רפואה משלימה

תלתל31

New member
רפואה משלימה

שלום. הנני נאובחנת כחולת לופוס בצורה קלה מזה שש שנים, עם תסמונת אנטי פוספוליפידים. מקבלת בעיקר פלאקוניל וקומדין. למרות שהתרופות עוזרות ומפחיתות את כאבי הפרקים, כאבי הראש, קשיי הנשימה וכד'. הנני מחפשת משהו שיוכל לעזור לי להתגבר על עייפות, מיגרנות (מעבר לתרופות מיוחדות נגד מיגרנות) וכד'. האם מישהו ניסה איזו שהיא שיטה אלטרנטיבית שעוזרת/עזרה לו? תודה

vivi49

New member
תלתל היי

אחד העצות שאת בטח שמעת מכל מכרייך וסביבתך, הוא אירגון חיים עד כמה שניתן לנוחיותך בשקט ובלי לחץ ,,ועם המון הומור.אני מבטיחה לך שתרגישי הנאה ואנרגייה והרבה חיוניות עם בעלך והצאצא\ית,,, גםמהי תסמונת אנטי פוספוליפידים,,קשורה לקרישיות דם? גם אני לוקחת פלקווניל מזה כשנתים וחצי. ניסיתי פרחי בך פעם ,ורפלקסולוגייה,,נילחצתי מהאוירה ומעסה.וכן טאי צי.(אהבתי נהנתי אך שוב משהו הלחיץ אותי). יתכן שביו פידבק יהיה מתאים ואם תהיה לי היזדמנות אבדוק,וכן סוג של פעילות גופנית כמו פלדנקרייז או אלכסנדר ,,או משהו בדומה.או יוגההה. רוצה מאד לנסות יוגה. שלך בהצלחה ובתמיכה בעתיד,,,
ויוי.

תלתל31

New member
תודה

תודה על ההתיחסות. מצטערת שלקח לי זמן לענות. כאבי הראש מנעו ממני להתקרב למחשב אבל עכשיו יותר טוב. "תסמונת אנטי פוספוליפידים" היא אכן התסמונת הגורמת לקרישיות הדם. לפני כ-9 חודשים היה לי קריש דם בריאות ומאז אני לוקחת קומודין לדילול דם ונראית כמו אישה מוכה (הרבה סימנים כחולים-שחורים בידיים, רגליים וכד') שאפשר, לפי הצעתך, להסתכל על זה בהומור שכן, כחלק מתפקידי המקצועי כעו"ס העובדת עם נכים, אני משתתפת בועדות של עיריית ת"א למניעת אלימות כלפי נכים ויש השואלים אותי אם אני עושה מחקר עצמי... ניסיתי בעבר ביו-פידבק כדי לנסות "לעבוד" על עצמי ולהאמין שחם לי יותר ממה שבאמת (נסיון לטפל בתופעת "רנו" שמקפיאה לי את האצבעות והעניקה לי לתקופה את השם "בובי", על שם ציפור "בובי" באיי גלפגוס שיש לה רגליים כחולות. בקצור זה לא עזר כי אני אחת מאלה, שברגע שאני עוצמת את העיניים ומנסה להרגע, כל הדברים שעשיתי במשך היום ובעיקר הדברים שאני עוד צריכה לעשות, ישר "קופצים" לתוך המחשבות וזה בטח לא מרגיע. בינתיים אני הולכת לפארק כל בוקר לפני ששאר בני הבית קמים, עושה סיבוב ומנסה לאגור כוחות ליום חדש. אני בדר"כ אדם חזק אבל בחודשיים האחרונים, עם תופעות חדשות והקיץ שמגיע, והחופשות שהיו שלא הצלחתי לנוח בהם, אני מרגישה שנהיה לי קצת יותר קשה. תודה על העידוד. אפרת

gaia20

New member
תלתל, ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

זו דעתי על השיטות האלטרנטיבות- הכל בראש, הכל פסיכולוגי אם תאמיני שזה יעזור, זה יעזור אם תאמיני שאנרגיה חיובית זורמת לך בגוף ושאת לא נותנת לדברים קטנים להפריע לך- זה באמת מה שיקרה אני בהחלט מאמינה בחלק מהשיטות, ניסיתי וחלקן הקטן מאוד עזר לי, אבל עזר- כי האמנתי שזה יעזור אני יכולה לתת לך מידע על אלפי הסוגים של השיטות האלטרנטיביות, אבל על כל אחד זה משפיע אחרת מה שאני מציעה לך לעשות זה פשוט לנסות תנסי הילינג, קצת שיאצו, רפלקסולוגיה בהמלצה שלי זה עשה מאוד טוב אבל החיסרון בשיטות האלו זה שאי אפשר להבטיח תוצאות רובן עולות המון כסף- מאות שקלים ותוצאות אינן מגיעות מהר- זו המון עבודה על "עצמי" אני אישית הפסקתי הכל- לא בגלל הכסף אלא כי אני מאמינה שאני יכולה לעזור לעצמי את מוזמנת להשאר איתנו, לספר על התוצאות אם יוצא לך לנסות משהו שעושה לך טוב

תלתל31

New member
תודה

קודם כל, כל הכבוד על האתר שאת מנהלת. זה מרגיש כמו להקת זאבים אמיתית. התייעצתי עם כל מיני שיטות והיתה מישהי שמטפלת בשיטת גרינברג שהיתה כנה ואמרה שלמי שיש נטייה לקרישיות יתר ולוקחת קומודין (אני, אני...) עדיף לא להתעסק עם שיטות שנוגעות בגוף, הן מבפנים (הומופתיה) והן מבחוץ (עיסויים למיניהם). אז אני משוטטת בפארק כל בוקר ב-6:00, לפני שרוב העולם מתעוררת ומנסה לגייס כוחות לעוד יום. וזה קצת עוזר. םשוט תקופה קצת קשה ודחוסה. תודה. אפרת

הי תלתל וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

כן, אני ממש יודעת על מה את מדברת.....העייפות הורסת והמגרנות לא מאפשרות תפקוד מלא. כמו שהדר אמרה, הטיפול האלטרנטיבי הוא מאד אישי. לכל אחד עוזר משהו אחר. לי עוזרת מאד תזונה נכונה. יש מאכלים שאני יודעת שעושים לי מגרנה, כגון: אבטיח, בננות, שוקולד (הכי הרבה)), גבינה צהובה ושמנת מתוקה. בקיצור תעשי ניסויים על עצמך...בסוף תגלי איזה טיפול הכי מתאים לך. ותעדכני אותנו1! בי ותרגישי טוב, עדית.

שבע77

New member
היי תלתל ו WALL COME

ברוכה הבאה לפורומנו, אני מקווה שתמצאי כאן אוזן קשבת ותשובות לשאלותייך (אני יודעת שהן רבות). לשאלתך על רפואה אלטרנבטיבית - אני בעצמי די חדשה בלופוס והמליצו לי מאוד על שיטה של דיקור במחט חשמלית, עדיין לא ניסיתי את העניין כי אני מפחדת אבל אני שמעתי על זה המון דברים טובים מאנשים שונים ואולי כדאי לנסות (אגב, אם משהו פה ניסה את זה אשמח לשמוע תגובות). השורה התחתונה היא שהדר צודקת 100 אחוז והכל פסיכולוגי, אני יודעת שאצלי זה ממש ישיר- אם אני עצבנית - כואבים לי הפרקים אם אני בדיכאון - מתחילים לי כאבי ראש וכן הלאה מה שצריך הוא כל הזמן לחייך!!! ולחשוב חיובי ולהאמין ולקוות שיהיה בסדר, כי יהיה!!! הרבה בהצלחה וברוכה הבאה שבע

תלתל31

New member
תודה

הי. מחט חשמלית נשמע מפחיד. גם ככה פעמים בשבוע אני עושה בדיקות דם לבירור רמת הקומודין (דילול דם) ונראית כמו מזריקה מכובדת לפי הסימנים בידיים. יש גם בעיה של דימום בגלל דילול הדם. זה נכון שמצב רוח משפיע על התפרצויות המחלה אבל לפעמים יש לי הרגשה שאני בתחרות עם ה"זאב" שבי, שאני מאמינה שהכל בסדר, שקט ורדום ואז יש הפתעה - הפלה, קריש דם בריאות, מיגרנות מטורפות או סתם צניחות אנרגיה והחיוך, כשהוא לא בא מבפנים, מעייף גם הוא. מצטערת, פשוט נמצאת בתקופה חלשה ופסימית, בדר"כ אני לא ככה. תודה. אפרת

תלתל31

New member
תודה.

תודה על העצות. למיגרנה אסור שוקולד, קפה, גבינ"צ וכד'. ללוקחי קומודין אסור: ירוק - אבוקדו, חסה, ברוקולי, תרד. ללקוחי ברזל אסור לערבב עם השאר. הרופא אומר שהוא לא מרשה טיפולים אלטרנטיביים. המטפלים האלטרנטיביים אומרים שהרופא "לא מתקדם" אבל חלקם מציעים "אכיניצאה" להגברת החיוניות ואשר אסור על חולי לופוס כדי גם ככה מערכת החיסון היא בעודף. ואנחנו תקועים באמצע. מנסים לחיות ביון הפתעה להפתעה. מנסים לא להשבית את החיים ועדיף שכמה שפחות אנשים ידעו (למשל בעבודה) שלפעמים עצם ההסתרה מוסיפה לעייפות. כרגע מרגישה שאין לי כוח לדברים חדשים. רק רוצה שקט ומנוחה וכמה ימים של להרגיש טוב ולסיים ערב, כמו רבים אחרים, אחרי 22:00. תודה על העידוד. אפרת

למעלה