רעמים וברקים

ברנש76

New member
רעמים וברקים

השאלה שלי אולי תישמע מוזר, אבל נדמה לי שקראתי פעם בתנועת הברק למעשה מתחילה בקרקע ולא בשמיים. זהנכון או שאני פשוט הוזה?

milloarnon

New member
ברק

גם אני קראתי משהו כזה פעם, אבל עכשיו הסתכלתי בויקיפדיה ונראה שזה לא בדיוק ככה. תנועת הברק מתחילה על ידי יצירת שבילים של פלאזמה או אוויר מיונן מהענן לכיוון האדמה (step leaders), אוויר מיונן הוא מוליך מצויין כי כל האלקטרונים הם עכשיו חופשיים, כאשר נוצר שביל של אוויר מיונן המוביל עד האדמה, אז המטען החשמלי עובר בבת אחת מהענן לאדמה ומה שרואים זה האור שנפלט מחימום (30000 מעלות) של האוויר בזמן העברת הזרם. כאשר השבילים של האוויר המיונן מתקרבים לאדמה אז נוצרים שבילים (steamers) העולים מהאדמה לכיוון הענן למרחק קצר. החיבור לאדמה נוצר על ידי חיבור של step-leader ו streamer. ברגע הפגישה שלהם נוצר זרם, הזרם זורם כלפי מעלה - מהמטען החיובי באדמה למטען השלילי בענן. הכיוון של הזרם נקבע באופן שרירותי מהמתח החיובי לשלילי אבל במציאות למעשה האלקטרונים (מטען שלילי) הם אלה שזורמים כלפי מטה.

ברנש76

New member
ובכל זאת...

אם ככה, איך זה שלמרות ההסבר על זה שהברק נפגש איפשהו באמצע הדרך בין הקרקע לעננים, עדיין יש פגיעות ברק בקרקע?

milloarnon

New member
תשובה

הפגישה היא רק שביל - שביל באוויר של מולקולות מיוננות. הברק שאתה רואה הוא רגע פריקת המטען שעובר דרך השביל שנוצר. השביל מקצר את המטען אל האדמה.

Rus Almighty

New member
לא התיאור המושלם

בעיקרון ברק שאנו רואים זה בעצם כמה "ברקים",בכל פגיעת ברק הזרם יכול להגיע לכ-50 פעמים(ואפילו יותר) הלוך חזור והוא לא בדיוק עובר בבת אחת.

למעלה