רעננה וכביש 531

עומר247

New member
ועוד כמה כתבות

בורוכוב 88 - ביקורת http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=4&featid=13682 מפגש בין שחקני בני השרון וראש עיריית רעננה לתלמידי אוסטרובסקי http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=274&docID=29868&lang=HE פאב הסוטרא באיזור התעשייה עובר על חוק העישון http://www.scoop.co.il/scoop/article.html?id=12294 חברת נייס במו"מ לשכירת שטח ענק בבניין חדש שהולך ונבנה באיזור התעשיה, כנראה תעבור לשם מהצומת http://markets.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20071216_934896&layer=market&layer2=coupon&layer3=market ביילסקי קורא לתושבי פקיעין ללמוד מרעננה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3482529,00.html

lul5

New member
כביש 531 אינטרס של הרעננים

מזה העיניין שלא לבנות כביש עוקף רעננה והרצליה? 531 מתוכנן יותר מ20 שנה וכולם מצפים לו מזה העיניין שערך הדירות יורד ? במרכז ת"א על ציר איילון הסואן ניבנים מגדלי דירות שערכם עולה על מיליון דולר כמו מגדלי yoo ומגדלי אביב גם שכונת רותם שני נבנתה לאחרונה על ציר כביש 4 העמוס ובכל זאת כל דירה נמכרה שם ביותר מחצי מיליון דולר זה שטויות כל מה שמשפחת פולישטוק מספרת (לדעתי כמובן) בעולם לא חופרים מנהרות לכבישים ורכבות על פני מישורים אלה כשיש מיכשול (נהר או הרים) מע"צ מתכנן את התקציב שלו כל 5 שנים ויש הרבה מקומות לבנות כבישים וככול שרעננה תכשיל את הקמת הכביש ידחה ביצוע הכביש לתקציב של 5 השנים הבאות וכך הלאה .למעצ אין אינטרס להאבק בתושבים שלא רוצים בכביש שאמור לשרת אותם וכך נמצא את עצמינו נחנקים בזיהום האוויר של הפקקים באחוזה ובכביש גהה ובפרדס משותף. יש שמועות שמי שתומך כלכלית לכאורה בספין של מלי פולישטוק הם החקלאים שרוצים להעלות את מחיר הפיצויים מהמדינה וגם בעלה שמעוניין בהקמת המנהרה שכן הוא מומחה למנהרות

lul5

New member
לבנות מסלול אופניים לאורך כביש 531

כך נוכל להגיע לעבודה בהרצליה ובת"א באופניים ונמנע זיהום אויר

mishat

New member
להרוג את עצמך...

מצחיק.. ניסע באופניים וכך לא נזהם את האוויר אבל את הראות כן... וכך במקום לנסוע 5 דקות במכונית ולספוג X אוויר מזוהם, ניסע 30 דקות באופניים ונספוג 6X אוויר מזוהם לתוך הגוף שלנו

lul5

New member
מסלול לאופניים יכל להיות נפרד מהכביש הסואן

כך שלא ניסע בצמוד לרכבים וגם חוץ מזה שלא נזהם ונחסוך דלק וחניה גם עשינו טוב לכושר הגופני שלנו

ATAF151

New member
צריך למנהר

אם הכביש יוקם במנהרה, גם יהיה לנו פחות זיהום אוויר ונוף יותר יפה, וגם עלות המנהרה תמומן ע"י החסכון שיווצר בגלל צמצום ניכר בשטחים היקרים אותם יהיה צריך להפקיע. הלוואי שבכל הארץ היה אפשר להקים כבישים במנהרות וכל הכבישים היו נהפכים למדרחוב בתוך הערים ולטבע מחוץ לערים, אבל ברור שזה לא אפשרי מבחינה כספית, במקרה שלנו בגלל עלות הקרקע כן יש אפשרות כספית לבצע את זה. בעולם בהחלט יש מקרים של כבישים במנהרות. ואם למשרד התחבורה יש חשש לניגוד עניינים בגלל המומחיות של מר פולישוק, אז הם פשוט יכולים לפסול אותו מלקחת חלק בתכנון המנהרה.

ATAF151

New member
אנחנו מסכימים ברוב הנושאים

שנינו בעד: השקעה בחינוך, שיוויון לנשים, מדיניות כלכלית סוציאלית, השקעה של הורים בילדים שלהם, מנהור 531, חופרי כראש עיר, הגברת הבטחון בעיר וכו וכו.

omnicom

New member
אפשר להסביר למה חופרי כל כך מוצלח לדעתכן?

אם בודקים את שיקול הדעת המביך שהוא הפעיל בהחלטות שונות, שבסופן הוא נאלץ לחזור בו- לא ברור על מה כל התפארת. העיר בהרבה מובנים הולכת אחורה.

ATAF151

New member
אני אסביר

חופרי בהחלט עשה גם טעויות אבל: 1. נכון לעכשיו הוא הכי טוב מבין רשימת המועמדים. 2. הוא מאוד ישר הגון וצנוע, שזה לא דבר מובן מאליו אצל נבחרי הציבור. 3. הוא מאוד פתוח לשמוע כל אזרח (תנסה למשל ותראה כמה קל לקבל ממנו תשובות באי מייל וגם להיפגש איתו). 4. הוא מתעסק גם בפרטים הקטנים שהוזנחו שנים רבות, כגון שיפוץ מוסדות הלימוד בעיר, טיפול באלימות בבתי הספר ועוד. העיר ממש לא הולכת אחורה. תסתכל איזה ביקוש אדיר יש לעיר הזו, ביקוש שגורם כמובן גם לאפקט שלילי של עליית מחירי הדיור.

omnicom

New member
באימיילים הוא חזק, אבל לא במעשים

נכון, הוא באמת עונה (גם קודמו נהג כך), אבל בכל פנייה הוא מעביר את השאלה הלאה. תכלס- שום דבר לא קורה, מעבירים אותך בין מחלקות, והכל מתפוגג. אני לא זכיתי לשום התייחסות, פרט לזה שהעביר את האימיילים שלי הלאה. בפועל- לא קרה שום דבר. אצל קודמו- בעקבות התשובות באימייל, גם נעשו דברים בשטח. בקשר לעליית מחירי הדיור המטורפים- מה הקשר אליו? מה עם העלייה הצרפתית והאמריקאית?

המחויבות לשרות

מכיוון שמרבית המיילים מגיעים בד"כ אלי אשמח לדעת במה מדובר. עד כמה שאני יודע מרבית הפניות מסתיימות לשביעות רצון התושבים. נכון שלא תמיד ניתן לרצות את כולם . אשמח אם תפנה אלי לכתובת שלי בעירייה (אפשר דרך האתר העירוני) ונראה כיצד ניתן לסייע. אמיר שוצמן

ATAF151

New member
בהחלט גם במעשים

יש דברים שהוא עונה לעניין ויש דברים שהוא גם מעביר הלאה. ברור שיש דברים שהוא לא יכול סתם לענות, אלא הוא מעביר את זה הלאה למי שמטפל בנושא. ביילסקי נחשב למעולה, אבל בפועל בשש שנים האחרונות לתפקידו הוא לא ביצע שיפוצים בבתי הספר מעבר למינימום, לא הקים בריכה עירונית, לא שיפץ את אחוזה ובקיצור לא עשה דבר משמעותי. עלית מחרי הדיור ברעננה והעובדה שרעננה יקרה בהרבה מאשר שכנותיה, רק ממחישה שהציבור הישראלי והעולים מעדיפים את רעננה על פני ערים סמוכות, וכנראה שיש לזה סיבה.

lul5

New member
עטף כיצד הוא מטפל באלימות בבתי הספר?

וכיצד שיפץ את מוסדות הלימוד?(חוץ ממגד שהיה לו אנטרס ליפות אותו)בבית הספר שילדי לומדים לא הושקע שקל אחד בשיפוץ מאז 3 שנים שילדי לומדים בו טיפול באלימות יכל להעשות אם יצמצמו את מספר התלמידים בכיתות ובשטח בתי הספר כך שלא יהיה צפוץ ולכולם יהיו מספיק מיתקנים לשחק ואני לא רואה את השקפת העולם של חופרי בכיוון זה אלה בכיוון ההפוך של איחודים (וצפיפות)וצמצום עלויות העירייה בחינוך בשל בתי ספר קטנים ברפורמה שביקשו המורים לעשות ישנם המרכיבים הללו ואחרי שחופרי הצטלם כתומך נלהב נראה כיצד הוא יממש את עיקרי הרפורמה בדברים שעליהם הוא מופקד קרי צימצום מ"ס ילדים בכיתה אל מיתחת ל25 תלמידים והוספת שעות תגבור לחלשים ומצטיינים מעבר לשעות המקובלות כרגע אחרי כל הסיסמאות אין שום התחייבות או פעולה שמראה שחופרי לא רק מצטלם ותומך החינוך אלא גם מבצע הלכה למעשה את השינויים הדרושים

מגד, ברטוב, יבנה, אריאל, ועוד.

הושקעו השנה 2 מליון ש"ח בשיפוץ מבני חינוך, הוקמו 2 גנים חדשים, וחבל לפזר מידעשגוי ולא מבוסס כי גם אם יש לך טיעון רלוונטי לתיפקודו של ראש העיר - האמירות המנותקות ממה שקרה בשטח, מחלישות אותו. בוא נחזיר את הדיון מדמגוגיה למחוזות המציאות. מותרשיהיו חילוקי דיעות, משוב, ביקורת. אבל מבוססי-אמת, בבקשה. לפחות כאן בפורום.

ATAF151

New member
יש מעשים למניעת אלימות

למשל ראה את הנוהל למניעת אלימות של העירייה. עובדתית חופרי העלה את תקציב החינוך בכלל ותקציב שיפוץ מוסדות החינוך באופן משמעותי מאז שנבחר, ולמשל הוא הכפיל את תקציבי שיפוץ מוסדות החינוך, ובהחלט נעשו שיפוצים משמעותיים בשנתיים האחרונות, אבל כמובן שיש עוד מה לעשות ואי אפשר לגמור את הכל בשנתיים. לגבי צמצום מספר הילדים בכיתה יכול להיות שלא נעשה מספיק, אבל בכל אופן יש כן נוהל שלפיו לא יהיו יותר מנדמה לי 33 תלמידים בכיתה א לעומת 40 המותרים ע"י משרד החינוך. ואני לא מכיר אף עירייה בסדר גודל של רעננה בארץ שהגבילה את מספר התלמידים בכיתות ל 25, גם הרפורמה מדברת על צמצום ל 32 תלמידים במהלך הדרגתי על פני כמה שנים.

lul5

New member
לא הבנתי מה נעשה למנוע אלימות חוץ מכתיבת נוה

עדיין לא הבנתי מה נעשה למנוע אלימות חוץ מכתיבת נוהל? זה רציני? שוב, אם ישנה הסכמה שהפחתת מספר התלמידים בכיתות ויחס יותר אישי של המורים לכל תלמיד מורידה את רמת האלימות בבתי הספר אז צריך לפעול בכוון זה בהצהרה שבכל כיתה לא יעלה מספר התלמידים על 30 למשל (התחייבות!) ידוע שמספר גדול של מחלוקות בין תלמידים הם על שטחי משחק ומתקני המשחקים כמו מגרשי הכדור לכן יש להוסיף או לא להוריד מתקני ספורט לתלמידים שיהיה לכולם! ידוע ששיעמום הוא גורם מרכזי לאלימות בין תלמידים לכן יש לחזק את המרכז לנוער להקים יותר מרכזי מוזיקה מחשבים וחוגים במחירים יותר נוחים ואפילו מסובסדים כך שהילדים והנוער יהיו עסוקים בדברים חיוביים ולא ישעמם להם. לדוגמא בהרצליה הוקם ע"י העירייה מועדון נוער שנקרא הכוכב השמיני המשמש את בני הנוער כמרכז בילוי יצירה ומוזיקה יש במקום חדרי הקלטות וחדרי חזרות ברמה מקצועים ללהקות נוער וגם מועברים שם חוגים כמו צילום סטילס משחק מול מצלמה טכנאות אולפן די ג"י הפקת מוסיקה במחשב תאורת מופעים היפהופ ועוד במחירים נוחים (לדוגמא 180 ש"ח לחודש לחוג)ומה שחשוב זה שיש צוות שאחראי על המקום ומשגיח http://portal.herzliya.k12.il/C18/C12/youthclub/default.aspx לכן הכל ידוע ונתון רק יש להתחייב לנושא ולהקצות את המשאבים הדרושים נדמה לי שיותר חשוב להתחייבו להקצות לחינוך משאבים מאשר לבזבז את התקציב על קוסמטיקה ויחסי ציבור (סליחה ככה אני מרגיש)

למעלה