רפואה זה מדע כל-כך לא מדוייק

גווניבר

New member
רפואה זה מדע כל-כך לא מדוייק../images/Emo46.gif

כל רופא אומר דבר אחר! במקרה שלי למשל: ד"ר בור (עפולה) אומר שהמצב מצויין, וניתוח יכול רק להזיק. ד"ר לילינג (מעין כרם) מציע ניתוח עצמות. ד"ר לונדון וד"ר אלישוב (מעין כרם) אומרים שניתוח לא יעזור. פרופ' פוגרונד (הר-הצופים וקופ"ח מאוחדת י-ם) וד"ר דנציגר (מאוחדת) אומרים שניתוח יכול לעזור (רק שאז לא ידעתי על ניתוח העצמות, ואני לא יודעת לאיזה ניתוח הם התכוונו). (אצל פורת הייתי בילדותי, ואז הוא אמר שלא צריך שום ניתוח) נמאס לי לנסוע לרופאים, נמאס לי לשמוע תשובות והיפוכן!!! אני רוצה לדעת אחת ולתמיד מה לעשות!
(משום מה יש לי הרגשה שאין באמת מה לעשות, וכל רופא פשוט מנחש)

אולי באמת אין תשובה חש משמעית

אני לא בעד ונגד כאן אבל פתאם קפצה לי לראש תענה ששמעתי מכמה רופאים על הטיפול של פונזטי שהמון רופאים כועסים עליו כי הטיפול כל כך זול והרי הניתוחים הכניסו המון כסף. באמת שאין לי תשובה בשבילך. זהו טבעם של רופאים, לא להסכים. בגלל זה אני למשל הולכת על השיטה עם הכי הרבה ותק ולא לשום שינוי בה. אין לי כח לחפש תשובות שאושרי יהיה גדול יותר... הצלחת להכנס לפורום של יהו? פעם אילן אמר לי שיש שם אנשים בני יותר משלושים שעברו את הניתוח לסידור העצמות והיום הם משווים אילו כדורים כדאי לקחת להקלה על אבים. תפתחי שם הודעה, אולי מישהוא ידע לעזור לך. זה באמת מסובך. מה אמא שלך חושבת?

גווניבר

New member
אם הם משווים תרופות להקלה בכאבים...

אז כנראה שלא כדאי לי לעבור את הניתוח, כי משכחי כאבים אני צריכה כבר עכשיו...
אני לא מסתדרת עם הקבוצות ביהו. לא הבנתי איך זה עובד, שלחתי הודעה בקבוצת 'קלאפוט', אבל אח"כ לא ראיתי שהיא נכנסה.. אמא שלי התחילה לבכות אצל הרופא. היא מפחדת מזה יותר ממני. מאז שנולדתי היא מתנגדת לניתוחים, ופתאום ניתוח כזה רציני. מה גם שיש רק 80% הצלחה, ואם לא מצליחים צריך עוד ניתוח, ואם זה לא עוזר אז אני אהיה באמת בבעיה. לפחות עכשיו אני יודעת עם מה אני צריכה להתמודד, והמצב לא יחמיר אם אני אשאיר אותו כמו שהוא. שלשום בלילה כ"כ כאבו לי הרגליים ותקווה קטנה היבהבה במוחי, שאולי הניתוח יעזור. אוף! אוף! ועוד פעם- אוףףף! אני שמעתי טענה שרופאים מנתחים ממליצים על ניתוחים, כי זה מה שהם יודעים לעשות.

אבל גווני, לא הבנתי משהו...../images/Emo4.gif

משום מה היה לי הרושם שאת כבר במצב די יציב ובסדר. האם זה לא כך? באיזה ניתוח מדובר? סליחה שאני קצת בפיגור עם החומר פה... כי לא הייתי כמה ימים, אבל נסי שוב להסביר לי באיזה מצב את עומדת היום ומהי המוגבלות בדיוק, אם לא קשה לך כמובן אולי לחזור על האינפורמציה הזו. נשיקות, יעל

אוי גוון, לצערי את כל כך צודקת ../images/Emo10.gif

כל אחד והגישה שלו, כל אחד והשיטה שלו, כל אחד והשיקולים שלו. וכמה רופאים ראית. זה באמת מתסכל. את יודעת מה אני עושה במקרים כאלו? מקשיבה ולומדת ואז הולכת לפי שני קריטריונים (שבדרך כלל הולכים יחד) : 1. מה עושה יותר שכל. 2. מה האינטואיציה, תחושת הבטן, אומרת.

../images/Emo9.gifבוקר טוב גוון

גם לי לפעמים יש הרגשה כזו, כשעמדנו בפני הניתוח של תמיר אמרתי לעצמי אולי הם לא כל כך יודעים בתל השומר וכדאי להתייעץ עם עוד מישהו, אבל בגלל הדיעות החלוקות הקיימות של הרופאים גם בנושא הזה, ובכלל, ויתרתי על התענוג, עשינו את הניתוח ולשמחתי המצב הוטב בעקבות כך. תרגישי טוב ותלכי לפי רחשי הלב, לדעתי, זה הרופא הכי טוב. יום נעים אורית

וסיפור קטן על הבדלים בין רופאים

מתחום אחר לגמרי - רפואת שיניים. לאחי יש בלגנים רציניים בפה, כל השיניים הרוסות. הלך למרפאת מכבי. נתנו לו הצעת מחיר.... 48,000 ש"ח. והוא בחור צעיר שעובד בשכר מינימום. מאיפה יש לו כאלו סכומים? אז הוא הלך לרופא שקיבל עליו המלצות שהוא משהו משהו. אחד שעובד גם בבית חולים והמרפאה היא "לשעות הפנאי". וקיבל ממנו הצעת מחיר - 20,000 ש"ח פחות... כי לא כל מה שהראשונים כתבו כל כך נחוץ והכרחי. הרופא השני בנה לו תוכנית טיפולים של מה שהכרחי ויעיל ולא הוסיף עליה. כך שתמיד צריך לבדוק ולהשוות. בכל תחום.

קוקימן

New member
מסכים!!!

אם הייתם אומרים לי לפני 20 שנה שאתן למישהו לדקור אותי הייתי צוחק מכם... היום, יש לנו מישהו ברפואה אלטרנטיבית,שכל המשפחה הולכת אליו... לא יודע מה הוא מסוגל לעשות בתחום הפורום הזה ... אבל אצלנו הוא עשה נפלאות. כל דבר שהרופאים אומרים, אנחנו מתייעצים איתו.

למעלה