רעלים בלקים - שאלה

ניר H

New member
רעלים בלקים - שאלה

היי:) אחרי שיטוטים רבים ברחבי גוגל והפורום אני מנסה למצוא תשובות לגבי כמה חברות זולות, כי אני רוצה לקנות משהו לפורים לילדים ועדיין רוצה שיהיה נטול רעלים, או האם משתמשים בלקים האלה עם שכבת בסיס זה מונע את הבעיה הנ"ל? והחברות שעליהן אשמח לקבל תשובה:CHIC, לייף, לה סרה, ואוו, ביוטי קייר אז לילה טוב ותודה מראש ניר

Ultra marine

New member
עוזרת במה שיכולה

ביוטיקר ואו ולייף לא משתמשים ברעלים. לה סרה אין לי מושג מי אילו. CHIC - לא ברור!!! על הבקבוקים מופיעים הרעלים. הם טוענים שבקולקציה החדשה (6 לקים שגם מופיעים שמות מלבד מספרים) אין רעלים אך על חלק מהבקבוקים מופיעה נוסחא שמכילה רעלים ועל חלק לא. לדעתי פשוט לא אמין.

ניר H

New member
בהחלט עזרת:) תודה ועוד שאלה

איזה רעלים לחפש שכתובים על הבקבוק?

ניר H

New member
ואם יש את החומרים האלה בלק אבל שמים אותו

על שכבת בסיס שאינה מכילה את הרעלים האלה. אפשר להשתמש בהם או כדאי בכלל לא?

danra

New member
אין בעיה

לי ממש לא משנה אם יש או אין. אצלי הכל חי בשלום. יש כאלו שדיווחו שהעמידת אצלהן נפגעה.

הנזק שברעלים הוא לא לציפורן

הסכנה הפוטנציאלית היא בשאיפת האדים. לפיכך התשובה היא לא. לא תימנעי מרעלים אם תניחי את הלק על שכבת בסיס. עניין נוסף לגבי רעלים - טולואן, פורמלדהיד ודיבוטיל פטלאט הם רק חלק מהרעלים שיש בלקים. כשאומרים על לקים שהם3FREE מתכוונים רק שאין בהם את אלה. בלקים מצויים רעלים אחרים כמו שרף פורמלדהילד (בלקים של אסי למשל) ופטאלטים למיניהם (בשיק, ג'ייד לייף וכיו"ב). גם אלה רעלים שנחשבים למסרטנים.

כן מסטיק

חוץ מלקים על בסיס מים. שמעתי שיש דבר כזה והם לא רעילים בכלל. אבל אין לי מושג מי מייצר לקים כאלה ועל כל פנים אלה לא החברות המוכרות לנו.

מ ס ט י ק

New member
טוב לדעת../images/Emo13.gif

אבל בעצם מה שמסוכן זה רק הנשימה של האדים, לא? ככה שבעצם הכי חשוב זה לשים לק בחדר מאוורר?

אני לא יודעת לענות לך על השאלה.

מה שמסוכן זה אכן הנשימה, אבל אם מספיק חדר מאוורר אני באמת לא יכולה לומר.

ניר H

New member
אז הכוונה למסרטן מדברת בכלל רק על שאיפה?

אני אישית גם ככה קשה לי עם הריח, אני תמיד מסירה ושמה לק בחוץ, במקום פתוח לגמרי. אז יש לקים שהם נטולי חומרים מסרטנים בכלל?

Ultra marine

New member
ישנם 3 רעלים -

Dibutyl Phthalate Toluene (שני אילו מופיעים בפורמולה הישנה של שיק) Formaldehyde

DaisyDuke

New member
בקשר לשיק - חפשי את הבקבוקים

שרשום עליהם מתחת לשיק Long lasting nail colour [האיות הבריטי במקור]. הסכנה היא גם אם הילדים מוצצים אצבע או כוססים ציפורניים, ואז הרעלים גם משפיעים לרעה. אם כבר אז אולי כדאי לחפש טופ ללא רעלים.

ניר H

New member
אז בעצם אם אני שמה בסיס וטופ ללא רעלים

לילדים (וגם לעצמי עם כבר) אז זה יותר טוב? מפחית את הסכנה?

DaisyDuke

New member
שוב, לא לגמריי כי גם במהלך המריחה את שואפת

את הרעלים. הצעתי לשים אני לא חושבת שהבסיס משנה בעניין הזה כי לפי הידע שלי הרעלים לא פוגעים בבסיס הציפורן.

למעלה