רעיתי היום קצת בשדות זרים, ומצאתי מתכון

יוספה 51

New member
רעיתי היום קצת בשדות זרים, ומצאתי מתכון

נחמד לשניצל מטופו וקשיו, בבלילה של 'צילי מתוק ופירורי לחם, מטוגן במחבת.. מה שכן, מתכון דומה שעלה לקציצות בתנור (קשיו פלוס טופו טחונים, יחד עם גזר, קישוא ובטטה) סירבו להתקשות וסיימו את חייהם בתור פירה, זאת למרות שהוספתי קמח תפח"א, פירורי לחם ועוד קצת קמח.. יש רעיונות אחרים איך הופכים אותם לקציצות? תמיד זו הבעיה שלי. דבר נוסף שנוסה ויצא לא רע היה הכרובית בטופו ומיץ תפוזים מהבלוג של 'בצק אלים', שאינו טבעוני, אבל המתכון הזה כן.. הבחור הסכים ברוב טובו שאתן לו את השניצל לצבא, לגבי ה'פירה' והכרובית, הם נזנחו בצד ואצטרך למצוא תוספת אחרת לשניצל, כדי שהבחור יקבל את האוכל הדרוש לו. עכשיו מחפשת מתכון נחמד לעוגת תפוזים, משהו בסגנון של ליידיבאג עם התפוחים. יש רעיונות?
 

merav999

New member
לגבי עוגת תפוזים

אני עשיתי את המתכון הזה פעמיים, מאפינס (אני עשיתי כעוגה) תפוזים עם פודינג תפוז, יצא מאוד טעים:
http://vegansky.wordpress.com/2012/11/27/quickie-orange-muffin/

מאותו בלוג, עוגת מיץ תפוזים (לא ניסיתי):
http://vegansky.wordpress.com/2013/12/26/vegan-orange-cake/

וראיתי בפייסבוק המלצה למתכון הזה:
http://tinyurl.com/qgtvfvo

הקציצות זה לא המחלקה שלי :)
 

elin86

New member
טעמתי את האופציה השניה

היא טובה.. לא מרגישים שהיא טבעונית.. מרגישה כמו עוגת בית כזו.. די לחה בפנים
נחמדה מאוד עם הקפה/תה של הבוקר
 
בקציצות

כמה טיפים
ראשית בחומרים עקשים- לא לטחון דק! כמו בפאלפל שם מרגישים את מרקם החומוסים.
קוואקר גס יכול להועיל יותר מפרורי לחם, חלה/לחם רטוב וסחוט יכול להועיל, קמח חומוס מייבש ועוזר כנ"ל שבבי תפוחי אדמה. קמח רגיל ועמילנים אחרים תורמים להדבקה אבל לא למיצוק. עוד עצה שעובדת אבל בזהירות- קסנטן גם. כפית מחוקה היטב על חצי ק"ג תערובת מדביק ומייצב. יותר מזה זה איחסוש גמור כמו וזלין!
 

יוספה 51

New member
אוף, חשבתי לשים קמח חומוס. חבל. אני מבינה

שקמח תפוחי אדמה לא עובד באותה צורה.. מה זה קסנטן גם?
 
זה תוסף

שמשמש הרבה באפיה נ"ג מכיוון שהוא נותן מרקם גמיש, גלוטני משהו לבצק
 

יוספה 51

New member
חבל שלא הוספתי קמח חומוס במקום תפח"א , שלא

הקשה לי ונראה לי שאין סיכוי שיאכלו את הפירה.. סתם, לא בוכים על קציצות שנשארו נוזליות. תודה...
 
למעלה