רעיונות פאשיסטים בוויאג´ר?

רעיונות פאשיסטים בוויאג´ר?

טוב, אני לא בטוח שהמילה "פאשיזם" מתאימה כאן, אבל לא מצאתי משהו פחות גרוע לדבר המחריד שעשו בוויאג´ר לפני כמה שבועות: בפרק טוביקס, ג´יינווי מחליטה להרוג (לרצוח) את טוביקס, כדי ליצור מחדש את ניליקס וטובאק, וההחלטה הזו מוצגת בתור הדבר הנכון (ש"כמובן" נתמך ע"י הצוות). כלומר מותר ורצוי להרוג אדם, אם זה עשוי להציל שניים. זה זהה למצב שהורגים מישהו בריא לחלוטין רק כדי לקחת ממנו איברים להשתלה (אפילו בסיפורי המדב על עתיד פשיסטי, מדובר בלקיחת איברים מפושעים בלבד). אבל זה עוד יותר גרוע מזה - לא מדובר אפילו בהצלת חייהם של ניליקס וטובאק, שכן הם *לא* מתו. הם רק התמזגו ובאופן מוצלח, והאיחוד שלהם (כלומר "הם") אינו רוצה/רוצים בהפרדה. פשוט מחריד. אני לא מבין איך זה עבר בשקט.

dorrn

New member
ממש לא

קודם כל,לא חושב שהסדרה הציגה את זה בתור "הדבר הנכון". ההתלבטות שם הוצגה בצורה מאוד יפה,וגם היה אפשר לראות על הפנים של הקפטן אחר כך שהיא לא בטוחה במה שהיא עשתה. וחוץ מזה,אני לא חושב שזה כמו לקחת בכוח אברים ממישהו אחר,הרי היצור הזה היה שילוב של שניהם! וכמו שאי אפשר להגיד שהם מתו בגלל האיחוד,כך אי אפשר להגיד שהוא ימות בגלל ההפרדה. בנוסף לכך,העובדה שהיצור הזה אינו מעוניין בהפרדה אינה אומרת בהכרח שהם לא מעוניינים בכך.מה אם אחד מהם רוצה בכך יותר מהשני,והוא למעשה "כופה" עליו להישאר כך.איזה זכות יש לו?

אילן די

New member
פרק מאד עצוב

ורואים שג´יינווי לא עשתה את זה בקור רוח. זה אינו פאשיזם אלא שיקול מחושב כנגד האלטרנטיבות. זה היה הדבר הכי הגיוני לעשות כיוון שהיה ניתן להפריד את טובוק וניליקס. זו אינה הקרבה של יצור כיוון שהיצור ימשיך להתקיים בגופות שני יצורים.

Esmena

New member
לי זה מאוד הזכיר

את מה שהלך ב"ילדי המחשבה" לקארד. לצערי, את הרשימה של הדמיונות הממש ברורים עשיתי בראשי מזמן ונראה שהיא עשתה כבר את דרכה לסל המיחזור במוחי הזעיר. (אגב,עוף ברוטב. לדעתי הספר הכי פחות טוב בסדרה. כולל האלטרנטיבות וסליחה על הפוזה היענו-אינטלגנטית -תיראו אני-קוראת-ספרים-שלי)

DarkFlame

New member
לא נכון...

אני חושב שאתה צודק ב-100%, ולא הייתה לג´יינווי שום זכות לרצוח את טוקביקס. התאונה כבר קרתה, ונוצר זן חדש של חיים, ומי היא שתכחיד אותו ? אבל אני מניח שאפשר גם לטעון הפוך, שהיא מצילה חיים של 2 אנשים ורק הורגת 1. אבל זה בעייתי. ודא"ג - כשהם התמזגו, הם *כן* מתו. כי הייצור החדש אולי היה בו משניהם, אבל לא באופן שלם. חלקים מטובאק וניליקס מתו, וזהו. טוב בכל מקרה, לדעתי הם באמת הציגו יפה את הדילמה של ג´יינווי בפרק הזה, רואים שלקח לה זמן להחליט וכשהיא החליטה היא לא הייתה ב-100% מרוצה. אבל את האמת, זה דווקא לא פרק שאהבתי כ"כ... אחד הפחות טובים של הסדרה המעולה וויג´ר, אם אתה שואל אותי.

לא מדוייק. הרופא התנגד לבצע בו את

הניתוח/הליך ולחלק מחברי הצוות היו בעיותצ מוסריות עם ההחלטה של ג´ינווי.

למעלה