רעשן, אולי לפני הזמן

רעשן, אולי לפני הזמן

אני בתהליך של יצירת רעשן. החומרים: 1. הלוחות הארוכים, מציאות מהסיור ליד מי השרון, לאחר מכן חריטה בעזרת דרמל בפונט "סתם". 2. הידית והכדור פירוק כוננית ממוטות עץ וכדורים (הכוננית נבנתה לפני 30 שנה) אני שומר את המוטות לצרכים שונים. 3. גלגל שיניים מעץ בוק. חתכתי בעזרת מקדח כוס שני עיגולים מעץ בוק, הדבקתי אותם בהטעיה 90 מעלות. ע"י כלי שבניתי במיוחד ובעזרת רוטר עם ביט V עשיתי את החריצים בהטעיה של 45 מעלות בין חריץ לחריץ. 4. חיבור ביניהם בעזרת פין עץ ארוך 12 מ"מ. נשאר לי לעטר את הרעשן, כיסוי הברגים בעזרת חתיכת פורניר או כפתורי עץ. נשאר לעשות פיניש. אם למשהו יש רעיון איך לעטר אשמח לשמוע. נראה מה הנכדים יגידו.

yulevi

New member
בני../images/Emo140.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

yulevi

New member
בני אם לא קשה

לך תביא את הרעשן והמתקן שבנית לראוטר למפגש באילן'ס קול, מעניין לראות מקרוב

פשוט מקסים

הלוח הפנימי (זה שנפגש בגלגל ) מאיזה עץ ואיזה עובי? על מנת שלו ישבר

בסך הכל דיקט 3.5 מ"מ

הוא די חזק וקפיצי. אני שוקל אם לצרוב עליו, יש לי מכשיר צריבה אבל אף פעם לא צרבתי, אולי נלמד הפעם.

arsar

New member
בני - הנכדים בטח יעלוזו!!! ראוי למחמאות.

אולי תרחיב את הדיבור על הג'יג לחלוקת המעגל... תודה.

מתקן לחלוקה

זהו למעשה מתקן חלוקה פרימיטיבי, יצירת הגלגל עץ ע"י מקדח כוס בערך 68 מ"מ, הדבקת שני גלגלי עץ בוק בהטעיה של 90 מעלות הגלגל נכנס למוט הברגה "רבע אינטש" מוט הברגה נכנס בין שני תומכים, מחוזקים ע"י מלחציים שטוחים (מלחצי קדיחה) בזמן הכירסום. יש כבר סימון של חלוקה על העץ, גם דיסק חלוקה ל 8, אפשרי להכין דיסק חלוקה אחר לפי הצורך. לאחר סימון המוביל ברוטר וגובה הביט V. מכרסמים במקביל בעזרת המוביל על העץ בצד ימין של המתקן. בגמר חריץ אחד מסובבים את הגלגל לסימון הבא, בודקים מקבליות בשני הצדדים ע"י קליבר. עושים חריץ חדש. בצילום המתקן לחלוקה ביום שבניתי

artagel

New member
רעשן מדהים וכל

זה מה שנאמר עשה זהב מזבל כל הכבוד.

למעלה