רפואה משלימה בCF

אוסטאופטיה

היי
אין לי נסיון בתחום הטיפול הזה, ממה שידוע לי זה יכול להקל על בעיות של עמוד שידרה.
יום נעים

רפואה משלימה בCF

שלום לכולם!
אז כמו שאורי הציג אותי שמי רוית -
חלקכם בוודאי מכירים אותי מביח תל השומר שם אני עובדת במרפאת ריאות עם חולי CF מזה שנתיים.
אני עוסקת בטיפולי רפואה משלימה כבר 12 שנה, ולפני שנתיים נפלה ברשותי הזכות לטפל בחולי CF,
זה התחיל כפרויקט ניסיוני ועקב הביקוש הרב הפך לחלק בלתי נפרד מהטיפולים במרפאה, ובמימון חברת התרופות "הופמן לרוש".
אני מבצעת טיפולי רפלקסולוגיה-טיפול בגוף ובנפש דרך כפות הרגליים, וטיפול בדיקור סיני-דיקור עדין ביותר ולא מכאיב בנקודות אנגטיות מסויימות בכדי לאזן, לחזק ולהרגיע.
מניסיוני בשנתיים הללו ניתן להשפיע רבות ולהקל על סמפטומים שונים הקשורים למחלת הCF ובנוסף על סמפטומים אחרים שלא קשורים ישירות למחלה.

אשמח מאוד לענות על שאלות הקשורות לרפואה המשלימה
יש הרבה דרכים לעזור ולהקל
תודה
רוית

orii

New member
התנגשויות אפשריות

הי רוית,

כתבת, וזה נשמע לי מאוד נכון, שלפני שמטפל אלטרנטיבי מתחיל לטפל בחולה CF, הוא צריך ללמוד לא מעט על המחלה (לא ברור ממי הוא יוכל ללמוד עליה, אבל נניח לזה). מהנסיון שלך היכן עלולות להימצא נקודות בעיתיות בהן יש סוג של התנגשות/עימות/סתירה בין הטיפול הקונבנציונאלי ולאלטרנטיבי/משלים?

אני רוצה כבר להעלות בעיה אחת גדלה - העובדה שיש רק 24 שעות בימממה לא מאפשרת לחולה טיפוסי לעשות את כל מה שרואפים מבקשים ממנו לעשות (טוב טיפה הגזמתי), לכן, לכאורה, בגלל עומס הטיפול הקונבנציונאלי טיפול אלטרנטיבי, עלול לבוא על חשבונו.

אבל מעבר לנושא ההענות לטיפול, מענינים אותי מקומות של ניגוד.

תודה,
אורי

התנגשויות

בוקר טוב
אין מדובר בטיפול כימי(תרופות וכד) ולכן לא יכולה להיות התנגשות מזיקה בטיפול המערבי
אך בהחלט חשוב מאוד לדעת ולהבין מהו מטיפול המערבי שהמטופל צורך ומה המצב הקליני שלו-שיכול להשתנות מעת לעת,
היתרון בטיפול במרפאת ריאות הוא שאני כל הזמן בקשר מתמיד עם הרופאים המטפלים, אני מעודכנת בכל הטיפולים שהמטופל מקבל כולל תרופות, פיזיו, תפקודי ריאות מעודכנים ועוד.
אנו יודעים שגם טיפול תרופתי משתנה מעת לעת וחשוב לדעת מה המשמעות של השינוי ומה תופעות הלוואי האפשריות.

העבודה עם חולי CF מאוד מורכבת וספיציפית לכל מטופל ולכן חשוב לי להיות כל הזמן במעקב.

חשוב לי להדגיש שאת הטיפול שאני מבצעת לא עושים באופן יומיומי, לכן אין בעיה של זמן, ומכיון שאני נמצאת במרפאה יומיים בשבוע בימי מרפאת CF ,החולים יכול לבוא לטיפול בעת בואם לביקורת/טיפול במרפאה.

ולשמחתי יש שבאים לקבל טיפול משלים באופן שוטף.

orii

New member
ומה לגבי בדיקה כמותית?

עוד שאלה, בעצם אולי הצעה, האם את חושבת לערוך ניסוי קליני שיבדוק את השפעה של הטיפולים שאת מקיימת?
הרי החולים נמצאים באופן סדיר בתנאים של ניסוי (ביקורות ובדיקות סדירות), ולכן אולי ניתן להשוות כל מני מדדים בין קבוצת חולים שקיבלה טיפולים לכזו שלא.

לחליפין, ניתן אולי להשוות את ההסטוריה של חולים שקיבלו טיפול לתקופה שקדמה לטיפול.

מה את אומרת?
אורי

בדיקה

רעיון שחשבתי עליו

בהחלט אפשרי
תודה

orii

New member
סיפורי הצלחה

הי רוית, אנ אשמח לשמוע כמה סיפורי הצלחה: על מקרים מוגדרים שבהם ניתן היה ליראות איך הטיפול שלך עזר להתגבר על בעיה.

orii

New member
מה החזון?

איך היית רואה את העתיד של טיפול ב- CF?
האם מטפל ברפאוה משלימה יהי חלק מהצוות הרב תחומי?
איזו עוד שיטות מלבד רפואה סינית ורפלקסולוגיה יכולים לדעתך להתאים לטיפול ב CF?

תשובה

הטיפול עוזר לבעיות שונות
לא עשיתי בדיקה או מחקר לגבי הטיפול בפסאודומונס
פשוט חשוב להבין שהוא מתאים לכל גיל, גם לקטנים וגם לגדולים וכולם יכולים להנות ממנו

orii

New member
אירוח ONLINE כפול גם היום ב 12 וגם בשבוע הבא

האירוח בשבוע הבא יהיה ביום רביעי הבא (ה- 4/7) בין 11-12

(האירוח היום יהיה בגלל הפירסום של תפוז)

ובין לבין אני מקווה שנאסוף הרבה שאלות ותשובות...

orii

New member
האירוח נמשך עד יום רביעי ה- 4/7

לכן כולם מוזמנים להמשיך את הדיונים ולהוסיף שאלות.

האירוח ONLINE השני עם רוית יערך ביום רביעי הבא (ה- 4/7) בין 11-12.

אני כבר רוצה להודות לרוית על התשובות הבהירות וההתיחסות המעמיקה.

תודה

שמחתי מאוד!
מקוה מאוד שיראו את חשיבות הטיפולים גם בשאר המרפאות
המשך יום נעים

orii

New member
אירוח ONLINE ביום חמישי ב-20:00

הי כולם,

עוד הזדמנות למי שרוצה לשאול ONLINE את רויות על טיפולי רפואה משלימה ב CF.
היא תהיה זמינה בין שמונה לתשע בערב מחר יום חמישי ה- 5/7.
הכינו שאלות...

(ס. אחת - כמו שביקשת אירוח בערב.)

תודה רויות!

אורי

orenkulu

New member
פוריות

רוית,
איך יכולה הרפואה המשלימה לסייע בתחום מקולקל זה בחיי הסיאפניקים?

orii

New member
עד שרוית תענה

אם אתה מדבר על בעיית הפוריות של גברים - אז אין שום רפאוה ביום שיכולה להצמיח את הצינור הזרע החסר אצל 98% מהחולים.אולי רפאות העתיד תעשה את זה. לגבי הפוריות של נשים חולות, אני בטוח שכאן לרפאוה הקונבנציונאלית והמשלימה יש הרבה מה לתרום.

למעלה