רע רע רע

קארין188

New member
רע רע רע

אוווף! כתבתי פה שעה מלאה בעצבים והאינטרנט נפל ונמחק לי הכל....
אז שוב-
אבא שלי התלונן כבר כמה זמן על כאבים במפשעה ומסתבר כי יש לו הרניה (קילה) בשני הצדדים. היינו היום אצל כירורג באיכילוב שכנראה הרגיש שהוא ממש דוגרי ואמיתי אבל יצא פשוט מניאק!
הוא אמר לאבא שלי שאין שום סיכוי שהוא מנתח אותו (למרות שזה הטיפול היחיד שיש) כי אדם חולה כמוהו יש סבירות מאד גדולה שפשוט ימות לו על השולחן, ולמיטב ידיעתו גם ככה יש לו רק כמה חודשים לחיות. אחריי שאנחנו מנסים לתמוך ולהרגיע ולגונן על אבא ומסכימים איתו שנלחמים ויהי מה- מגיע האפס הזה ומחליט ככה- אתה סופני. הרגשתי כאילו אנחנו ממש מבזבזים לו את הזמן. בלי שום ידיעה על מהלך המחלה של אבא הוא זורק מילים שמשפיעות כל כך!
כשיצאנו ממנו אבא התחיל לבכות ואמר שהוא כל כך עייף והנה- אפילו הכירורג יודע שהוא ימות ממש אוטוטו. עכשיו לך תשכנע אותו שלא כל רופא יודע הכל!!
הנפנוף הזה- כאילו "יש לך סרטן, מזה כבר משנה" כל כך מעליב ופוגע! אבי שאל אותו אם יש אפשרות להקל על הכאב עם משככי כאבים והכירורג פשוט גיחך ואמר ממש לא.

אני כל כך כועסת!!

מה אני יכולה להגיד לו?? שנה וחצי של חיזוקים והטמבל הזה שחושב שהוא כל כך חכם הורס הכל בשבע דקות!

ועכשיו מה? לא מנתחים ואבא סובל מכאבים! אמרתי לו שאני רוצה חווד' שנייה אבל הוא ממש הצליח להבהיל את אבא שלי שהוא אפילו את זה כבר לא רוצה...

healerit

New member
גם אנחנו היינו במצב דומה

לא רצו לטפל באבי כי החליטו שאין טעם, לפעמים גם בלי לעשות בדיקות ובלי להסתכל בתיק הרפואי.
גם אבא שלי בכה והרגיש מיואש ושהם רק מחכים שימות.

אני מבינה ללבך!

אל תוותרי. לכו לעוד כירורג או שניים, עדיף להתייעצות פרטית עם מומחה שנחשב.
נראה לי שגם כדאי להתייעץ עם האונקולוג.
במידה וזה אכן כך, כלומר הרופאים חושבים שהגוף של אביך לא יעמוד בניתוח, זה לא אומר שהוא צריך לסבול מכאבים.
יש משככי כאבים חזקים שיכולים לשכך את הכאב. בשום אופן הוא לא צריך לסבול מכאבים.

הרופאים לא יודעים הכל. הרופאים לא יודעים הכל במאה אחוז.
מסיבה זו המדע לא יכול להסביר למה תרופה מסויימת עוזרת לחולה אחד אך לא עוזרת לחולה אחר - שניהם כביכול באותו מצב.
בטיפולים מדברים על סטטיסטיקות אבל אף רופא לא יכול לומר בתוך איזה מהסטטיסטיקות נמצא אדם.
הרופא הוא לא אלוהים. הוא לא קובע מי ימות ומתי וממה.
את זה תסבירי לאביך בכל פעם שהוא נפגש עם רופאים כאלה.

מאחלת לכם הצלחה ורפואה שלמה ומחזקת את ידייך

healerit

New member
אגב, את סבתי ניתחו בגיל 85!

הוציאו לה גידול סרטני ענק מהקיבה.

היא התאוששה מהניתוח ואפילו חזרה ללכת בעזרת פיזיותרפיה.
היא נפטרה כעבור שנה וחצי אך לא עברה כימו.

saribon

New member
הנה רופא שלא הייתי נותנת לו לטפל בחתול..

זה כל כך מכעיס ומרגיז. החוצפה והיוהרה הזו שיש לרופאים, בלי טיפת רגישות, בלי שום מחשבה על האדם מאחורי המקרה.
אבל זה היה ועכשיו צריך לחשוב מה הלאה.
אז קודם כל עצה כללית - מנסיון כואב. מאחר שאביך במצב רגיש, מאחר שישנם רופאים מקצועיים שהם לא אונקולוגים ולא תמיד מודעים לכלל המצב או לרגישות וכן הלאה - אני ממליצה (וכך אנחנו עשינו) במידה והוא צריך לפגוש רופא חדש - לפני שאביך פוגש אותו - לתפוס את הרופא ,או פנים אל מול פנים או בשיחת טלפון ,ולהסביר מה מורכבות המצב, להסביר מה הגישה המשפחתית, מה אתם מנסים להשיג - לפעמים ישנם חולים שלא רוצים שידברו איתם על הסרטן, יש כאלה שהמשפחה בעצה אחת עם הרופאים בחרה לא לספר את הכל וכן הלאה - חשוב שהרופא ידע לפני שהוא נפגש עם המטופל -מה הסיטואציה הכללית. זה לוקח חמש דקות וזה מאוד משמעותי לפעמים.

יכול להיות שהרופא צודק בסופו של דבר - ושלא כדאי לנתח במצבו של אביך. אני רוצה לספר לך שלעתים עצם העובדה שבמצב הזה עוברים ניתוח עם הרדמה כללית יכול להשפיע מאוד על מצב נפשי, על בלבול, זכרון ודברים נוספים. אני לא יודעת בן כמה אביך אבל להרדמה הכללית יש סיכונים מעבר לסיכונים הידועים. כך שלניתוח במצבו אכן יש משמעויות רבות יותר מאשר אצל אדם בריא. אבל! זה שהרופא הזה אמר את זה - לא אומר שאתם לא יכולים לשמוע חוות דעת שניה ושלישית. ואולי אפילו את חוות הדעת אפשר לשמוע שלא בנוכחות אביך. במצבים מסוימים אין צורך לגרור את החולה לכ להתייעצות עם רופא -שוב זה תלוי במצבו וברצונו וכמובן בשאלה האם יש צורך בבדיקה פיזית כדי לחוות דיעה. ישנם רופאים שיסכימו לתת חוות דעת על סמך הנתונים הרפואיים - לפחות חוות דעת ראשונית.

דבר נוסף - צודקת הילרית במה שכתבה - אין דבר כזה השלמה עם כאבים. בוודאי ובוודאי שלא במצבו!!!!! יש לשוחח עם הרופא המטפל שלו, רופא המשפחה או האונקולוג ולדאוג לו במיידי לשיכוך כאבים - עד שיימצא פתרון אחר או עד בכלל. אבל בשום פנים ואופן שלא יסבול מכאבים. "היתרון" במצבו של אביך הוא שבניגוד לאנשים צעירים ובריאים אצלהם יש מקום להתלבט לגבי תרופות חזקות בגלל תופעות הלוואי וההשפעות לטווח ארוך. אצל אנשים שחולים כמו אביך בראש ובראשונה צריך להמצא העקרון התומך - שלא יסבול מכאבים. ברור שאם יש כדור שעושה לו תופעות לוואי מיידיות גרועות יותר מהכאב - לא כדאי לקחת אותו.

מה את יכולה להגיד לו? שהרופא הזה אדיוט גמור. שאף רופא לא יודע הכל. את יכולה אפילו להרחיב ולהגיד שעשית בירורים אחרי שהייתם שם ושמעת מעוד אנשים שככה הוא מדבר לאנשים ושהוא ידוע בתור אחד שלא נותן הרבה תקוות וכן הלאה..מה שחשוב כרגע הוא להרגיע את אביך ולהחזיר לו תקווה ואופטימיות יחד עם שמירה על איכות חיים ככל האפשר.

ועוד דבר - הייתי כותבת מכתב להנהלת איכילוב ולמנהל המחלקה הכירורגית. א בשביל לנקום או מתוך כעס, אלא כדי שהרופא הזה אולי יקבל על הראש ואולי משהו בגישה שלו ישתנה. כדי שאולי מישהו יגיד לו הלו - אתה שוכח שאת עוסק בבני אדם ולא במועמדים לחיתוך בשר..

saribon

New member
במשפט האחרון ברחה לי אות

צריך להיות הייתי כותבת מכתב וכו.. לא בשביל לנקום (הל נשמטה ...)

קארין188

New member
תודה

כמו תמיד הצלחתן לחזק.. תודה!
האבסורד הוא שמדובר בניתוח בהרדמה מקומית בכלל (!!!) והרופא נוקט משנה זהירות למצב שהיה ויש הפתעה במהלך הניתוח אז לא תהיה אפשרות להרדמה כללית.
אבל, בהחלט אבקש דעה שנייה. כבר הספקתי לקבל חצי חוות דעת בפורום כלשהו של כירורגיה ששם כמובן לא אמרו כן או לא אך אמרו שבהחלט צריך לשקול ושזהו ניתוח ממש לא מסובך.
בינתיים "עטנו" על אבא באופטימיות והוא מעט נרגע. גם אני וגם אחותי בתחום (אחותי בעבודה ואני בלימודים) של רפואה כך שכמובן מיד אמרנו לו ששמענו על הרופא הזה ושהוא ידוע כפחדן ללא סיבה....

בלי קשר- אני רוצה להתנצל שאני תמיד כותבת פה לפרוק וכשהכל מסתדר (או שאני מתרגלת למכה החדשה) אני לא שואלת לשלומכן!

אז מה שלומכן...?

saribon

New member
כבר אמרתי בעבר...

אל תתנצלי... הפורום הזה קיים בשביל לפרוק...
כל אחת כותבת פה את שלה . וזה מצוין. אפשר בשרשור אחד לקטר ובשני לנחם...
אני שלומי טוב תודה ((-: אחרי שלוש שנים מלאות התמודדויות עם סרטן אצל ארבעה אנשים קרובים ואהובים..עכשיו אנחנו מתמודדים רק עם דיסק פרוץ בגב ( של האיש שלי) ואני כל הזמן מזכירה לעצמנו את המנטרה "שאלו יהיו הצרות שלנו" (צרות לאקטנות בכלל, הוא כבר חודשיים מנוטרל לחלוטין,שוכב במיטה ,סיפור ארוך..ובכל זאת - צרות שאפשר לחתום עליהן בעיניים עצומות.

healerit

New member
זה בסדר יקירה

מחלה של הורה היא סיר לחץ, מאבק, זמן, תעצומות, אנרגיות.

המאבק שלי תם. אבא שלי הלך.
כעת נשאר בי העצב.
ביחוד בימים האחרונים שאנחנו מקיימים את הצוואה.
אני מקבלת את החלק שלי בירושה אבל כואב לי שאבי לא נהנה מהכסף הזה.
אני מקבלת אותו בלית ברירה ובכאב.
אני יודעת שהוא חסך כל חייו כדי שיהיה לו לתת לנו.
הוא ביקש שנעשה בכסף שימוש מושכל.
הוא גם ביקש שאשתמש בכוחות שלי ואנדב אותם.
אני מתנחמת בכך שהכסף שלו ישמש אותי לפתיחת מרכז טיפולים וסדנאות.
ככה אני אנציח אותו ואמלא את היעוד שלי וגם את הצוואה הרוחנית שלו.
הוא דיבר איתי על כך בשעות האחרונות בהן היה בהכרה. המילים שלו מהדהדות בי.
רשמתי את המילים כדי שלא אשכח לעולם.
יש בינינו אהבה גדולה והיא אינסופית וחזקה יותר ממצב צבירה כזה או אחר.
אהבה לא נגמרת כשעוזבים את העולם.

לדעתי זה מקסים ממש...

שהורים ממשיכים לתת לילדיהם להגשים חלומות גם אחרי לכתם...

וגם קצ מצחיק איך כל אחת מאיתנו כותבת נחמה לאחרת, וישר נסחפת לעולם הפנימי שלה

אני אומרת את זה כי כמעט פתחתי כאן את שלי עכשיו, ואז זה היה יוצא ממש משעשע....
בלי ביקורת, חס וכרפס. אני אוהבת לקרוא אותך, הילרית.

healerit

New member
חח תודה

אכן, כל אחת והנחמה שלה.

בשנתיים הראשונות ללימודיי אבא שלי חשב שאני הזויה חח
הוא כלל לא התחבר לרפואה משלימה.
הוא נפתח במהלך המחלה. בתחילה, קניתי לו אבן שכל פעם כשהניח אותה על הגוף הפסיק להשתעל למשך כמה שעות.
הפתיע אותו שזה עבד כל פעם. הוא לא הצליח להסביר את זה והיה מבולבל. זה פתח אותו להתנסות.
בסוף ימיו היה לו חיבור לעולמות גבוהים והוא הבין דברים. אני אמנם לא מטפלת בבני משפחה אך כן תומכת כשצריך נקודתית.

פעם אחת כשעשיתי לו הילינג אחרי אשפוז סבתא שלי (אמא שלו) ז״ל העבירה לי מסרים עבורו.
היא אמרה שהיא שומעת אותו בכל מקום בו הוא מדבר אליה והיא כאן בשבילו.
כשאמרתי לאבא שלי הוא פרץ בבכי ואמר שבימים האחרונים הוא מדבר אליה המון.
הוא שמח לדעת שהיא שומעת אותו ותומכת בו.

חוויות דומות שקרו לו בטיפולים אחרים הביאו לו הבנה ואמונה. לכן לפני מותו הוא תמך ביעוד שלי.
זה לא ברור מאליו שכן מרבית חייו אבי היה ציני בנוגע לתחומים אלה ואדם שכלתן לחלוטין.

saribon

New member
איזו מתנה...

זכית בזכות גדולה. ההשלמה הזו, הקרבה הזו. ההבנה שאביך הגיע אליה והאישור הזה שאת קיבלת ממנו (נכון אנחנו לא באמת "צריכים" את האישור ..אבל כמה שזה עושה לנו טוב בנשמה לקבל אותו..)

healerit

New member
זה נכון

אני לא אשכח את המילים האחרונות שלו אליי. כל כך ריגש אותי.
זו הנשמה שדיברה מגרונו. אלו מילים יצאו לו. זה היה מדהים!

תודה

saribon

New member
אני בטוחה

שאביך יהיה איתך גם במרכז הזה. ולמעשה - הוא כן נהנה מהכסף הזה. כי הוא נפטר בידיעה שהעביר לך את חזונו. את הצוואה הרוחנית שלו. ואת אכן ממלאת אותה. בסופו של דבר הרי דברים חומרים כמו כסף לא הולכים איתנו אל אחרי המוות. אבל הנחמה שהנשמה חשה בידיעה שמשהו טוב נעשה, שמשהו שהיא רצתה אכן יתקיים - היא נחמה גדולה -הן למי שממלא את הצוואה והן למי שציווה אותה...

healerit

New member
תודה

אבא שלי נתן לנו הוראות מדוייקות לפני מותו וגם בצוואתו.
אני מברכת על כך וגם על הרצון שלו לתרום, לתת למי שאין.
אני עושה כל שביכולתי להוציא את צוואתו הרוחנית לפועל.
ולא תמיד זה קל.

Saraswati15

New member
בית חולים דוחה

מציעה בחום שתוציאו אותו משם ותעברו למקום אחר.
הם ידועים בהתנהגות חסרת הרגש והטאקט שלהם.. לנו היה ניסיון מר מר מר איתם והוצאנו את אבא שלי משם.
המחלקה הכירורגית ידועה לשמצה ואין פשוט עם מי לדבר שם. מקווה שתעברו למקום קצת יותר אנושי.
אנחנו זכינו להיות מטופלים בבילינסון אצל דוקטור ברוך ברנר.

LayLadyLay

New member
אין לי ממש מה לחדש,

לצערי רק עכשיו ראיתי את ההודעה (מאילוצי לימודים).
כתבו מעליי הרבה דברים נכונים.

צריך להבין שלהרבה מהרופאים המנתחים יש יוקרה מסויימת על סמך ניתוחים שהצליחו או לא הצליחו וכנראה אותו כירורג מתעניין ביוקרה ולא בלעזור לאנשים.
כמובן שתלכו להתייעץ עם עוד רופאים ואני בטוחה שתמצאו את הרופא שיהיה מוכן לנתח. במיוחד שמדובר בניתוח יחסית פשוט.

בהצלחה!
והחלמה מהירה לאביך

למעלה