רעשים מאיזור הציר המרכזי

avi1999

New member
רעשים מאיזור הציר המרכזי

שלום לכולם, ברשותי אופניי זנב קשיח שנרכשו לאחרונה (לפני חודש). בעת עומס (עמידה/עליות - אני שוקל קצת יותר מ-90 ק"ג), נשמעים רעשים מוזרים מאיזור הציר המרכזי. לא הצלחתי להבין ממה הם נובעים. חיזקתי את הברגים של הקראנק , המעביר והדוושות - אך לא הושגה תוצאת חיובית !!! על האופניים חלקי XT (כולל קראנק XT חלול). נא עזרתכם (רק בסוף השבוע הבא אצליח להגיע לחנות), תודה

KnowName

New member
נראה לי שאתה צריך להגיע לחנות

יכול להיות שהציר רק דורש ניקוי וגירוז מחדש ואת זה ממולץ לעשות בחנות מה גם שקרוב לוודאי שאין לך את הכלים המתאימים. ויכול להיות שהלך הציר לעולמו ויש להחליפו. בכל מקרה תפנה לחנות.

avi1999

New member
ציר מרכזי

האופניים חדשים, הציר חדש ... ? נראה שאין ברירה - אגש לחנות תודה בכל אופן

KnowName

New member
אהה לא קראתי את ההודעה במלואה

בקריאה שניה אני רואה שהם חדשות. לכן לא סביר שהלך הציר כל כך מוקדם. בכל מקרה גש לחנות.

nintense

New member
יתכן מאוד שהרעשים אינם משם...

אלא מההד סט \ סטם \ כידון אך גם מהמיסבים של הציר או שאולי צריך קצת לחזק את הקרנק...

NOS RACING

New member
מקווה שלא עשיתה איתם צלילות למים או

ששטפתה לכיוון הקרנק והזרועות והציר מים בזרם חזק וישיר. כי אז הלכו המייסבים>משמע הלך הציר מרכזי. מניסיון. אגב תשתמש באחריות...

לירוןE

New member
אתה בטוח שהרעשים נובעיפ מהציר?

הייתה לי בעיה דומה (גם כן באופניים חדשות). הלכתי לחנות והסתבר שהבעיה היתה רפיון של כמה שפיצים, שמתיחתם פטרה את הבעיה. אצלי הרעשים היו מעין חריקות מתכתיות (גם אני חשבתי שזה הציר המרכזי).

avi1999

New member
רעשים

לא,לא צללתי איתם (עוד לא בכל אופן) - הרעשים שנשמעים, נשמעים כמו נקישות (מתכתיות) - את הגלגלים ("שפיצים") לא בדקתי ... אני אבדוק ואעדכן תודה בכל אופן

Pommi

New member
עדן אתה נזק, לא שמים על זרם צונאמי

ולא מכניסים את הצינור בתוך בציר המרכזי, "משקים" קצת על הזרועות ועל הציר קצת, וממשיכים בשאר, וכמו שכבר אמרו זהירות על הצירים והכל.

timon1

New member
כמה דברים על מיסבים אטומים/סגורים:

אין שום סיבה לגרז אותם, הם מגיעים עם גריז מובנה וכשהוא נגמר [וזה לא קורה כ"כ מהר], הכי פשוט ויעיל זה להחליף מיסב כי תהליך השחיקה החל/הואץ ושום גריז בעולם לא יתקן את זה. לגבי הפאניקה המוגזמת מקצת מים על המיסבים, שפריץ של צינור גינה סטנדרטי לא עושה כ"כ הרבה נזק בשימוש סביר אם בכלל, רכיבת שלוליות/נחלים זורמים [ע"ע דישון בתחילת האביב] תגרום הרבה יותר נזק ובכל זאת לא נוותר עליה כ"כ בקלות. אנחנו עדיין מדברים על מכונה שתוכננה לעמוד בדברים כאלה, אפילו אם זה מצריך טיפול תקופתי מסויים זה עדיין שווה את זה.

למעלה