רעל באוכל, או שקר האורגני...

Limonium

New member
רעל באוכל, או שקר האורגני...

אנשים נוטים לחשוב שאורגני בריא יותר מכימי, למעשה, הרעלים החזקים ביותר הם טבעיים לחלוטין.
מצורף קישור מדיון חביב בפורום גינון:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=465&messageid=170252224

ישו הוא אגרונום
אבי הוא כימאי, אשר לא משתמש ברעלים.
חובב הוא גנן המתמחה בגינון מוסדי.
אני סתם חובב גינון סקרן...

נשמח לקבל תוכן ממשי

ולא קישורים לדיון בפורום אחר. מגיע לנו גם מידע ולא רק קישורים

Limonium

New member
היכנסי לקישור...

את מפחדת שכל גולשי הפורום יעברו לפורום גינון?
אולי את חוששת ללחוץ על הקישור לכתבה הקצת רדודה ב YNET?

כבר כתבתי שלדעתי שיתופי פעולה בין פורומים זה דבר נפלא?

שיתופי פעולה זה דבר דו כיווני

ומנהלי הפורומים צריכים להגדיר אותם. בינתיים אני מבקשת שוב שלא לפתוח הודעות ראשיות שמטרתן קישורים ללא תוכן ממשי. אתה מוזמן לעשות זאת בהודעות הבלוגיה/שת"פ תפוז שנפתחות פעמיים בשבוע. תודה!

Limonium

New member
אני לא מסכים איתך בנושא זה עקב מספר סיבות:

א. שמו של הפורום הוא פורום עושים שוק, ואם להיות ספציפי קראת לו"פורום עושים שוק המתחדש" כדי למשוך לכאן כותבים חדשים ( אני אחד מהם ).
ב. הקישור שצירפתי עוסק במוצרי מזון המצויים בכל בית, לכן מאוד מתאים לנושא הפורום.
להגיד שהוא לא במקומו בגלל שזו הודעה נפרדת, ולא חלק משרשור שת"פ זו סמנטיקה בלבד.
ג. העלתי לכאן קישור לדיון כדי לפתוח כאן דיון, לא כדי למשוך גולשים לגינון. מעניינת אותי הגישה של אנשים שונים לדברים שונים.
מנקודות מבט שונות עבור אותו נושא, המיוצגות ע"י פורומים שונים, אפשר ללמוד לא מעט.
ד. את דעתי בנושא מזון אורגני כתבתי כאן לא מזמן :
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2087&MessageId=169804538
לא תמיד יש לי זמן להאריך במילים, לא תמיד יש לי סבלנות לכתוב שוב הכל.
ה. הביקורת שהעברת יוצרת באופן מידי אנטגוניזם. למעלה משמונים חברי פורום קראו את הפוסט המצורף, אולם איש לה הביע דעה.
לדעתי עדיף היה לו היית מביעה את דעתך בנושא רעלים ומזון אורגני, וכך תורמת להתפתחות דיון.

Limonium

New member
נראה אם אצליח לעורר אתכם...

באופן טבעי כשמדברים על מזון אורגני, או אומרים את המילים "טבעי" או "בלאדי" המחשבה היא על מוצרי מזון משובחים, טריים ועשירים בטעם.
למעשה זה לא תמיד נכון.
קיצוניות בכל תחום זה לא משהו בריא, כך גם לא בתחום האוכל.
בחקלאות האורגנית אין חוקים ברורים. בחירת חומרי ההדברה המותרים לשימוש נעשתה באופן שרירותי מעט. כך יוצא שגם אם מקפידים על שימוש בחומרים מותרים, צריכה מוגברת מהם עשוייה להיות מזיקה.
כפי שנכתב בעבר גם כאן וגם בפורום גינון בעייה נוספת היא התפתחות של חיידקים או פטריות על מוצרי המזון. אם זיכרוני אינו מטעני, היו שני מקים רציניים של הרעלה לא מזמן בספרד ובגרמניה, אשר נגרמו בגלל מזון אורגני שלא טופל כראוי.
חשוב לזכור שמבחינת הצמח חומרי ההזנה, וחומרי ההדברה, זהים לחלוטין. לדוגמה, פירטרואיד, שהוא קוטל חרקים מאוד נפוץ, מיוצר מחרציות. אימידקלופריד, אשר גם הוא מאוד נפוץ גם כקוטל מזיקים, וגם כקוטל פרעושים על חיות מחמד מיוצר ( אם אינני טועה ) מצמח הטבק, כך שזה לא חשוב אם מדובר במקור טבעי או סינתטי. התוצאה והחומר עצמו, זהים.
כפי שצינתי בעבר למזון הגדל בעזרת דישון עשיר יש לרוב טעם עשיר יותר, בגלל שהוא גדל בקרקע בריאה יותר, אולם זה לא מחייב שהוא עצמו יהיה בריא יותר.
באותו הקשר כדאי אולי לציין גם צמחי בית המכילים רעלים חזקים, כמו הרדוף הנחלים, אשר הוא, וכל משפחתו, רעילים.
בישראל הצמח כבר הרג מספר אנשים אשר אכלו אותו בטעות. כיוון שמבודר בצמח נוי בעל איכויות רבות הוא מאוד נפוץ, אם כי כיום כבר לא שותלים אותו ובגני ילדים.
על צמחי בר המשמשים כסמים אין טעם להרחיב, אבל גם הם כבר הרגו לא מעט מטומטמים.

מה דעתכם על נושא זה?
אוהבים אורגני או לא?
האם אתם מודעים ( או לא ) לבעייתיות שבנושא?

על הדיון - נושא חשוב

כל נושא האורגני מאוד מבלבל. לפחות אותי.

אנחנו לא יודעים, לא יכולים לזהות ולא יכולים להריח (בדרך כלל) את ה"אורגניות". לא יודעים מה החומרים שבפנים ואחת לכמה זמן גם נוספות רמאויות. בתקופה שבה הכל מתייקר והרבה מאיתנו לא סוגרים את החודש, אורגני (גם אם הוא מהסוג הכי "נכון" ובריא) הוא לרבים מאיתנו מותרות.

raya

Well-known member
עניתי והגבתי בפורום גינון.... ואני חושבת שאין טעם לפתוח דיון נוסף כאן.
כלומר - אני תומכת בדעתך כפי שכתבת אותה כמה תגובות למעלה.
לא יקרה שום אסון אם גולשים בפורום הזה ייכנסו לפורום גינון, יקראו את כל התגובות וילמדו מהן משהו.

רעיה

ולכן מקום ההודעה המקורית בשרשור בלוגיה

אני תומכים בהזמנות לבלוגים ופורומים, אבל המקום להודעות שאינן מזמינות דיון ושיתוף בשרשורי הבלוגיה שנפתחים כאן פעמיים בשבוע.

raya

Well-known member
מנסה להסביר את עצמי.... אין לי כל כוונה להטיל ביקורת במה שכתבת, רק מנסה להבהיר את מה שאני חושבת.
לו אני הייתי פותחת את השרשור הזה, לרגע לא הייתי חושבת שמקומו בשרשורי בלוגיה שנפתחים פעמיים בשבוע.
ואסביר מדוע...
הדיון הזה לא קשור לשום בלוג, היתה בהודעה הראשונה הפנייה לדיון בפורום גינון וקישור לכתבה ב-YNET.
אז איפה הבלוג כאן?
לכן במקרה הזה אני מצדיקה את לימוניום שפתח את השרשור כפי שפתח.
בנוסף- היות והנושא די חשוב (אם כי אני לא מסכימה עם כל מה שנכתב שם, במיוחד שיש דברים שנכתבו כביכול על מנת "להפחיד") יש הצדקה לקישור לפורום גינון, כדי שמי שגולש כאן ולא שם, יוכל לקרוא את התגובות.
ושוב - אינני נכנסת לויכוח, לא מביעה ביקורת, רק כותבת מה אני חושבת בנושא הזה.

רעיה

למעלה