רפואה בירושלים - צריך עזרה דחוף!!!!

kilgore

New member
רפואה בירושלים - צריך עזרה דחוף!!!!

אני מועמד לרפואה בירושלים, ועדיין לא קיבלתי תשובה אם התקבלתי. מה שמסבך את המצב עוד יותר, זה העובדה שאני בחו"ל כבר חודש וחצי, וצפוי לחזור ארצה לקראת סוף ספטמבר. התקבלתי לעדיפויות הנמוכות יותר - מדעי הרפואה ומדעי המחשב. הבעיה העיקרית שלי היא עם תשלום מקדמת שכ"ל: אם אני משלם עכשיו את המקדמה, לא מתקבל לרפואה, ומחליט לא ללמוד השנה בעדיפויות הנמוכות, אני מפסיד חצי מקדמה, משהו כמו 1700 ש"ח! עוד עניין הוא המעונות. שילמתי דמי הרשמה למעונות, אבל לא את המקדמה, מאותה סיבה שעדיין אין לי תשובה מהפקולטה לרפואה. חברי הפורום הנכבדים: 1. מה אתם מייעצים לי לעשות? לחכות? לשלם כבר עכשיו? 2. אילו דברים נוספים עליי לקחת בחשבון בקשר ללימודים? אני נרשם לפר"ח, עם מושג כללי של מה עושים שם. יש פרטים קטנים וחשובים שאני צריך לדעת בקשר לפר"ח או משהו אחר? כל עצה/רעיון/מידע אחרים יתקבלו בברכה גדולה. צ'או כולם!

יוסי n

New member
ניהול סיכונים.

הדבר הראשון שאתה צריך להחליט הוא, האם אתה נעול על רפואה או לא (כלומר, האם ישנה אפשרות שתחליט בסוף ללמוד באחד החוגים שאליהם התקבלת בעדיפויות הנמוכות). אם ישנה אפשרות שתבחר לבסוף ללמוד באחד מהחוגים האלה, הרי שאין התלבטות ואתה צריך לשלם את מקדמת שכה"ל. אם אתה נעול רק על רפואה, מה שאתה צריך לבדוק הוא, האם יש לך סיכוי ריאלי להתקבל השנה, כזה ששווה לקחת בשבילו את הסיכון שבאובדן המקדמה (כמובן שאי אפשר לדעת בוודאות. אולי כדאי שתרשום מהם ממוצע הבגרות וציון הפסיכומטרי שלך, ואיך ההרגשה שלך לגבי המרק"ם שעשית, ואנסה לעזור לך). אם כן, כדאי לך לשלם את המקדמה, ולקחת את הסיכון (הדבר האחרון שאתה רוצה הוא לא לשלם, ובסוף לגלות שהתקבלת). אם לא, אין לך טעם לשלם, ואתה למעשה ממתין לשנה הבאה. כל הנ"ל רלוונטי גם לגבי סוגיית המעונות. אין מה לעשות. הליך הקבלה לרפואה כרוך בהרבה השקעה (גם כלכלית), ולעתים - גם בהפסדים (גם כלכליים). לגבי פר"ח, אני מציע לך להיכנס לאתר פר"ח וללמוד את כל הפרטים. בהצלחה.

kilgore

New member
יש משהו במה שאתה אומר, אבל

זה נראה לך נורמלי שעוד לא קיבלתי תשובה עד עכשיו? האם יש כאלה שקיבלו? מישהו יכול לעזור לי לדעת יותר?

יוסי n

New member
לא יודעים בוודאות.

היו פה חבר'ה שניסו להתקשר לפקולטה ולברר האם כל מי שהתקבל כבר קיבל הודעת 'קבלה', או שיש כאלו שעדיין לא. חפש קצת אחורה בפורום ותמצא את זה. למיטב הבנתי, לא ברור לגמרי איפה הדברים עומדים. נסה גם אתה להתקשר לפקולטה. אולי אם תסביר להם את הבעייתיות שלך, כפי שהסברת אותה פה, הם יסכימו לומר לך היכן אתה עומד. בהצלחה.

kilgore

New member
חוק מרפי

ניסיתי כבר מוקדם יותר היום. נחש מה? האוניברסיטה יצאה לפגרה בדיוק היום (!!!). איזה כיף, הא?!

קודם כל, ברוך הבא ../images/Emo140.gif

באיזה מספר ניסית
של מנהל תלמידים, או את של דפנה, בפקולטה לרפואה
עם מנהל תלמידים עקרונית אין לך כל כך מה לדבר. אם עוד לא ניסית, תנסה להוציא מדפנה מה מצבך: 02-6758018/7406.

kilgore

New member
תודה רבה למנהלת הלטינית.

אני עוקב מזה זמן מה אחרי הפורום שלך, שהולך ומתרחב מיום ליום. כל הכבוד לחבר'ה פה ולך במיוחד, טוב שיש את הפורום הזה. תודה גם על המספר של דפנה. אני אנסה אותו מחר בבוקר, אני מקווה שהיא לא בפגרה כמו כולם, ויהיה נחמד לשמוע אותה שוב. בואנוס נוצ'ס, סיניוריטה. צ'או. Kilgore Trout

אחי באתר של ירושלים יש אפשרות

לביטול הרשמה לחוגים מסויימים והמשך טיפול לחוגים אחרים שים לב! http://info.huji.ac.il/upload/vitur_kabala_ba2007.pdf

vilch

New member
תיקון קל

עד כמה שאני יודע, תשלום המקדמה קשור לשמירת המקום רק לחוגים אליהם כבר התקבלת, ולא לרפואה. אם תתקבל לרפואה גם בעוד חודשיים- יהיו לך שבועיים לשלם את המקדמה. כך שאם לא תשלם את המקדמה עכשיו לא תפסיד את מקומך העתידי ברפואה. אני מקווה מאוד שאני לא מטעה, אבל זה מה שאני מכיר. בהצלחה!!

יוסי n

New member
אתה צודק. קראתי שוב את שכתבתי...

וקצת בלבלתי את הדברים. חשיבות תשלום המקדמה היא עבור החוגים שאליהם כבר התקבלת (שכן אם לא תשלם אותה, למעשה תוותר על קבלתך לחוג). לכשתתקבל לרפואה, יהיה לך זמן מוקצב לשלם את המקדמה הספציפית לחוג רפואה. בנוגע למעונות, לעומת זאת, אם אתה חפץ בהם, עליך לשלם את המקדמה כבר עכשיו. בהצלחה.

kilgore

New member
אם אתה אומר, אתה כנראה יודע.

תודה רבה. אני מניח שאתה סגור על העניין הזה, וזה עוזר לי מאוד. עשית לי את הלילה הקר הזה בשווייץ....
לילה טוב ושקט לכם בארץ היפה שלנו. צ'או.

kilgore

New member
וואללה?! וואללה!

זה מאוד חשוב מה שאמרת כאן! יש מצב שאתה מוודא את המידע הזה וחוזר אליי עם תשובה? זה יוריד לי אבן ענקית מהלב אם זה נכון...

kontsy

New member
עד כמה שאני יודעת זה נכון

תחשוב על זה באופן הגיוני - בן אדם שנרשם רק לרפואה (בלי עדיפויות נמוכות יותר) בכלל לא יקבל תלוש לתשלום מקדמה עד שיתקבל. ז"א אפילו אם יתקבל באוקטובר - רק אז יהיה אליו לשלם את המקדמה. בעצם הדילמה שלך בעניין המקדמה היא רק בקטע של האם אתה רוצה או לא רוצה להתחיל ללמוד משהו שונה השנה. כי אם כן - אז אתה חייב לשלם עכשיו או שתאבד את המקום שלך.

kilgore

New member
אנשים, תודה רבה! שיחקתם אותה!

עזרתם לי מאוד. מבסוט עליכם אש! יום טוב!

אח שווייץ!

יתכן, וזו דעתי כי גם אני במצב הזה, שאחרי כל השיקלול של בגרויות/פסיכומטרי/מרקם, אתה נמצאת מתחת לסף הקבלה... אבל הרבה מעל סף הדחיה!! אם לא דחו אותך עדיין זה רק מעיד שאתה ברשימת ההמתנה-כלומר-אם מישהו יוותר על מקומו בירושלים, רק אז תוכל להיכנס!! לא נעים אבל כנראה שעדיף מאשר דחיה... תשובות על קבלה מהסוג הזה (תודות לוויתור של אחר) ניתן לקבל גם שבוע לאחר תחילת הלימודים. אם תדבר עם דפנה תוכל לגשש בעדינות היכן אתה ממוקם ברשימה ומה הם סיכוייך להתקבל בסבב שכזה... 02-6757406 שיהיה לך המון בהצלחה!! ובעזרת השם ניפגש בפקולטה!!

למעלה