נראה אם אצליח לעורר אתכם...
באופן טבעי כשמדברים על מזון אורגני, או אומרים את המילים "טבעי" או "בלאדי" המחשבה היא על מוצרי מזון משובחים, טריים ועשירים בטעם.
למעשה זה לא תמיד נכון.
קיצוניות בכל תחום זה לא משהו בריא, כך גם לא בתחום האוכל.
בחקלאות האורגנית אין חוקים ברורים. בחירת חומרי ההדברה המותרים לשימוש נעשתה באופן שרירותי מעט. כך יוצא שגם אם מקפידים על שימוש בחומרים מותרים, צריכה מוגברת מהם עשוייה להיות מזיקה.
כפי שנכתב בעבר גם כאן וגם בפורום גינון בעייה נוספת היא התפתחות של חיידקים או פטריות על מוצרי המזון. אם זיכרוני אינו מטעני, היו שני מקים רציניים של הרעלה לא מזמן בספרד ובגרמניה, אשר נגרמו בגלל מזון אורגני שלא טופל כראוי.
חשוב לזכור שמבחינת הצמח חומרי ההזנה, וחומרי ההדברה, זהים לחלוטין. לדוגמה, פירטרואיד, שהוא קוטל חרקים מאוד נפוץ, מיוצר מחרציות. אימידקלופריד, אשר גם הוא מאוד נפוץ גם כקוטל מזיקים, וגם כקוטל פרעושים על חיות מחמד מיוצר ( אם אינני טועה ) מצמח הטבק, כך שזה לא חשוב אם מדובר במקור טבעי או סינתטי. התוצאה והחומר עצמו, זהים.
כפי שצינתי בעבר למזון הגדל בעזרת דישון עשיר יש לרוב טעם עשיר יותר, בגלל שהוא גדל בקרקע בריאה יותר, אולם זה לא מחייב שהוא עצמו יהיה בריא יותר.
באותו הקשר כדאי אולי לציין גם צמחי בית המכילים רעלים חזקים, כמו הרדוף הנחלים, אשר הוא, וכל משפחתו, רעילים.
בישראל הצמח כבר הרג מספר אנשים אשר אכלו אותו בטעות. כיוון שמבודר בצמח נוי בעל איכויות רבות הוא מאוד נפוץ, אם כי כיום כבר לא שותלים אותו ובגני ילדים.
על צמחי בר המשמשים כסמים אין טעם להרחיב, אבל גם הם כבר הרגו לא מעט מטומטמים.
מה דעתכם על נושא זה?
אוהבים אורגני או לא?
האם אתם מודעים ( או לא ) לבעייתיות שבנושא?