רעלים במוצרים יום יומים וקוסמטיקה

danielp31

New member
רעלים במוצרים יום יומים וקוסמטיקה

שלום, אני באופן אישי הגעתי לנושא שמנים ארומטים דרך עיסוי ועם הזמן וקצת נסיון גילתי את תכונותהם הנהדרות עם הזמן החלו להגיע לאוזני מידעים בנוע לרעלים במוצרים קוסמטים ובכלל בחיינו אני בטוח שהמידע היה זמין קודם פשוט לא חיפשתי כמובן שבסביבתי הרחוקה היו אנשים "תמהונים " שדברו על אבקות כביסה לתינוקות ורעילות ושמפו טבעי וכו וכו אבל כפי שצייני הם היו במיעוט בקיצור יש לי שתי שאלות : 1 האחת האם תוכלו להפנות אותי למידע ממשי בתחום כזה לשימוש יום יומי אני לא כימאי ותרכובות כימיות לא אומרות לי הרבה גם לא סמנים משונים באנגלית מספר כללים פשוטים יעזרו מאוד . 2 אילו תחליפים ישנם לכל אלו אני יודע שמדובר פה במישמה ארוכה ומסובכת אבל למען כולנו נראה לי שחשוב להעלות את הנושא בצורה מסודרת שיהיה פשוט לכולם . אגב הנה שני קישורים לכתבות בנושא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3211960,00.html http://www.svivayafa.co.il/index.files/realim_more.html בתודה דניאל

יש המון...

אבל אני חושב שהכי נפוצים הם ה-SLS, יש לפחות שני חומרים שנושאים את ראשי התיבות האלה, מסופר על החומר שיוצר ע"י הגרמנים בשואה, ושימש במקור להסרה של שמנים מרצפת המוסכים, או משהו כזה. הוא מאוד זול, ומאוד מקציף, מה שהופך אותו לאהוד מאוד בקרב חברות הקוסמטיקה. חלק (קטן יותר, אבל שכיח) מהחומרים שאתה יכול לקרוא על גב השמפו שלך הם בעצם שמות כימיים של דלק ושמנים (השמות המדוייקים יאלצו להמתין לבדיקה יסודית יותר שלי, או שתחפש באינטרנט). שמן מינרלי גם הוא תרכובת שמקורה בדלקים, מסוכן, ובעיקר בשילוב עם שמנים אתריים. אפשר לפעמים גם למצוא אוריאה, שזה בעצם חומצת שתן (יש גם סינטתי). יש עוד הרבה, לדעתי הפתרון הוא, כמו בתזונה, פשוט ללמוד לקרוא רכיבים, או לפחות לזהות בהם את ה-SLS (בכל מוצר, כולל משחות שיניים), שמן מינרלי, ודלקים. על משחות שיניים יש אזהרה לגבי כמות המשחה שמותרת בשימוש- גודל של אפון (לילדים, מעבר זה מסוכן לבליעה!!!). יש מוצרים טבעיים, ויש מוצרים שמשווקים כבריאים, ואף בבתי טבע, אבל רחוקים מלהיות כאלה. משחות שיניים המבוססות על מלח, למשל, ברובן בריאות יותר.ישנה חברה אירופאית ידועה למדי המשלבת בין טבע ומדע, והמוצרים שלה טובים למדי. יש סבונים טבעיים (שוב- צריך לקרוא רכיבים תמיד) מחברות שונות, ובריחות שונים, ואפשר גם להשתמש בסבון סלק שעלה כאן בשרשור קודם... אני מניח שאפשר למצוא רשימה מעודכנת (עד כמה שניתן) של החומרים. במידה תמצא כזו- אשמח אם תפיץ אותה. שיהיה בהצלחה!

רשימת מרכיבים החשודים כמזיקים

יש לי רשימה של חומרים "מזיקים" בקוסמטיקה וטואליטיקה רצוי מאד לקרוא לפני השימוש Para Amino Benzonic Acid (PABA) Sodium Lauryl Sulfate (SLS) Sodium Laureth Sulfate Triethanolamine (TEA) Formaldehyde Petrolatum Bentonite Glycerin Talc Lanolin Aluminum Mineral Oil Benzophenone Propylene Glycol Alpha Hydroxy Acids Diethanolamine (DEA) Monoethanolamine (MEA)

LaSaponaria

New member
תוספת ושאלה...

Sodium Lauryl Sulfate = SLS Sodium Laureth Sulfate = SLES מה הבעיה עם גליצרין ועם bentonite? אשמח אם תוכלי להסביר. תודה מראש

Deosette

New member
מוכרים סבוני גליצרין

בסבון של פעם, האם יתכן שהם מזיקים??? מעבר לכך, האם יתכן איפשהו למצוא קוסמטיקה שבכלל לא מכירה את כל המוצרים הללו? חשבתי שאלפא הידרוקסי זה טוב....

0 אור 0

New member
אלפא הידרוקסי

קרמים שמבוססים על אלפא הידרוקסי משפרים פלאים את מצב העור. אפשר כמובן לוותר עליהם אם יש בהם סיכון בריאותי - בסך הכל יהיה לנו עור יותר מוכתם ומקומט. השאלה היא לפי איזה קריטריון הם חשודים כמזיקים, כי חבל סתם לוותר על דברים טובים רק בגלל שמישהו אמר משהו.

נורקס

New member
גליצרין ובנטוניט

לגבי הגליצרין לפי מה שידוע לי הוא נגזרת של תעשיית הנפט. אבל ישנו גליצרין צמחי שמופק מצמחים שהוא טבעי ואינו נחשב למזיק לפי מה שידוע לי. לגבי הבנטוניט הסיבה שהיא מזיק היא בגלל שהוא מכיל אלומיניום וכידוע לגוף קשה לפרק אלומיניום ולכן הוא מתייחס אליו כפסולת. עודף של אלומניום בגוף יוצרת כמובן עומס על הכבד. מצרפת קישור למידע נוסף. אגב באותו אתר יש גם מידע על גליצרין

LaSaponaria

New member
אם כך, צריך להוסיף...

את רוב סוגי החימר מהם עושים מסיכות (ירוק, צהוב, לבן) ולא רק את הבנטונית, שהרי הם גם מכילים אלומיניום. (אותו חימר שגם משמש לניקוי הגוף גם מבפנים, כשהוא נלקח בשתייה).

0 אור 0

New member
נראה כמו הרשימה המלאה

של כל החומרים שיש במוצר קוסמטי באשר הוא. האם אלו חומרים חשודים כמזיקים או חומרים שחשודים כבלתי טבעיים למהדרין?

נורקס

New member
הרשימה היא של חומרים שחשודים

כמזיקים בשימוש ימומיומי לאורך זמן. כלומר כמות מזערית לא גורמת נזק, אבל מכיוון שאנו משתמשים במוצרים שמכילים חומרים אלה שימוש יומיומי ומתמשך (מגיל 0) הרי שהנזק הוא לא מיידי. במשך החיים עודף של החומרים הללו נוצר בגלל שימוש בהרבה מוצרים שמכילים את החומרים הללו (מחומרי הגיינה,מוצרי קוסמטיקה ועד לחומרי ניקוי ותרופות)

נכון ,

רוב תכשירי הקוסמטיקה והטואליטיקה מכילים את החומרים הנ"ל הם תעשיתיים זולים וזמינים ולכן מומלץ מאד להשתמש במוצרים על בסיס טבעי ככל האפשר (שמנים, צמחים, מאכלים וכו') כל החומרים אמנם נמצאים במינונים קטנים אבל שימוש ממושך ולאורך שנים גורם לנזקים למרות זאת כל אחד יעשה כרצונו, ביקשו רשימה והבאתי אותה. למעונינים אתר לעיון ומידע http://www.wddty.co.il/

danielp31

New member
ועכשיו תחליפים

קראתי את השרשור תכלס בעולמנו הציני אני לא מוצא פתרון כלומר מה להכין תערובות ירקות תוכלו בבקשה לפרסם מוצרים שאינם מכילים את כל אלו שמעתי על כאלו חברות כרגע אני באופן אישי לא יודע האם יש ברשותי היכולת להשתמש בהם מבחינה כלכלית אבל לפחות שתהיה אלטרנטיבה ממשית. תודה דניאל

נורקס

New member
לי יש תחליפים בתחום הקוסמטיקה

אתה מוזמן לפנות אלי במסר

אי אפשר לפרסם חברות

אבל במסר אפשר לתת לך המלצות לתכשירים ומוצרים ידידותיים לעור ולגוף.

danielp31

New member
פרסום לכלל חברי הפורום

כמוני טמבלים ששמועו או מרגישים לא נוח עם כל האותיות המוזרות בכתב מזערי ינשם אני בטוח רבים וזו בדיוק הנקודה לאפשר לאנשים להראות להם שיש אופציה מוצרים טובים שלא מכילים את כל אלו והם במחירים סבירים וטובים לשימוש ,ידע שינתן לי אישת לא יצור שינוי מהותי . אני אשמח לקבל אינפורמציה בפרטי ואצור קשר אבל למען הכלל לדעתי יש מקום לשנות את החוק בנוגע לפרסום לפחות במקרה הזה . המטרה הי לחשוף לפחות את מי שירצה להחשף לאלטרנטיבה . איך בדיוק לפרסם כך שלא יפגעו כל מני חוקים את זה אני משאיר לחכמים ממני . חומר למחשבה דניאל

אורחת מודאגת

לאור השירשור הנ"ל אני באמת חושבת שאפשר לתת רשימה של חברות המייצרות מוצרים בטוחים לשימוש.

נורקס

New member
אני מייצרת מוצרים כאלה

את מוזמנת לפנות אלי במסר אם ברצונך בפרטים נוספים

razmlm

New member
יש אלטרנטיבה

היי דניאל יש היום הרבה מודעות לנושא של רעלים בקוסמטיקה. יש יצרנים שאיכות הסביבה חשובה להם והם מקדישים ידע, מחשבה וזמן לפיתוח מוצרים אלטרנטיביים לאלו שאנחנו משתמשים בהם וגורמים נזק. אם מעניינים אותך פרטים אשמח לפרט. צור קשר והשאר מייל או טלפון ואחזור אליך. רק טוב שיהיה רזיה

תגובה לרעלים במוצרי קוסמטיקה ויום י

דניאל שלום בוודאי שכמעט בכל סוג של קרם או סבון ואפילו איפור ניתן למצוא הרבה רעלים. לשמחתי נחשפתי למוצרי קוסמטיקה הגיינה איפור נקיון הבית ללא רעלים על בסיס של צמחי מאכל אורגניים.שלא רק שלא מזיקים אלא מביאים את העור למקום אחר. אני אשמח לספר לך יותר פרטים במידה ואת מעונינת את מוזמנת ליצור קשר למייל שלי [email protected] יום נפלא סיגל

למעלה