רפואה אלטרטיבית

קטיה47

New member
רפואה אלטרטיבית

יש פה מישהו שניסה רפואה אלטרנטיבית ? האם זה עוזר?

ל3

New member
רפואה אלנטרנטיבית

הי קטייה

לפני שאכתוב את מה שאכתוב אני רוצה להבהיר שאני לא נגד רפואה משלימה, אני חושבת שברפואה זו בהחלט יש את אפקט הפלסבו כלומר שמי שבאמת מאמין בה היא יכולה לסייע ולשפר.
אבל,,,,,,,,, ופה האבל הגדול, רפוה משלימה הוא תחום מאוד פרוץ בארצנו. הרבה קוראים לעצמם "מטפלים" מבלי שבכלל קיבלו הכשרה מספקת או מתאימה. ישנם שמשלבים בתוך הטיפול שלהם כל מיני פורמולות וצמחי מרפא שאין להם כל בסיס מדעי שהם אכן יכולים לתרום ולהבריא את החולי ולא רק זה באנשים מסוימים, במיוחד כאלה הלוקחים תרופות קבועות, הם אף יכולים להסב נזק משום שלחלק מהצמחים יש קונטראינדקציות עם תרופות מסוימות ולקיחתם ללא היכר ובקרה עלולה לעשות נזק בלתי הפיך .
רפואה משלימה כשם היא- היא משלימה ולא באה כתחליף לרפואה הקונבנציונאלית ולכן אם כבר החלטת שאת רוצה להעזר ה לפי דעתי ( האישית בלבד אך הנראת לי הגיונית) כדאי להשים לב למספר דגשים:
1. ללכת למרכזים ידועים ומוסמכים כמו כאלה הקיימים היום בכל קופות החולים. במרכזים אלה בדרך כלל ישנה פגישה ראשונה אבחנתית עם רופא מוסמך שמתאים את הטיפול בהתאם למצב וצורכי המטופל
2. לא לקחת שום תוסף תזונה או צמחים מבלי להיוועץ עם הרופא הראומטולוג המטפל ומבלי לעקוב אחר בדיקות הדם
3. מקומות שמציעים לך להפסיק את הטיפול התרופתי הקונבנציואנלי ולעבור אך ורק לטיפול משלים- להתרחק מהם כמו מאש!!!!!! זה חוסר אחריות ועלול לגרום לתוצאות הרסניות
4. לפי דעתי, בכלל שווה לשוחח על כך עם הראומטולוג המטפל ולשמוע ממנו את דעתו לפני שנגשים לזה ואולי יש לו בכלל המלצות בנושא

שוב, אני כותבת פה את דעתי בלבד אבל אני חושבת שאין פסול במשהו תומך ומשלים אם הוא לא מסב נזק. לי אישית קצת קשה להאמין ולהתחבר לדבר זה משום שהוא עד היום לא הצליח להוכיח את עצמן במחקרים רפואיים אקמאיים ארוכי טווח של שנים ומיכוון שאין בסיס ראייתי לכל נושא הרפואה המשלימה אני לא בוחרת להשתמש בה ( מה עוד שנסיתי מספר דיקורים סיניים בעבר וזה לא תרם לי כלום) . גשי לדבר על כך עם הרופא שלך ואם בחרת להעזר ברפואה המשלימה דאגי רק להיות תחת מעקב ובמקום שהוא מספיק מוסמך ויכול לספק לך שקט וביטחון
בהצלחה

noali5

New member
היי קטיה

בתור מישהי שניסתה הרבה תחומים ברפואה האלטרנטיבית, אנסה לייעץ...
הרפואה האלטרנטיבית/משלימה, כשמה כן היא, היא באה להשלים את הטיפול הקונבנציונלי, כמובן שהיא לא מהווה תחליף.
היא לא תרפא, אבל היא כן יכולה לעזור ולחזק אותך בהרבה נקודות שבהן לרופאים אין מענה, ומי מאתנו יודעות שיש הרבה כאלו.
למשל - להקל על הכאבים, לחזק את המערכת החיסונית, להרגיע את הנפש, לתת אנרגיות לגוף וכן הלאה...
כיום יש כל כך הרבה תחומים ברפואה האלטרנטיבית כמו - דיקור סיני, טווינא, נטורופתיה, רפלקסולוגיה ועוד... ועל כל אדם הם משפיעים בצורה אחרת.
יכול להיות שסוג של טיפול יהיה מעולה למישהו אחד אבל מישהו אחר לא ירגיש בהבדל. לכן אם את מתחילה להתנסות בתחום, קחי זאת בחשבון.
אעיד על עצמי שעד כה ניסיתי דיקור סיני, שיאצו, נתורופתיה, צמחי מרפא ופורמולות צמחיות ולא באמת הרגשתי שינוי משמעותי. גם אני התייאשתי מנסיונות כאלו ואחרים אבל
הבנתי שאין לי ברירה, אלו החיים שלי ואני חייבת לעזור לגוף שלי להתמודד עם כל מה שעובר עליו. לבסוף מצאתי את הטיפול שמתאים לי - הומיאופתיה. אני רק בתחילת הדרך אבל
כבר אני מרגישה שינויים משמעותיים בהרבה נקודות, לכן מנסיוני אני מאוד ממליצה. אולי אפילו שווה לקרוא ולראות מה כן יכול לדבר אליך. אני מאמינה שיש הרבה מה לעשות במצבנו וקיימות הרבה דרכים שיכולות לעזור לנו להתמודד. הכי חשוב זה לא להתייאש!

מקווה שעזרתי, שתהיה שבת שלום!

למעלה