רעיונות

רעיונות

לאבא שלי יש סרטן זה כבר לא חדש.ומצבו הולך ומתדרדר יחד עם מצב הרוח והסבלנות שלו. הוא כאילו מתעקש לגרום לנו להתיאש ועושה הכל הפוך ממה שיוכל אולי לעזור לו. כל פעם ששואלים אותו אם אפשר להביא לו משהו או לעזור לו במשהו יש לו תשובה קבועה "בריאות" וכמה שהייתי רוצה להביא לו בריאות אני באמת לא יודעת איך משיגים את זה. בשבוע הבא יש לו יום הולדת, אף אחד לא מרגיש עליז במיוחד והוא הכי פחות מכולם. אבל לא נראה לי נכון להתעלם ומצד שני אין שום דבר שהוא צריך, הוא לא קורא ולמעשה לא עושה שום דבר פעיל. חשבתי להביא לו פרח עם הסיפור על פרח לב הזהב. אולי כל מיני אבנים ודברים שאמורים לסמל בריאות. ממש לא יודעת מה עושים. מה דעתכם?

בוזיקית

New member
חמודה...

אני בוזי ושני הורי נפטרו מסרטן. קשה, קשה, זה כל כך מזכיר לי את ההתמודדות שלי עם ההורים שהיו חולים... לדעתי הסיפור על פרח לב הזהב יותר מתאים להביא לאמהות, אבל זה סיפור מדהים מדהים ואם זה לא משנה לך, אז באמת זה רעיון טוב. וגם אני קניתי לאמא חמסה כזאת שבפנים יש אבנים שמסמלות בריאות. את חושבת בצורה יצירתית וזה כבר טוב... אני כל כך מבינה את התיסכול שלך, ואת המרירות של אבא שלך - זה כל כך טבעי מה שאתם עוברים - הוא כרגע בשלב שאחרי ההכחשה, שלב של כעס על כל העולם על מה שקרה לו, וודאי גם לא מעט פחד, שאותו הוא מבטא במרירות הזאת והציניות. לדעתי מה שנכון לעשות, בלי קשר למתנות, זה לעודד אותו להיות פעיל בזה שתשאלי אותו שאלות, תתייעצי איתו, תראי לו כמה שהוא חשוב לך באמת בחיים. שאלות שתמיד שאלת בתור בת שלו. זה יתן לו תחושה של שייכות, שעדיין לא ויתרתם עליו, שהוא חשוב לכם, שיש בו תועלת ושיש לו מקום בחיים! ואם אין לך על מה להתייעץ תמציאי כבר משהו, העיקר תני לו תחושה שאת צריכה אותו איתך. מנסיון שלי אני יודעת שזה עשוי לעזור. הוא אומר לכם שהוא רוצה בריאות. בחיי, זה בדיוק התשובה שההורים שלי נתנו! ואביך הרי לא מצפה ברצינות לכך שתתני לו בריאות, הוא רק מביע את התיסכול שלו ככה... תחשבי - מה אבא אוהב? מה הוא אהב לעשות כשהיה בריא? האם יש דברים שאהב ושיכול עדיין לעשות? אולי קלטת עם שירים שהוא אוהב? מאכל שהוא אוהב במיוחד? כמובן שהאבנים זה רעיון נפלא שגם אני התחברתי אליו... חשוב לי להגיד לך יקירה שתהיי שלמה עם עצמך! את הרי לא תוכלי לרפא את אביך, אבל תוכלי כן לגרום לו קורת רוח וחיוך בזווית הפה אם תצליחי לחשוב על משהו שהוא אוהב במיוחד. אני לא יודעת מה מצבו של אביך - האם הוא מאושפז או בבית, מה מצבו הפיזי ומה הוא מסוגל לעשות, אבל בכל מצב, גם כשאמא היתה מרותקת למיטה כבר בהוספיס, עדיין הצלחתי לשמח אותה עם כל מיני דברים. כמובן שזה לא כיף במיוחד, אבל זה היה האידאלי, האופטימלי. אם יהיו לי עוד רעיונות אשמח לכתוב לך. תהיי חזקה. שלך, בוזי

גוהנה

New member
לילדה גדולה../images/Emo23.gif

מקסימים דבריה של בוזית אלייך. אביך מבטא את תחושת הכעס על מצבו ואבדניו ומותיר אותך ללא מילים ובתחושת חוסר אונים (כאילו אמר לך:" את לא יכולה לעזור לי, ובעצם אף אחד לא יכול"). חשוב שתבטאי את אהבתך אליו בכל דרך ואם תגבר תחושת חוסר האונים שלך חבקי אותו ואימרי לו:"אילו הייתי יכולה הייתי מורידה את הכוכבים למענך. לצערי אינני יכולה להעניק לך בריאות אבל אני אוהבת אותך מאוד".ואהבתך היא הדבר הכי משמעותי שתוכלי להעניק לו ברגעים קשים אלו. וממני אלייך - המון אהבה וכוח .

gal-or

New member
תני לו הרבה חיבוקים, נישוקים ואהבה

ולדעתי גם תתייעצו איתו. זה יראה לו שהוא חשוב.

למעלה