רע לי

schnecke

New member
רע לי

התגייסתי לפני שלושה שבועות לתותחנים וההתחלה הייתה מאוד מאוד קשה כי אני בנאדם שמאוד קשור לבית וגם לא האיש הכי חברותי.. כל פעם שדיברתי על זה עם מישהו (מפקד, הורים, אח..) הם אומרים לי שזה רק שמני וזה יעבור והכל יסתדר.. עברו כבר שלושה שבועות וזה נשאר אותו הדבר.. אני ממש לא מרגיש איזשהי השתפרות במצב.. כל יום איך שנאי פותח את העיניים מתחילה לי הרגשת מועקה ודיכאון מחדש שהזמנים היחדים שהיא עוברת זה כשאני עסוק בדברים של אותה השניה ואין לי זמן לחשוב, אבל כל שניה פנויה שיש לי זה שוב חוזר.. הטירונות שאני נמצא בה היא קרבית והיא נגמרת רק במרץ, ואין סיכוי כמו שזה ניראה כרגע שאני אוכל להמשיך ככה עוד יותר מ3 חודשים.. חשבתי לעבור לתפקיד של ג'ובניק אבל ביררתי ואם אני לא אסיים לפחות את הטירונות כל התפקידים בהיצא הם טבחים, עובדי רס"ר ודברים בסגנון - ויש לי הרבה יותר מזה להציע לעצמי ולצבא.. ביקשתי גם לראות קב"ן לפני יותר משבוע אבל לא ניראה לי שמישהו בכלל מתייחס לבקשה.. עוד דבר, אחי הגדול לא התגייס - הוא קיבל פטור נפשי (מוצדק, לא סתם הלך כי היה לו קצת קשה).. אני לא יודע אם זה משחק לטובתי או נגדי.. כי ההורים נורא רוצים שאני אנסה להישאר כאן (אולי בגלל אחי).. אני ממש לא יודע מה לעשות

timmyy

New member
הי

נראה לי שאני מבין אותך... מצד אחד אתה רוצה לעשות תפקיד "טוב" , אך מצד שני קרבי מרגיש, לפחות כרגע, "כבד"מידי... אז בהתחשב בזה שאתה כבר בתוך קרבי, זה בערך האפשרויות: 1. לצאת עכשיו כבר לטירונות של תומך לחימה בתותחנים, ולהיות כמו שציינת, למשל- טבח, אפסנאי וכו. 2. אפשרות נוספת היא להתאפק קצת ולצאת אחרי הטירונות לקורסים יותר טובים כמו אלחוטן או חובש. יותר איכותי, עדיין רחוק מהבית (הצבות בגדודים לרוב. בסיסי הדרכה של החייל אם אתה בר מזל או פרופיל מתאים או תש). בשתי האפשרויות הללו יש גם אפשרות לצאת להדרכה בבסיסים של הקורסים למשל מדריך בבהד 6 של תחזוקה, או בהד 10 של רפואה. צריך להיות מצטיין וראש גדול (קל יותר להצטיין מן הסתם בקורסים מסוימים על פני אחרים) ותלוי בתקנים. לא כדאי לבנות על כך, אך להיות ער לאפשרות. 3. קבן- פרופיל נפשי ולצאת מתותחנים. קרוב לבית אך קורסים רבים חסומים בפנייך, ולרוב פקיד\ עובד רסר וכו אלו האפשרויות. לדעתי האישית, נסה למשוך קצת . נסה להגדיל ראש (!) ולהתחבר לאנשים. אם עדיין מרגיש שזה לא בשבילך אז תבקש קורס . קבן תמיד אפשר, ואולי כדאי לנסות להשיג משהו טוב יותר לפני שאתה מוריד פרופיל.. בהצלחה!! :)

schnecke

New member
אז ככה

האופציה האחרונה שציינת היא גם כביכול הכי "הגיונית".. אבל אני לא חושב, או לפחות כרגע זה לא ניראה שאני אוכל להיות שם עוד כ"כ הרבה זמן.. מה שניראה לי הכי "קורץ" זה פשוט ללכת לקב"ן ולהשתחרר מהצבא, כי אם אני לא אהיה בתפקיד מועיל כלשהו אלא אהיה טבח אז באמת שחבל על הזמן שלי ועל הכסף של צה"ל.. הבעיה זה רק שאני לא מספיק מודע לכל מה שקורא אחרי השחרור מהצבא.. גם מבחינה טכנית - רישיון נהיגה, ראיונות עבודה וכו', וגם מבחינת איך אנשים ייתייחסו אליי אח"כ.. חשבתי גם על שירות לאומי אבל אני לא מספיק מכיר וידע איך זה עובד..

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
קשה לפתוח את העיניים...

נשמע שכל יום שעובר אתה מרגיש שוקע יותר, מחפש דרך להתמודד עם כל הדרישות של הטירונות, אולי אפילו מחפש סיבה להמשיך במסלול הזה... ונראה שאולי גם החשש לאכזב את ההורים מעיק, ואולי קשה לדבר בבית על הקושי בצבא ... אולי כדאי שוב לבקש להתייעץ עם הקב"ן, לנסות לראות אם הוא יוכל להקל עליך, לפעמים כשנותנים לקושי לצאת, הוא אולי טיפה פחות מעיק... אתה מוזמן לשתף פה, בפורום, או בשיחה אישית, אנחנו מקשיבים...

פנינה 21

New member
הייתי שם

עשיתי טירונות בשיבטה ואני מבינה אותך.הרגשתי ככה גם.. קב"ן לוקח שבועיים בערך אל תדאג זה מטופל (אני פניתי ישירות למ"מ וראיתי קב"ן אחרי 10 ימים ולא לא עליתי משפט על זה שפניתי ישר עליו או משהו ). ויש תפקידים טובים גם למי שלא הוסמך בסוף טירונות..יזינו לך רובאי כל שהוא לפי משך הזמן שתיהיה שם חודש וחצי =02 אלה אם לא עברת שום מטווח. תנסה להחזיק מעמד עד הפגישה ואז תגיד לו שאתה לא מסוגל להיות שם יותר אני נשארתי חודשיים ואז יצאתי ..היו כאלה שפרשו לפני ולא כולם רק טבחים או עבדי רס"ר אל תדאג ..

למעלה