רפואה משלימה דרך הקופה לתושבי הפריפריה

רפואה משלימה דרך הקופה לתושבי הפריפריה

ובכן, אני עושה את צעדיי הראשונים במקום חדש, היום שאלתי בקופה אם יש רפואה משלימה. אמרו לי רק בחיפה ואז אמרו שהכל כתוב באתר.
אני במאוחדת (נכון לרגע זה, חושבת לעבור), ודרך האתר גיליתי דבר שלא הייתי מודעת לו כתושבת תל אביב המשופעת ברפואה משלימה של הקופה.

מסתבר שיש הסדר עם מטפלים פרטיים במקומות מסוימים שהקופה עובדת איתם במינון המסובסד, גם כשאין מרפאות לרפואה משלימה באזור.
מעניין.
ומה שגם נחמד זה שההפניה יכולה להגיע מרופא משפחה / מקצועי. היה לי די בחיי מהרופאים הממיינים של המרפאות לרפ' משלי'.

אם מישהו במאוחדת וזה מעניין אותו/ה אני מצרפת פה לינק. אבל מאד יכול להיות שזה פורמט שיש גם לקופות אחרות.

https://www.meuhedet.co.il/meuhedet/downloads/sapakimMashlima.pdf

Sigal H

New member
מעניין

לא הכרתי. אני שמחה שלרשימה של מאוחדת יש רק טיפולים משלימים שבאמת עושים משהו. מסקרנות בדקתי גם באתר כללית לגבי מרפאות רפואה משלימה.
דף הבית של כללית רפואה משלימה:
http://www.clalitmashlima.co.il/
&nbsp
מה אומר לך? מגוון טיפולים ללא שום סינון, שום התייחסות להררי מחקרים שהפריכו יעילות של טיפול, מידע שגוי, זה פשוט נורא. וזה נורא עוד יותר כשכל זה בא תחת חסות של קופת חולים.
&nbsp
אני לא נגד רפואה משלימה, אני נגד שטויות שמנסים למכור תחת השם הזה.
&nbsp
|אנחה|

ממה שמופיע באתר של כללית שלינקקת

היפנוזה זה דבר מאד שנוי במחלוקת. מאד. ויש לגביו בעיות קשות של חקיקה ורגולציה. לא מזמן היתה מישהי שנכנסה לכלא אשכרה. לא זוכרת אם דיברנו על זה בפורום. מישהי שעשתה היפנוזה מחוץ לחוק. היא פירסמה שהיא עושה "דמיון מודרך" אבל בלשים של משרד הבריאות (איך שמחתי לשמוע שיש פונקציה כזו) היו בסדנאות שלה והעמידו אותה לדין, כי מה שהיא עשתה היה היפנוזה, והיא לא היתה מורשית לזה וגם עשתה הונאה בפרסום שלה. היה לה תואר מאוסטרליה משהו. זה היה מעניין, לראות שיש דין ויש דיין ויש חוק.

הומוטוקסיקולוגיה, מאיזה בירור וניסיון ללמוד את הנושא (אחרי שאבא שלי גרר אותי בתחילת המחלה לאיזה שרלטן גמור שהוא לכאורה מומחה להומוטוקסיקולוגיה) נשמע כמו ממבו ג'מבו מוחלט. לא היה שום ניסוח שעושה שכל לעניין הזה, חוץ מאשר שיש רופא אחד שמתמחה בזה והוא באמת עובד באחת מקופות החולים, אולי כללית. וזה כיאלו נותן לגיטימציה שהממסד נותן לזה מקום, אבל אולי באמת לא מסיבה ראויה.
אבל זה גם לא עושה היגיון אפילו ברמה של להסביר מה זה, וגם "תופס טרמפ" על שם של תחום מוכר "הומאופתיה". וזה חשוד מאד, הדרך הזו של לטשטש את מה שאתה עושה בשם של משהו מוכר זה סימן אזהרה גדול מאד.

חוץ מזה, שאר תחומי הטיפול שם נשמעים בסדר. אבל כירופרקטיקה זה משהו שאני מאד מפחדת ממנו, צריך להיות מטפל ממש ממש טוב ומש מתאים למטופל. זה בהחלט יכול לגרום נזק.
מעדיפה את השיטות הפחות אגרסיביות, שלא יכולות לגרום נזק, לפחות לא ברגע אחד.

אגב, זה טוב שיש רופא ממיין במרפאות לרפואה משלימה. הוא אמור להציע לך את הטיפול המתאים ולהסביר לך והכל. אבל איכשהו יצא שמהניסיון שלי הם היו רופאים גרועים ממש, אבל הייתי חייבת לעבור דרכם כל פעם שרציתי טיפול אלט' דרך הקופה. וזה סתם היה נדנוד ועולה כסף הביקור הזה.

Sigal H

New member
אחח, שרלטנים...

מסכימה איתך.
העלית בדיוק את הנקודות שחשבתי עליהן (חוץ מהדין והדיין שלא שמעתי עליהם, וטוב לשמוע), תודה שניסחת!

רק עוד דבר קטן. זרקת את זה בהערת אגב אבל לדעתי מגיע לה משפט משלה: הומאופתיה היא מים יקרים עם כלום ועקרונות היסוד שלה חסרי אחיזה במציאות.

ובכל זאת, לחשוד במשהו רק כי יש לו תחילית דומה לתחום אחר זה לא בהכרח צודק. להומוטוקסיקולוגיה והומאופתיה יש תחילית דומה (ולא זהה?) אך כך גם הומוסקסואליות, הומוארקטוס (מין אדם קדמון), הומוגניות, הומור. לדעתי, מרתקת ככל שתהיה האבולוציה הלשונית שלנו, אי אפשר להשליך אמיתות מאחד לשני.

בואי לא נכריע, ולא נתדיין על האפקטיביות של הומאופתיה

שלא יהיה ספק: התחילת הומו היא כמובן לא הסיבה שאני אומרת מה שאני אומרת על ההמצאה הזו "הומוטוקסקולוגיה". הומו הוא כמובן דומה או אחיד. וזו תחילית של המון דברים
(הומור גם בא מיוונית? אשמח להרחבה).

הם בפירוש טוענים שהומוטוקסיקואמק הזה הוא כמו הומאופטיה רק באיזה שינוי וריאנט.
ואפילו יש התיחסויות אליה כאל תת ענף בהומאופטיה. (לא משהו ששכנע אותי)

הסיבה שאני לא אכנס לויכוח על הומאופטיה, היא א. כי אין לי כוח לריב עם המון אנשים. וב. כי לפחות בהגדרה שלה יש איזה היגיון (נניח) או לפחות איזשהו טענה שאפשר לחשוב עליה. שאומרת שמעט מן המעט שבמעט של חומר רעיל יכול להיות אפקטיבי. גם אם אין הוכחות חד משמעיות שזה עובד (ואין כפי הנראה) אולי זה משהו שיש בו היגיון, אולי רק בחומרים מסוימים ואולי רק במחלות מסוימות. אבל הטענה היא נהירה ואפשר רק להתווכח אם היא נכונה או לא.

הטיעון של ההומוטוקסקומשהו היא אפילו לא משהו שיש בו נושא נשוא ומושא. זה איזה קשקוש שזה עושה אותו דבר כמו הומאופטיה רק שבמקום צמחי מרפא (מאוינים) הם מדברים על אנזימים או משהו שאפילו לא הצלחתי להבין מה הם אומרים.

אז ההאשמה שלי היתה בגלל שהם נותנים לזה שם דומה מתוך התייחסות לתורה שכבר מוכרת ושיש לה תומכים.

כמו הדבר המעצבן הזה פסיכותרפיה גופנית, שהולך ונהיה אופנתי. שהציעו לי את זה בטיפול חינמי בשלב מסוים. ניסיתי להבין מה המתודה, וזה היה: "אי אפשר להסביר, רק שמנסים מבינים" - זה שאומר "המצאנו קשקוש מקושקש ואנחנו מחפשים סאקרים שיאמינו לנו".
וזה עצבן אותי מאד שהם משתמשים במונח פסיכותראפיה בעוד אין לזה שום קשר ולא הכשרה מקצועית לתחום בפסיכולוגיה, ויש בזה מן ההונאה.
זה כל כך עצבן אותי עד שקראתי (גם על הראשון קראתי לא מעט) וגיליתי שמבחינה חוקית כל אחד יכול לשתמש במילה פסיכותראפיה. וזה עוד יותר עצבן אותי, כי הם משתמשים בפרצה בחוק, ויש בזה הונאה והטעייה. אז הם כבר מתחילים רע.

אם כבר המצאתם איזה קשקוש מקושקש של טיפול במשהו שהמצאתם לפני שלוש דקות, ואין לכם שום תימוכין ואתם רק עושים כסף כי אנשים בולעים הכל, אם זה בא עם קטורת, טוניקה לבנה ומילים ברוחניקית - אז לפחות תהיו מקוריים ותמציאו לקשקוש שלכם שם מקורי!

כאילו, אם אתם לא מסוגלים להמציא שם, אלא רק לגנוב ולהעתיק שם של "מותג" קיים, אז לא נראה לי שאתם מספיק חכמים כדי להמציא שיטה טיפולית.

Sigal H

New member
אה, אוקי

אז שיכחי מה שכתבתי, זה שטויות.
גם אין לי מושג מה מקור המילה "הומור", רק חיפשתי משהו שיתחיל ב"הומו" ויהיה רחוק מרפואה ככל האפשר

באשר לדיון על הומאופטיה, הנהון. למרות שיכול להיות מעניין. אם תרצי אי פעם, ולשתינו יהיו כוחות, אז השוקולד עליי.
&nbsp
רציתי לכתוב עוד משהו ושכחתי. אם אזכר וכו'.

טוב, אז אני אחפש מה מקור המילה הומור

גם ככה הזזת השעון שיבשה אותי לגמרי. אין לי מושג איזה יום היום, מה השעה (זה חצות של אתמול?
).

אין לי בעיה לפרק איתך חפיסת שוקולד ולהסכים ביחד שהומאופתיה זה שטויות
אבל בלי לגלות לאף אחד. גם לא על השוקולד, כדי שלנו ישאר יותר

אבל בתור אדם דעתן בצורה פתולוגית ממש, שצריך לחפור ממש עמוק כדי למצוא משהו שאין לי דיעה לגביו: לגבי הטיעון של הומאופטיה של "דומה בדומה יירפא" וברעיון של קמצוץ של קמצוץ עד כדי העדרו של הדבר עצמו, אני לא בטוחה. אין לי דעה: לגבי האמיתות והיתכנות של הדבר הזה.
אני משתדלת להפריד בין לשלול מה שאין הוכחות או שאי אפשר להסביר, אבל יכול להיות שיום יבוא וכן יבינו אותו. לבין מה שנראה לי לא נכון על סמך הנתונים שיש בידי והלוגיקה הבסיסית (שיכול להיות שגם זה יתגלה כשטות גמורה בפרספקטיבה של זמן).
וכמובן מכבדת דעתו של כל אדם חושב אחר בטווח הזה.

ההיסטוריה של הרפואה (הנה תחום מרתק שאני לא יודעת עליו מספיק, אבל נראה לי קצת יותר מהאדם הממוצע) נותנת דוגמאות מדהימות לאיך דברים היו נראים לפני גילויים מסוימים. דברים שהיו אקסיומות, שהיום אנחנו יכולים ללעוג להן, אבל בואו נקפוץ 100 שנה, עזבו, אפילו רק 50 שנה קדימה ונבין כמה דברים שאנחנו בטוחים בהם הם שטויות שאנשי העתיד ישתינו מצחוק כשיקראו מה חשבנו / עשינו.

אז לגבי המהות של הומאופטיה הדעה שלי, נכון לעכשיו, היא שאין לי דעה.
מה שכן יש לי דיעה לגביו, שכנראה זה לא יכול להזיק (או לא להזיק במיוחד), ובניגוד לכל מיני תורות אחרות שמתפשטות בלי גבול, זה לפחות משהו שלא ממציא לעצמו דור 2.0 כל שנה כדי לעשות יותר כסף.
ובעיקר (ונראה לי שפה נסכים ונשב יחדיו על שפת הנחל ונשכשך רגליים בצוותא
): שחשוב שאנשים שלוקחים טיפול הומאופטי יבינו מה זה אומר: שזה כלום.
כמו סיינפלד

שזה מיצוי אלכוהולי של משהו שזיקקו אותו מיליון פעמים כך שזה מים (אם את אומרת) עם אלכוהול שפעם מזמן עמדו ליד משהו שהוא צמח מרפא, ועצם זה שאין בו שום מולקולה או אטום אפילו של הדבר שהיה בו זה מה שהופך אותו להומאופטי.
וזהו, אם אנשים יודעים מה הם מקבלים, בלי רמאויות ובלי זיבולי שכל, ואף אחד לא שוחט אותם במחיר או משהו, זה מקובל עלי.

אני חושבת שיותר מפעם אחת לקחתי תרופות הומאופטיות. שוב, מתוך המחשבה שאם לא יועיל לא יזיק.
אבל בגלל שהמוח שלי הלך לארצות קרות יותר
אז אין לי שום זכרון לגבי זה אם הרגשתי שזה עזר או לא.

אם את שואלת אותי אם היום הייתי מנסה תרופה הומאופטית, הייתי אומרת שלא. ולו רק בגלל שיש עוד רשימה ארוכה של דברים אחרים שהם יותר אפקטיביים במובהק שאני עוד יכולה לנסות, ואין לי מספיק זמן ביומן להגיע אליהם. אם אחיה מספיק זמן כדי לנסות את כולם
.

ברכות וסליחה על הנאום.

עברו ה-15 של עריכת תגובה, ופתאום הבנתי שלא אמרתי שום דבר

שיש בו היגיון או שהוא לוגי או סדור.
האמת היא שאני לא יודעת למה אין לי דיעה שלילית כלפי המושג הומאופטיה.
ואת כמובן מוזמנת לכתוב תחת כל עץ רענן שזה בולשיט מיט בולשיט או יותר מדויק GMG (גורנישט מיט גורנישט).

כנראה שלא היו לי התנסויות שליליות עם התחום הזה של רפואה אלט' וכנראה שהאנשים שפגשתי שעסקו בזה עשו עלי רושם סביר ולא ניסו לחרטט אותי.
זכור לי גם משהו... ואין לי מושג אם זה בתחם התיאורטי או מניסיון מעשי, עם הקטע של רפואה הומאופטית לחיות מחמד. או שקראתי או שניסיתי (אם היה משהו שהייתי מוכנה לתת לחתול שלא על סמך מרשם פרמקולוגי זה זה), כי בעלי חיים בודאי לא מושפעים מאפקט פלסיבו. ונדמה לי שפעם ידעתי על זה משהו

בכל אופן: לא מזיק ברובו. זה הרבה מאד להגיד על משהו.
ואולי אני צריכה להגדיר ככה עוד כל מיני דברים. בעיקר כדי לחסוך במילים

ומשהו שקפץ לי לזיכרון זה שלפחות פעם אחת קיבלתי תרופה הומאופטית לא בצורה טינקטורה, אלא בצורת כדורדורונים כאלה לבנים. סתם פיסת מידע לא רלוונטית לכלום ולא חשובה.

Sigal H

New member
יש גם בארץ

בעברית:
http://www.1023.org.il/the-event.php
&nbsp
&nbsp
סליחה על ההתנסחות הבוטה שלי מקודם, זו עדיין דעתי אבל יש דרכים טובות יותר ומכבדות יותר לומר אותה.
סליחה

הומור היא אכן מילה ממקור יווני

וגם מתייחסת באופן מעניין לדיון על ההיסטוריה של הרופאה.
זה מה שיש לויקי להגיד על מקור המילה:

המילה "הומור" מקורה במילה הלטינית "humorem", שמשמעותה נוזל. מלטינית התגלגלה המילה לצרפתית כ-humeur, מילה המגדירה את נוזלי הגוף על פי תורת 4 הנוזלים של היפוקרטס. ייחוס התנהגויות מוזרות לחוסר איזון בנוזלים הוביל לגלגול נוסף של המילה, תוך מתן פירוש מיוחד - המילה humor שימשה לתיאור התנהגויות החורגות מהנורמה המקובלת. אנשים, שהתנהגו כך נחשבו למוזרים והתנהגותם עוררה את צחוק הבריות. אחרים, שרצו לעורר צחוק, חיקו התנהגויות כאלה. מי שנהגו כך כונו humorists (הומוריסטנים) וכך נקבע שהיכולים לעורר צחוק הם בעלי חוש הומור.

טוב ל

ספר שסוקר את כל הניסויים ברפואה אלטרנטיבית בת זמננו

סיימון סינג הוא כותב ענק. אז אני ארוץ לקנות את הספר.
והכותב השני הוא פרופ' לרפואה משלימה.

http://he.wikipedia.org/wiki/ריפוי_או_פיתוי

יש פה גם דוגמאות לטיפולים שנחשבו מוזרים ולא הגיוניים בתקופתם אבל בהמשך גילו את ההסבר מאחורי זה.

תודה על הדיון ובעקבותיו מצאתי את זה

נראה לי ספר מרתק (כמו כל ספר של סיימון סינג :))

והנה התשובה לשאלה על ההבדל בין המינוחים: אלטרנטיבית / משלימה

שנשאלה פה אי אז בימים.

כאשר אתם משתמשים בטיפולים אלו במקום הטיפול המקובל, קוראים להם טיפול אלטרנטיבי. כאשר משתמשים בהם בנוסף לטיפול המקובל, קוראים להם טיפול משלים.

bimbo15

New member
בוקר טוב
תרשו לי להוסיף מלה

בקשר למחקר המעמיק והמפורט של ויוויאן (ותודה) באשר להומאופטיה:

לפני כ-20 שנה סבלתי מכאבי ראש קשים והרופאים לא ידעו מה לעשות אתי (כרגיל)
, ובייאושי הלכתי להומיאופט, שהוא גם רופא קונבנציונאלי, ועובד באחד מבתי החולים בארץ. הוא נתן לי את הכדורדורונים, ובמשך 3 חודשים הכאבים פחתו בהדרגה, ונעלמו. כיום יש צרות אחרות עם הראש, אבל אין לי סבלנות להומיאופטיה, כי ההתעסקות עם התרופות האלו מנדנדת מאוד. פשוט אין לי כוח לזה, אז אני מחכה שהרופאים יחליטו סו"ס מה לעשות עם הראש שלי.
אני חושבת שכבר יותר קל לשאת על הכתפיים אבטיח
, אבל שלם
.

bimbo15

New member
ובאשר לרפואה אלטרנטיבית, רפלקסולוגיה עזרה לי מאוד

עם כאבי הגב, והעמידה אותי על הרגלים.
היום יש צרות אחרות (וקשות) עם הגב, אבל אני לא עושה רפלקסולוגיה כי הבעיה לא ניתנת לריפוי
.

שבוע טוב ואביבי

bimbo15

New member
סיגלי יקרה, מליון ברכות ליום הולדתך

שיקרו לך רק דברים טובים ומשמחים

ניסיון לשחזר תשובה שנעלמה

לא זוכרת מה היתה הכותרת. משהו כמו: עם הצלחה לא מתווכחים פלוס

גם אם לא יודעים להסביר את זה.
זוכרת שני רופאים, שלא מאמינים ברפואה אלאטרנ' כל אחד בתחומו, ששניהם בכנות וכבוד אמרו שעם הצלחה הם לא מתוכחים. כשהיתה כזו.

אוי, הראש.
כן, אני מבינה מה את אומרת על אבטיח. רק שבתוך האבטיח גרה אישה, ועוד הרבה אנשים, והם עושים המון רעש ודורכים על הרצפה וגוררים רהיטים

ולגבי שתי הבעיות שאת אומרת שאת כבר לא מנסה לטפל בהן אלטר' כי אין להן פיתרון. אני לא מצויה ויודעת מה הסיפור (אם בא לך לשתף אשמח לשמוע, גם בפרטי אם יותר נוח לך), אבל לפעמים הטיפולים האלה כדאיים לא כדי לפתור בעיה שאולי אין לה פתרון אלא לשפר איכות חיים. אבל גם מבינה אותך עם הקטע של הסבלנות להתעסקות.
לא יודעת אם זה יכול להתאים לך ומקווה שאני לא דורכת על עצב חשוף, אבל מאז שאני חולה, כי טיפול שהוא במגע, באזור הראש, הצוואר וכל הקטע הזה הוא ממש מקל על מאד. אני יכולה לקום בנאדם חדש וזה מחזיק איזשהו זמן. אבל תוך זמן קצר הכל חוזר לקדמותו.

אני חושבת שאם הייתי יכולה להרשות לעצמי מסאז' (עם מטפל מקצועי שיודע מה הוא עושה ומבין את מצבי) כל יום. שאיזה שעה וחצי רק יעבדו לי על "מוקד התאונה" החלק האחורי של הגולגולת ואיפה שהיא מתחברת לצוואר - יש מצב שהייתי מרגישה יותר טוב.
זה לא היה פותר את הבעיה. אבל גם להקל על העומס והכאב המצטברים זה משהו.

למעלה