רעלת הריון - איך זה מרגיש

shtanki

New member
רעלת הריון - איך זה מרגיש

שלום לכולן, לא הספקתי כ"כ להעזר בפורום הזה כי עד שהבנתי מה הסיכון בהריון שלי כבר ילדתי (בשבוע 31+3), אבל חשוב לי לכתוב לכן קצת על רעלת הריון. מתנצלת מראש שזה קצת ארוך ומקווה שאני לא חוזרת על דברים שידועים לכולן. 1. אל תתנו ללחץ-הדם לתעתע בכן. נכון שלא מרגישים רע כשהוא עולה אבל זה מסוכן. אם לחץ-הדם עולה לערכים שלא הכרתן לפני ההריון - התקשרו מייד לרופא שלכן (אני אושפזתי בגלל עלייה כזו). 2. כאב הבטן של הרעלת אמור להיות בבטן ימנית עליונה. שלי היה בכל הבטן, במרכז ולא מימין. זה הרגיש דומה לגזים, אבל לא. בעצם זה די הרגיש כמו רעל שמתפשט בבטן. אם אתן מרגישות משהו חדש, כאב שאתן לא מכירות, גם אם זה לא מימין למעלה תאמרו מייד לאחיות (סביר להניח שאם הגעתן לשלב כזה אתן מאושפזות). 3. חשוב שמי שנמצא אתכן יילחם בשבילכן. לא צריך לעשות את זה בגסות, אבל העובדה שבעלי התעקש שהאחות מדוד לי שוב לחץ-דם עשר דקות אחרי שהיא מדדה לי ולא היו תוצאות חריגות, הצילה את חיי. במדידה השנייה היו ערכים גבוהים מאד, הבהילו אותי לחדר לידה וכעבור 3 שעות כבר ניתחו אותי. 4. תהיו במעקב אצל רופא טוב, אחראי ושמתמחה בהריון בסיכון גבוה. כזה שלוקח את העניין ברצינות ולא אחד שזורק עליכן כדורים ולא בודק איך זה משפיע.עליכן או על העובר. הריון בסיכון זה לא הריון רגיל ולדעתי כדאי להשקיע ברופא פרטי/דרך המושלם. כשאני שאלתי את הרופא שלי בקופה מה הסיכון בהריון עם יתר לחץ-דם ומה זו רעלת הריון הוא אמר: "למה להחליט שתהיה רעלת? בואי נחליט שלא תהיה רעלת". אלמלא הרופא הפרטי לא הייתי יודעת אפילו לאילו תסמינים לשים לב. בסופו של דבר ילדתי בן חמוד בניתוח קיסרי בהרדמה מלאה (חוץ מרעלת הריון היתה לי גם היפרדות שיליה). עכשיו הוא בפגייה לכמה שבועות ואנחנו מודים על נס החנוכה שקרה לנו. בהזדמנות זו גם אמליץ על המחלקה להריון בסיכון בבי"ח תל-השומר, הצוות נהדר. מאחלת לכולכן הריונות ארוכים וחסרי ארועים מיוחדים, ואל תשכחו להקשיב לגוף שלכן. ע

ראשית ../images/Emo49.gif

מאחלת לכם נתיב פגייה קל וקצר ואיחוד מהיר ב
. תודה על המידע, שמחה מאוד שהיית ערנית ושמחה עוד יותר שנגמר בשלום למרות שהיה מאוד "על הקצה".

abahilel

New member
הרגע ביקרתי בו, תודה

ואת החוברת הדפיסו לי גם אחותי וגם חבר יום לאחר הלידה. נעזרנו בה הרבה.

choopi3

New member
קודם כל מזל טוב!

וטוב שהכל נגמר בשלום, מאחלת לכולכם בריאות ושמחה! תוספת למידע החשוב שמסרת - אחת הסכנות של רעלת הריון היא הפרדות השליה.

shtanki

New member
תודה על הברכות ונכון,

אכו היתה לי גם היפרדות שיליה, מה שנקרא תסמונת hellp.

למעלה