יכולה להיות חופשייה באמת, והגיבור עונה לה שזה בדיוק המאטריקס, ושאם היא תצליח לראות אותו ככזה (לא לגמרי הבנתי את הנקודה שלו)- הוא ייעלם לגביה והיא תראה את כל האפרויות האחרות
.

למעלה