רעלת הריון????

לרלר

New member
רעלת הריון????../images/Emo53.gif

שלום לכולן..... שבוע 28+4 הריון תאומים. התחילו לי בצקות ברגליים, ואז גם הסתבר שלחץ הדם שלי במגמת עלייה (133/80 כשבכל ההריון הוא היה 100/60). הרופא שלי טוען שלגעתו אני בכיוון של רעלת ולכן אני צריכה לבצע כל יום בדיקת לחץ דם + חלבון בשתן פעמיים בשבוע. הוא אמר שבמידה ולחץ הדם יגיע לאזור 140/90 או שיופיע חלבון אז יאשפזו אותי..... יש כאן מישהי שמכירה את התופעה? למה אישפוז ולא בבית? זה עד כדי כך מסוכן לנו? תדה!!!!!!!!!

happy

New member
לצערי מוכר עד מאוד

לי התפרצה רעלת בהריון הקודם שלי בשבוע 35. לחץ הדם שלי זינק ל 145/90. לא משחקים עם רעלת ומאשפזים. כן רעלת הריון זה מאוד מאוד מסוכן גם לאמא וגם לעובר. היום יודעים להגיד שבמנוחה מוחלטת לחץ הדם יכול לרדת והרעלת יכולה להעצר. חשוב למדוד לחץ דם באופן קבוע (אני מדדתי כמה פעמים ביום) ובבית חולים בדקו לי כל יום חלבון בשתן עשו לי גם פעמיים איסוף שתן של 24שעות כי בסטיק הרגיל לא נצפה חלבון. עשו לי גם בדיקת זרימה לוודא שאין מצוקה עוברית והמון מוניטורים לוודא שאין מצוקה. המלצתי אליך אם את יכולה כבר עכשיו להוריד הילוך ולנוח. אם מתאשפר לעבור לחצי משרה או מנוחה מלאה בבית. לי ברגע שהלחץ דם התחיל לעלות הרופא שלי הכניס אותי לשמירה. כן משבוע 35 שכבתי בבית ושהלחץ דם הרקיע שחקים שכבתי בבית חולים. ברגע שהיתי במנוחה מלאה הלחץ דם ירד. אך לצערי החלה אצלי הפסקת גדילה של העובר. אך מאחר וזה התחיל בשבוע 35 זה לא היה כל כך קריטי וליהי נולדה בסוף שבוע 39 במשקל של 2560גר אך בריאה לחלוטין ולא הינו אפילו יום אחד בפגיה. מאחלת לך המון בריאות ושהלחץ דם לא יעלה.

m a m m y

New member
לי יש ניסיון

פעמיים היתה לי רעלת הריון. רעלת זה שיש גם לחץ דם וגם חלבון בשטן (וגם בצקות) אבל הבעיה היא שלחץ הדם הגבוהה מגביר את החלבון. להוריד את לחץ הדם (זמנית), שוכבים עם הרגליים למעלה. זה בעיקר עוזר להוריד את הערך הגבוהה יותר שזאה מה שגבוהה אצלך. בדרך כלל נותנים לשם כך שמירת הריון. אם מגיעים "לקו האדום" של 140/90 בדרך כלל שולחים למיון נשים והם יעשו לך עוד בדיקות ויחליתו אם להשאיר אותך למעקב של 24 שעות של איסוף שטן ועל פי התוצאות יחליטו הלאה. המערכת הרפואית מאד מתיחסת ללחץ דם גבוהה בהריון ושהייתי מאושפזת לפני הלידות היו שם לא מעט נשים עם התופעה הזאת והרבה מהן עם תאומים. בזמנו אספתי חומר בעיניין ושמתי אותו בבלוג רעלת, את מוזמנת להיכנס. יש קישור בחתימה שלי למעטה.

למעלה