רעילות של שמנים

0 אור 0

New member
רעילות של שמנים

אחרי הרבה שנים שאני נעזרת בעיקר בצמחים ומעט בשמנים, הצטרפתי לסדנה קצרה בנושא - נהניתי מאד ולמדתי לא מעט דברים שלא ידעתי, אבל הדבר העיקרי שממש לא הייתי מודעת אליו זה נושא הרעילות של שמנים. הייתי שמחה אם מי שלמד במסגרת יותר מסודרת ירחיב מעט בנושא.
 
../images/Emo140.gifרעילות של שמנים,,,,,

כל מה שחי מכיל פחמן,מבחינת כימיה אורגנית,היסודות פחמן, חנקן מימן וחמצן מהווים את יחידות החיים. כל אחד מהיסודות האלה מורכב מאטומים,שנחשבים לחלקיקים הקטנים ביותר ,כאשר האטומים מתחברים יחד,הם יוצרים מולקולות,ויחידה איזופרנית,וההבדל בשמנים נובע משוני בסוגי האטומים . התרכובות שבתוך השמנים מחולקים לקבוצות כימיות שונות ולכל קבוצה תכונה משלה.
קבוצה שנקראת טרפנים terpenes טרפנים מורכבים מכמויות שונות של יחידות איזופרניות והם קיימים בצורת מונוטרפנים,ססקיטרפנים,ודיטרפנים. *מונוטרפנים-חיבור של שתי יחדות איזופרניות יוצר מונוטרפן תכונתם מחטאים ,קוטלי חיידקים מעוררים,משחררי-כיח ומשככי-כאבים במידה מסויימת והשפעתם לא חזקה. חלק מהם אנטי-ויראלי,ועלולים לגרום לגירויי עור. *ססקיטרפנים-שמנים רבים מכילים ססקיטרפנים,שמורכבים משלוש יחידות איזופרניות, תכונתם לחטא לקטול חיידקים להוריד לחץ דםן,ולהרגיע מקום מודלק. חלק מהם משככי כאבים,או משחררים מהתכווציות שרירים. *דיטרפנים-מורכבים מארבע יחידות איזופרניות הדיטרפנים פועלים במידה מסויימת כקוטלי חיידקים,משחררי כיח,ומשלשלים.
קבוצה של כהלים בדרך כלל יש לכהלים תכונות מחטאות ,אנטי-ויראליות טובות ומרוממות את הרוח,הם אינם רעילים. את הכהלים ניתן לחלק ,למונוטרפנולים,ססקיטרפנולים,ודיטרפנולים. *המונוטרפנולים קוטלי חיידקים והם אנטי זיהומיים, אנטי ויראליים,מעוררים מחממים ומחזקים אינם מגרים את העור, שמנים שעשירים במונוטרפנולים הם הבטוחים ביותר לשימוש לילדים וקשישים. *ססקיטרפנולים,שמנים טובים לניקוי הדם,מעוררים ואינם גורמים לגירוי,לחלק מהשמנים שמכילים ססקיטרפנוליםהשפעה ייחודית על הלב או על הכבד. *דיטרפנולים,הם דמויי הורמון אנושי,ועל כן הם יכולים לסייע באיזון המערכת ההורמונלית.
פנולים לפנולים שנמצאים בשמנים יש השפעה חזקה יותר מאשר יש לכהלים. הם מחטאים וקוטלי-חיידקים חזקים,והם פועלים לעיתים קרובות כגורם מזרז למערכת העצבים והחיסון,שימוש יתר בשמנים שמכילים פנולים עלולים לגרום לגירוי עור.
אלדהידים שמנים שמכילים אלדהידים יכולים לגרום לגירוי עור,אצל בעלי עור רגיש. אנטי דלקתיים,אנטי זיהומיים,מחזק,מוריד לחץ דם,ובדרך כלל מוריד חום.
קטונים כמה שמנים שמכילים קטונים רעילים למערכת העצבים ויש שמנים שיכולים להפחית שומן,קטונים יכולים לשמש כחומר משלשל,משכך כאבים,מעורר או משחרר כיח. המשך יבוא....
 
../images/Emo140.gifהמשך,,,,,,

חומצות ואסטרים לאסטרים ניחוח פירות ,והם יכולים להיות אנטי-דלקתיים, ויעילים לטיפול בבעיות עור ופטרת. יש להם השפעה מאזנת על מערכתהעצבים בכך שהם יכולים להרגיע וגם לרומם את הרוח. לחומצות בשמנים תכונות אנטי דלקתיות.
לקטונים הלקטונים נמצאות על פי רוב בשמנים שהופקו בסחיטה או בעזרת ממיסים. ללקטונים נטייה להוריד חום ולהקל על הצטננות. **דוגמה:הגרניום המרכיבים הכימיים בשמן הגרניום כהלים,אלדהידים,קטונים,פנולים,וטרפנים. השמנים שנמצאים בפרחים מורכבים יותר מאלה שנמצאים בעלים כימאים יכולים לפרק את השמן למרכיביו השונים ,טרפנים,וכ"ו ולמצות את החלק שבו הם רוצים להשתמש למשל:המנתול נלקח משמן הבסיס של המנתה. חשוב לזכור עד כמה חזק השמן,יש שמנים שאם משתמשים בהם בכמויות מופרזות או לעיתים קרובות מדיי- השפעתם הפוכה להשפעה המבוקשת, ריכוז נמוך של שמן מנתה יפחית גירוי של העור, וריכוז גבוה יגביר את הגירוי. לכן חשוב מאוד לדעת על כל שמן ,מה תכונותיו כדי לדעת איזה שמן הינו רעיל,ואיזה שמן בטוח לשימוש. יום טוב
 

0 אור 0

New member
תודה אביבה מאד מעניין

ובכל זאת, אני רוצה להביא את הדיון למקום אחר: נתקלתי באמירה שלכל שמן אתרי - אפילו הבטוח ביותר לשימוש (נניח לבנדר) - יש מגבלה גם בכמות השבועית וגם במשך השימוש הרצוף. חשוב מאד למטפלים להיות מודעים לכך. כללי האצבע שלפיהם אני נוהגת (וכאמור חסר לי את הרקע המקיף מאחורי זה): שתיית מים ושטיפת הידיים לפני ואחרי כל טיפול בשמנים. הפסקה של שבוע אחרי 3 שבועות של טיפול בשמנים. ולמטופל: כמות מקסימלית של טיפות ליום (זה באמת גם תלוי בשמן)
 

יפיופי

New member
../images/Emo140.gifאביבה באמת מעניין מאוד

הדפסתי ושמרתי לי את זה ברשותך.
 
../images/Emo140.gifיפיופי ,ואני אפילו שמחה מאוד

שהדפסת ושמרת,,, השמנים האתריים הם "מתנה". תמיד לשרותכם. יום נהדר
 
../images/Emo140.gifשימוש בטוח ונכון בשמנים

כל השמנים האתריים הם אנטיספטיים בדרגות שונות חלק מהשמנים האתריים כ-15 בערך,הם אנטיויראליים. קיימים בעולם כ-200 שמנים ובשימוש יומיומי קבוע ישנם כ-60 שמנים אתריים. אפשר ללמוד את השמנים לפי כמה חלוקות יש חלוקה לפי משפחת הצמח למשל:משחת השפתניים -לבנדר,תימוס,מליסה,אורגנו פטצו"לי משפחת הסוככים,משפחת הורדיים וכ"ו. יש חלוקה לפי הירכב הכימי,שציינתי בתשובה הקודמת. יש חלוקה לפי מקור הפקתם. ויש חלוקה לפי דרגות עדיפות דרגות העדיפות דוגמה:משפחת ההדרים-הניחוח של השמנים נשאר עד 24 שעות ונקראים סימנים נמוכים. סימנים אמצעיים-נשארים עד יומיים-שלושה,כמו קינמון,תבלינים. סימנים גבוהים-הניחוח נשאר עד שבוע ויותר,כמו הפטצו"לי,מור מהכי פחות נדיף למטה עד הכי נדיף למעלה. כדי ליצור תערובת שמנים טובה חייבים ,להשתמש תמיד בשמנים משלושת הקבוצות. הפטצו"לי למשל ,יש לו נטייה "לקשור"את כל השמנים האתריים יחד כדי למנוע בריחה מההרכב של השמנים. כדי לדעת להשתמש בשמנים,רצוי מאוד ללמוד את כל התורה כולה. יש שמנים מאוד רעילים למשל כוסברה אם היא גדלה הצל,השמן שיופק ממנה יהיה רעיל ולעומת זאת כוסברה שגדלה באור ,השמן שלה יהיה בטוח לשימוש. השימוש בשמנים,כל שמן יש לו את האיכות שלו,לכן מומלץ להכיר את השמנים יש כידוע שמנים שמעלים לחץ דם,יש שמורידים יש שמנים שאסור לשימוש לחולים,ילדים ונשים הרות. השמנים האתריים הם כמו "עץ " עץ-שורשים,גזע,ענפים,עלים,פרי. סמל העץ-חזק,מושרש,ומחובר למציאות. הגזע מסמל רוחב,יציבו. הפריחה תמיד למעלה,מציינת רגש,רוח,נפש קרוב יותר לשמיים . כך גם השמנים=אלו שנוצרים מהשורשים הם יציבים,חזקים,מקורקעים,ועובדים על החלקים התחתוניים של גוף-האדם.אלו שמנים שחיי המדף שלהם שנים. מאוד ארצי ,מקורקע,עובד על הצאקרות התחתונות. השמנים שמופקים מהגזע יתאימו יותר לגוף מהרגליים ועד הכתפיים. פרחים ופירות=שמנים יותר עדינים,יותר רוחניים,משפיעים יותר על הרגש,יותר נדיפים,חיי מדף קצרים. יום נהדר.
 

יפיופי

New member
אני מוכרחה לשלוח לך../images/Emo24.gifאביבה

תענוג לקרוא את מה שאתך כותבת גם את זה שמרתי יש לי חומר של כמעט שנת לימודים אולי יש לך טיפ איך לארגן את החומר הכי טוב שיש. אני כל הזמן מחפשת ומחפשת ומאוד מתקשה לזכור את כל החומר.
 
../images/Emo24.gifתודה לך יפיופי,,,,ברור זה

המון המון דברים לזכור, אם הזמן זוכרים,תאמיני לי,,, כשאוהבים את זה זוכרים. מעבר לזה,,בתחילת דרכי ,הכנתי לי שני קופסאות עם כרטיסיות וחוצצים של האותיות א"-ב" בכרטיסיות של הקופסה הראשונה רשמתי כל שמן אתרי,וצמחי,תכונות,משפחה וכ"ו. ובכרטיסיות של הקופסה השנייה,רשמתי את כל סוגי התערובות, סוגי השמנים ,וכמויות וציינתי בכל תערובת היכן כל שמן ושמן מופיע בכרטיסיות הראשונות. מקווה שהייתי לך לעזר. יום נהדר מלא שמחה ואהבה
 
למעלה